Kafama takılanlar
zaferK 20.01.2016 22:27:00
Kafama takılanlar (II)
............................................................................................................................................
Daha önce de kafama takılanları yazmıştım...tam unutmaya başlamıştım ki bazı şeyler yine kafama takılmaya başladı...
Örneğin ;
Kasaptan kuşbaşı et istemek artık bana çok absurd geliyor...bu nedir Allah aşkına ,ufak doğranmış parçalar için daha mantıklı bir deyim bulmak çokmu zor...iyi bari ,eti doğrarken gaga filan da yapmak gerekirmi.!...
Kuşun mercimek kadar dilini koskoca bir çayıra nasıl benzetmişler acaba ,çok merak ettiğim bir konudur... Kuşdili çayırı ne alaka...
Atmacayı bir avuç darı için vurdukları doğrumudur ,doğruysa şiddetle kınıyorum vuranları...
Leyleğe neden Leylek demişlerki...leyl=gece ,leylek gececi anlamına gelir.Oysa leylekler gececi değildir...ne alaka?
Ötleğenler grubuna neden bu ad verilmiş ki...diğer kuşlar ötmüyormu ,hadi diğerleri neyse bülbüle haksızlık değilmi...
Boğmaklı kuşların kolyesi için neden Boğmak gibi vahşeti çağrıştıran bir ad vermişlerki...kolye gibi zarif bir isim daha uygun olmazmıydı?
Doğanların hepsi de yumurtadan çıkar ,yani doğmazlar...peki neden Doğan...
Irak yedikardeşi (ya da Arabistan veya Beriberi yedikardeşi) ,kim saymış ki bunları...hep 7 mi saymışlar...3-5-8 kardeş olmaları mümkün değilmiymiş...
Örümcekkuşlarının çoğu kendinden küçük her canlıya saldırır ve yer...neden örümcekkuşu...
Daha sayayımmı....elimde değil ,taktım kafaya ,çok canım sıkılıyor bu işlere çoook...
............................................................................................................................................
Umarım yakında havalar düzelir ve arazi yapma imkanı olur ;böyle giderse durumumuz pek parlak değil...:))