TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ATMACA TÜYLERİ VE CİNSLERİ

atmaca54 atmaca54 25.10.2008 12:09:00
sevgili trakuşta bulunan ustalarım ve abilerim şimdiye kadar cekilen tüm atmaca resimlerine baktım ve siz değerli abilere bir konu hatırlatmak istedim müsadenizle.genel olarak cekilen tüm resimlerde hep atmaca ismi kullanılmış her her kuş atmaca değildir öncelikle şöyel acıklamam gerekli(atmaca bu senin yavrusudur,annesi atmaca tüyleğidir babası cüredir bu tabiki karadeniz de kullanılan isimlerdir sadece rizenin cayeli pazar arhavi ve ardeşende bu isimler daha değişik olabilir (lazca) terimler kullanılmıştır genelde ama bizler türkiyede yaşadığımız icin şunu anlamamız lazım dışardan gelen site ziyaretcileri (yabancı ülkelerden)bunu zaten anlamaya bilirler onlar bu kuşlara farklı terimler kullana bilir ler ama bize lazım olan ülkemizdeki atmacacılığı başalatan doğu karadenizdir)bilmiyorum bana ne kadar hak verceksiniz ama bunun böyle olması gerek bencenasıl bir şah kartalını ve kücük orman kartalını ve ak kuyruğu ayırdıysak atmacayıda ayırmamız lazım,elimde ne yazıkki resimler yok olanlarda sadece atmaca resimleri,ben şunu iletmek istedim siz abilerime atmaca resmini galeriye koyarken ismini.(atmaca,atmaca tüyleği,cüre,cüre tüyleği)gibi isimlerdir birde yaz ve yoz atmacası var tabiki ama onlar kendisini hemen belli ediyor göz ve tüy renginden,atmacanın kesinlikle gözü sarıdır yada beyazımsıdır bunun dışında göz rengi değişikse atmaca değildir tüylektir,eğer cüssesi kücükse ve renginde herangibi bir değişiklik yoksa cürdedir... gözlere ve büyüklüğüne cok dikkat edelim lütfen bu arada bu yazılanlar yanlışsa beni uyarın yada söyleğin sileyim bunları.ben sadece atmaca kuşunla ilgilendiğim icin bunları yazmak istedim sizlerin sayesinde diğer 36 tür yırtıcı kuşuda tanımaya başladım teşekkürler hepinize.Bana bu konuyla ilgili söylemek istediklerinizi yazarsanız sevinirim...SAYGILARIMLA ERKAN ÖZKAN

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT