bu ses normal değil ama bende ilk defa karşılaştım elektronik bir devre var lens içinde zamanla oradan geliyor mutemelen darbe görse netlemede sıkıntı olur belki de toz var içersinde aslında bir temizletilse yada bir usta görse daha iyi olur gittikçe zarar da verebilir... lens ve body nin bağlandığı çiplere baktınız mı toz kir yada başka bir şey temassızlık vs durumu varmıdır ?
aslında bu soruya sağlıklı bir cevap vermek için başka bir 300mm ile karşılaştırmak gerek. yine de cevaplamak gerekirse, kuş çekimlerinde pek sıkıntı yaşamıyorum ama kelebek çekerken yani yakındaki nesnelerde gecikmeler oluyor. normal mi bilemiyorum
videoyu çektim ama lens utandı galiba:) sadece videonun başında o sesi çıkardı. link aşağıda olup yorumlayanlara tekrar teşekkür ederim. https://www.youtube.com/watch?v=lUwJAEqzVWI
aslında sesi kaydetseniz daha iyi yardımcı olunur diye düşünüyorum telefon ile video çekip bana mail atabilirseniz sizin için buraya link paylaşabilirim yada youtube -vimeo gibi sitelere yüklerseniz daha iyi anlarız durumu
sesi kaydedip de bir siteye yüklemem zor ama farzedin bir ambalaj köpüğünü demir bir zemine sürtüyorsunuz ve çok ince bir ses çıkıyor, onun gibi :)
lensin ve body nin birbirine bağlandığı yerdeki çipler tozlanmış* olabilir benzer konular okumuştum, aklıma ilk bu geldi