TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sapanca Gölü yardım

faruq488 faruq488 11.01.2016 07:17:00
Merhabalar, işim gereği 1 hafta Sakarya da olacam. Bu yüzden sapanca gölü civarında etkili bir gözlem yapabileceğim yer tavsiyesi rica ediyorum alanı bilen tanıyan dostlardan...
İlgi ve ala kanında dolayi şimdi de teşekkür ederim. .. selamlar. ...

Hsavas Hsavas 11.01.2016 09:07:00

Gölün güneydoğu köşesinde jandarma'nın hemen yanında diğer ördeklerle beraber dikkuyrukları görebilirsiniz...

faruq488 faruq488 11.01.2016 11:51:00

Neresi bölge olarak mintika ismi var mı acaba Kırkpınar tarafı gibi mesela... çok teşekkür ederim...

sercan sercan 11.01.2016 13:51:00

Merhaba, Haldun beyin bahsettiği yer, Arifiye yönünden Arifiye-Sapanca yoluna girildiğinde sağ taraftaki park-piknik alanından yaklaşık 900m kadar sonra sağ tarafa ayrılan yolun başlangıcıdır. Zaten ördekleri yoldan görebilirsiniz. Benim diğer favori alanlarım seka kampı ve yeni eşme kıyısıdır. İyi gözlemler

faruq488 faruq488 11.01.2016 18:49:00

Teşekkürler Sercan bey ve Haldun bey, bu gün haldun beyin tarif ettiği istikamette dolaştım, ayrıca Kırkpınarın ilerisinde bulunan sahil yürüyüş yolunun sonuna doğru elmabaş ve tepeli patkalar oldukça güzel pozlar verdiler. Ama hani olurda belki bir tel kuyruk görürüz yada ne bileyim yanında sütlabi ve dikkuyrukta görürüz :) diye arandım ve aranmaktayım... Yarın da bakalım Sercan bey sizin dediğiniz istikamete giderim... Dediğiniz yer Sakarya'dan İzmit'e giderken solda kalıyor sanırım. Muhtemelen bir dönüş ve geçişi de vardır. Ama merak ettiğim özel mülkiyetlerin var olup olmayışı... Bide ne yazık ki her yer ya çay ocağı ya otel plaji ya restorant ya da ona benzer şeyler... gölü parsel parsel satmışlar içim acıdı...

sercan sercan 12.01.2016 13:38:00

Doğrudur Sakarya İzmit yolunda solda kalır. Yeni Eşme kıyısı için ışıklardan sola saparsınız, Seka kampı için yol sağdan ayrılarak alt geçit verir. Eşme kıyısı, çay bahçeleri önü 2 yıl önce kadife ördek, karagerdanlı dalgıç görmüşlüğümüz var. Seka kampında demir kapıdan girip ağaçların arasından iskeleye çıkıyorsunuz, en çok çeşitliliğin olduğu yerdir ve düzenli olarak sütlabi görülür. Dikkuyruklar için en iyi yer Haldun beyin söylediği yerdir.

ademyagiz ademyagiz 12.01.2016 14:19:00

Eşme köyü kıyısı ve jandarmanın olduğu yer olan uzunkum. diğer yerlerde sahile inmek zor. Eşme köyünün ilerisinde ve gerisinde de küçük yerler var fakat giriş yolları belli belirsiz olduğundan bulmak zor.

Hsavas Hsavas 12.01.2016 19:36:00

Ben jandarmanın oraya kış aylarında ne zaman gitsem dikkuyruklari görüyorum. Sayıları 25 e kadar çıkabiliyor ve kıyıya da oldukça yakın dolaşıyorlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT