Yok, yenilik olmadığına katılmıyorum. Her gelen üstüne birşey koyuyor. bunun tartışılacak yanı yok. Buzdolabı bile alsan öyle, araba, ekmek kızartma makinesi... Önceden sobanın üstünde maşa ile ekmek kızartırdık şimdi pişme süresince rengini değiştiren ekmek kızartma makinemiz var :) Sonuçta kızaran ekmektir tabi.. Ama önceden sobanın üstüne ekmeği unutuyordun yanıyordu, şimdi uzaktan bakıyosun rengi kırmızıya ton değiştirince atmak üzere diyorsun. Kırmızı olunca atıyor... Ekmek yanmıyor :) Bugün yüklediğim fotoğrafı 1250 ISO'da çekmişim, bakmıyorum bile Nükhet Hanım söyledi de baktım... 500mm lens kullandığım için, o an ki ışık koşulları da yetersiz olacak ki, makine minimum 1/500 sn enstantane verecek şekilde ISO'ya müdahale etmiş... Zaten bu başlı başına bir özellik, ki 1250 ISO'da çekilen fotoğrafın sırıtmaması, ISO200'de çekilmiş gibi görünmesi apayrı bir durum... Gelişme yok denemez, ama firmalar da ticari açıdan teknolojiyi gıdım gıdım veriyor o ayrı... Ya şu "basmalı" kalemler bile gelişmiş, değişmiş, neden bahsediyorsunuz siz :))))))) Getirilen yenilikler ihtiyaç ise makineyi güncellemekte sıkıntı yok. Haybeye yatırım olmayacaksa. Hangimiz şu an D100 yada D200 alalım diyoruz... Hangimiz sıfır 7D siparişi veriyoruz... Yada 5D Mark 1 siparişi... demekki birşeyler var. Kullanıcı makineden ne kadar verim alınacağını belirler kesinlikle... Ama hep diyorum ya, benim gibi bazı konularda beceriksiz adamların açıklarını kapatacak özellikler geliyor. Ben bir daha ebedi 7xxx serisi Crop'lu bir makine almam demiştim. D500 bambaşka birşey olarak geldi. Setime ekleyebilirim ilerde. Ama şu an için D750 ihtiyaçlarımı karşılıyor. D500 resmen piyasaya sürüldüğünde, gerçek izlenimleri izlediğimizde daha net kararı kendi açımdan vereceğim. ama görünen o ki, kabaca 1-1.5 sene içinde D500 alırım ve uzuuuuun süre bende durur... Bakalım görelim... .