TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

tax free

ersoymatras ersoymatras 27.12.2015 19:18:00
USA den lens almak niyetindeyim.Tax free den yararlanabiliyormuyuz acaba?Yararlanabiliyorsak yüzda kaç iade alabiliyoruz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

khu khu 30.12.2015 10:07:00

Ersoy Bey Yanlış anlaşılma olmasın. Belirttiğim gibi bazı eyaletlerde bu uygulama var. New York eyaletinde yok. Yani siz New York 'da satın alacağınız ürünün satış vergisini alamazsınız. Ya bu uygulamanın olduğu eyaletlerde satın alma işlemi yapacaksınız ya da New York dışı bir eyaletten BH Photo'dan online alıp teslim adresinin New Yorl dışında olmasını sağlayacaksınız.

khu khu 30.12.2015 10:03:00

Ümit Bey 6 Aralık 2015 de Atlanta (Georgia) dönüşünde hava alanında Atlanta'da Apple Store'dan satın aldığım iPhone 6s in satış vergisini geri aldım. Bazı eyaletlerde bu uygulama var. Saygılarımla Halit uzun

vogel vogel 30.12.2015 09:11:00

ABD'de vergi iadesi yok.

ersoymatras ersoymatras 29.12.2015 12:27:00

Halit bey bizzat ben kendim gidip alıcam.ABD den çıkarken Herşekilde havaalınında vergi iadesi alabilirim anladığım kadarıyla?

khu khu 29.12.2015 10:26:00

Ersoy Bey merhaba ABD ye bizzat gidip alacaksanız bazı seçenekler var. 1. ABD bizde ve çoğu Avrupa ülkesinde kullanıldığı şekliyle KDV yok. Oranı eyalaetlere göre değişen satış vergisi (Sales Tax) ve bazı eyaletlerde ya da bazı ürünlerde eyalet vergisi (State tax) var. Texas ve Georgia gibi bazı eyaletlerde bazı ürünlerin (iPhone vb) satış vergisini havaalanında çıkış sırasında geri alabiliyorsunuz. 2. En ideali BH Photo 'dan online alışveriş yapmak ve New York dışında bir eyaletten teslimat adresi göstermek. Bu şekilde en baştan hiç vergi ödemiyorsunuz. Saygılarımla Halit Uzun

Cengaver53 Cengaver53 28.12.2015 23:14:00

Tax freenin mantığı yurt içinde aldığınız bir ürünü yurt dışına çıkarken faturasını ibraz ederek fiyatın üzerine konulan vergiyi gümrükte geri iade ediyorlar .Yurt dışından gelen bir malın gümrüğe takılmaması için bir tanıdıkla bazı ürünlerde bir adet hediye maksatlı getirtebilirsiniz.75euro üstü ürünler gümrüğe tabi gümrük vergisi,damga vergisi,kargo parası derken çıkıyor amerika'dan gümrük vergisi yüzde yirmi uygulanır. Sil

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT