TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yardıım

akorcak akorcak 18.10.2008 22:57:00
arkadaşlar hepinizi imrenerek izliyordum ve bu böyle olmayacak diyerek aranıza katılmak için 40d ve 400mm f5.6 aldım bir haftadır denemelerim oldu (tripod kullanmadım) arkadaşarın yüklediği kadar keskin ve net fotograf çekemedim tripod kullanmadığımı belirtim yalnız yeterli ışıkta ve 8000 perde hızında bile tam istediğim netlıkte fotoraf çekemedim işin sırrı tripod tamı lütfen yardım yoksa problem bende mi yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

mutan mutan 19.10.2008 18:27:00

ahmet bey ilk defa mı tele kullanıyorsunuz...

daha önceden fotoğrafa ilginiz dahi olsa tele lenslere alışmak zaman alıyor...iyi ışık şu aralaar bol iken bol fotoğraf çekemeye devam edin....lensiniz IS siz olmasına karşın elde çekimi imkansız bir lens değil...bence bol bol deneme...ilacı bu olacak...

yok imkansız derseniz (bir iki ay sonra) size bir tripod iyi gelecek derim :)...

sabit konularda IS siz bir lens desteğiniz yoksa (araç kapı camı, fasulye torbası, yere yatmak vb.) sizi daha da zorlayacaktır...uçarlarda takip halinde iseniz lensinizden daha iyi sonuçlar alacaksınız...mutlaka bir destek kullanmaya çalışın (tripod çok iyi bir sabitleyici ancak hareket halinde taşıması zor gelebilir) bana çok zor gelir:)

ama öncelikle lensinizle bol bol çekim yaparak alışmaya çalışın...

lenste sorun varı bir kere bırakın (bu da aklınıza gelebilir)

denemeye devam... yavaş yavaş sonuçlarını alacaksınız...lens optik kalitesi çok önemli ancak işi siz yapıyorsunuz...

akorcak akorcak 19.10.2008 19:31:00

hocam teşekkürler.. haklısınız.. uğraşmak gerekiyor... yavaş yavaş bişeylerin değiştiğinş göre biliyorum..

pufidika pufidika 20.10.2008 14:42:00

Bende kullanmıyorum .. İlker e kulak vermekte fayda var .. zira benim en çok taciz ettiğim ve bir okadarda sevdiğim arkadaşlardandır. :)))

furtun furtun 20.10.2008 18:49:00

Kullandığınız ayarlardan da bahsederseniz iyi olur belki sorun sadece stabilitede değildir.

cerginbas cerginbas 22.10.2008 10:55:00

Ahmet Bey acemi kuşçu ve acemi fotoğrafçı olarak benim tavsiyem, sitemizdeki kuşçulardan size yakın olan bir tanesiyla anlaşıp olayı yerinde öğrenin. Buradan yapılan tavsiyelerin de değeri büyük olsa da, yüz yüze yerinde öğrenmek gibi olmuyor hiçbir zaman.

O yüzden bol bol zaman ayrımak, bol bol kuşa gitmek ve bol bol kuşçulara takılmakta fayda var.

Bol fotoğraflı günler.

NACİEYP NACİEYP 22.10.2008 16:49:00

aynı sorunu ben de 70-300 ve ilk aldığımda 50-500 le yaşadım.

Ömer Bey in dediği gibi sorun bence de ayarlardan kaynaklanıyor olmalı.8000 enstantanenin diyafram ve İSO ayarı dikkate alınmadan net çıkarma garantisi yok..

izler izler 22.10.2008 20:11:00

uçar ve sabitte kullandığınız tüm ayarları iso, dosya biçimi vs. yazın yanıtlayayım :)

nomadman nomadman 23.10.2008 10:02:00

Ahmet bey güzel fotoğraf çekmek için önce teknik derim...makinanızı tanımadan ve bir sürü teknik terimlerin anlamını bilmeden sonuçlar hayal kırıklığı olacaktır..aynı şeyleri fotoğrafa yeni başlayan her kişi yaşamıştır. Tripod sadece yardımcı bir elemandır..Makinanızın temel teknik ayarlarını bilmeden iyi fotoğraf çekmek zordur..Nedir bu teknik ayarlar? 1-hangi mod da çekim yapıyorsunuz 2-diyafram 3-perde hızı 4-beyaz ayarı 5-iso ve daha bir çok ayar..bütün bu ayarlar çekim yaptığınız ışık ortamına,makinanızda o an kullandığınız lense ve çektiğiniz nesneya bağlı olarak değişir..En iyisi siz canon makinası kullanan bir tanığınızla bereaber küçük bir fotoğraf turu yapın..kolay gelsin.

pufidika pufidika 23.10.2008 10:45:00

Adana yakın sayılır,Ahmet bey bir gün gelirseniz pratik yapar bilgi paylaşırız .Selamlar.

selimus selimus 24.10.2008 21:09:00

Ben de tecrübemi aktarayım, moraliniz yerine gelsin :) Hem fotoğrafçılık hem de tele tecrübesi olan, ama dijital(şuna sayısal desek hemen loto geliyor akla ama...neyse) fotoğrafa ciddi anlamda sizin elinizdeki donanımla geçmiş biri olarak ilk fotoğraflarımdan sonra Yasir arkadaşımızla aynı makina, aynı lensleri aynı şartlarda birbirleri ile eşleştirip tripod çekimleri yaptığımızı hatırlıyorum. Tabii benim baskımla :) Tamamen aynı sonuçlar çıkınca bunun bir uyum sorunu olduğu sonucuna varmıştım. İyi fotoğraflarınız gelecek tabii ki, ama bir an önce Aytaç(pufidika) arkadaşımızın aşağıdaki teklifini değerlendirin derim...Sevgi ve moral gönderiyorum... :)

akorcak akorcak 24.10.2008 23:08:00

hocam değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum yüreğime su serptiniz dediğiniz gibi bi ara az kalsın makinaya kusur bulacaktım insanların benimle aynı yoldan geçmeleri rahatlattı... kusura bakmayın bi kaç gündür yazamadım işleriim yoğundu aytaç beyle mutlaka iletişime geçip uygulama yapacağım. bir de küçük bir anı anlatayım makinayı aldıktan sonra iskenderun korfezine pelikanlar gelmiş... akşam güneş battıktan sonra balik yiyorlardı makinamla onları uzaktan izledim ve tekniklerine hayran kaldım ışık yetersiz olduğu için fazla güzel fotograf çekemedim ama yine beslenme şekilleri izlemek çok zevklydi. yarın yüklerim bir tane... o heyecanı yaşamamda büyük katkı sahibi olan arkadaşlara (trakus a) çok çok teşekkür ediyorum.. iyi geceler....

murgur murgur 25.10.2008 15:50:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d&detay=508

Forumdaki bu başlığı okumanız çok faydalı olacaktır, aslında her usta bu başlığa birşeyler eklese yeni başlayan arkadaşlar için çok güzel bir kaynak oluşurdu.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT