TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kafama takılanlar

zaferK zaferK 20.01.2016 22:27:00
Kafama takılanlar (II)
............................................................................................................................................
Daha önce de kafama takılanları yazmıştım...tam unutmaya başlamıştım ki bazı şeyler yine kafama takılmaya başladı...
Örneğin ;

Kasaptan kuşbaşı et istemek artık bana çok absurd geliyor...bu nedir Allah aşkına ,ufak doğranmış parçalar için daha mantıklı bir deyim bulmak çokmu zor...iyi bari ,eti doğrarken gaga filan da yapmak gerekirmi.!...
Kuşun mercimek kadar dilini koskoca bir çayıra nasıl benzetmişler acaba ,çok merak ettiğim bir konudur... Kuşdili çayırı ne alaka...
Atmacayı bir avuç darı için vurdukları doğrumudur ,doğruysa şiddetle kınıyorum vuranları...
Leyleğe neden Leylek demişlerki...leyl=gece ,leylek gececi anlamına gelir.Oysa leylekler gececi değildir...ne alaka?
Ötleğenler grubuna neden bu ad verilmiş ki...diğer kuşlar ötmüyormu ,hadi diğerleri neyse bülbüle haksızlık değilmi...
Boğmaklı kuşların kolyesi için neden Boğmak gibi vahşeti çağrıştıran bir ad vermişlerki...kolye gibi zarif bir isim daha uygun olmazmıydı?
Doğanların hepsi de yumurtadan çıkar ,yani doğmazlar...peki neden Doğan...
Irak yedikardeşi (ya da Arabistan veya Beriberi yedikardeşi) ,kim saymış ki bunları...hep 7 mi saymışlar...3-5-8 kardeş olmaları mümkün değilmiymiş...
Örümcekkuşlarının çoğu kendinden küçük her canlıya saldırır ve yer...neden örümcekkuşu...
Daha sayayımmı....elimde değil ,taktım kafaya ,çok canım sıkılıyor bu işlere çoook...
............................................................................................................................................
Umarım yakında havalar düzelir ve arazi yapma imkanı olur ;böyle giderse durumumuz pek parlak değil...:))

demokritos demokritos 22.01.2016 17:14:00

Kuzeycem'e katılırım, olabildiğince uzak durulması gereken bir kitap, İsimler, kayıtlar, listedeki türler, uçuk bir kitap olmuş :)

kuzeycem kuzeycem 22.01.2016 17:01:00

Ben olsam o kitaptan olabildigince uzak dururdum.

myaman myaman 22.01.2016 16:23:00

Türkiye Kuşları Cep Kitabı - İlhami Kiziroğlu arkadaşın biri sis kargası çektim deyince bende kafa buluyo sandım.öle bi karga türü duymadım dedim.ısrar etti kitapta yazıyo dedi.fotosunu yolladı hakkatende leş kargası diye değil sis kargası diye yazmıs kusun ismine..kuşun ingilizce ismine baktım trakusdaki ingilizce ismi ile aynıydı..birçok türü değişik isimlerle yazıyo o kitapta.örümcek kuşuda avının ümüğünü sıkıyo sanırım :)

zaferK zaferK 22.01.2016 16:16:00

İlginç ,sanırım yerel isimlerden... :) Selamlar...

myaman myaman 22.01.2016 16:14:00

bi kitapta leş kargasına sis kargası yazmışlar,örümcek kuşunada ümük sıkan :)

zaferK zaferK 21.01.2016 09:20:00

Fotoğraf çok M.Ali bey...farklı bulduklarımı paylaşıyorum zaman zaman...ama arazi yapmayınca sıkılıyor insan... Canon F4 500mm. yi artık kullanmıyorum ,çünkü beni tembelliğe alıştırmıştı...arabadan inmiyordum pek.Ama 400mm. ile arazinin tadını bir başka çıkartıyorum...selamlar...

zaferK zaferK 21.01.2016 09:14:00

Öğrenmenin yaşı yokki ömerim... :)

zaferK zaferK 21.01.2016 09:13:00

Sandık dolu Ömerim ,yüklenmeye hazır yüzlerce kare var...araziye çıkmanın keyfi başka ,fotoğraf olmasa da olur...selamlar ,sevgiler...

mademiral mademiral 21.01.2016 07:16:00

Zafer Bey Aydin da da durum ayni. Kapkaranlik, yagisli bir hava var. O Aydin ki yilda 310 gune varan gunesli gun sayisiyla Turkiye birincisi. Yani su yasadiklarimiz geri kalan 50-60 gunler. Ama tabii ki bu yagislar doga ve tarim alanlari icin cok onemli. Size tavsiyem sandiginizi karistirmaniz. Cok guzel fotolar cikacagindan eminim. Ben bir de Trakus daki eski fotolara bakiyorum. Kim ne cekmis, ilginc, guzel kareler var. Ornegin gecen gun sizin fotograflariniza bakarken bir zamanlar 500 f4 kulandiginizi fark ettim. Neden vazgectiniz? Selamlar.

shooter shooter 21.01.2016 02:12:00

Dohturum yaşlanma belirtileri bunlar:)

furtun furtun 21.01.2016 00:25:00

Aman abi dikkat. Çok takınca damla fotoğrafı cekmeye başlıyor insan. Önerilerim: Kitaplarda arazi. Senin meşhur termosa doldur çayı, al bir kaç kitap, çek arabayı en sevdiğin alanlardan birine, bir kaç kitap sayfası arasında yapacağın arazi iyi geliyor. veya... senin sandıkta ne cevherler vardır. Tavşancıl kerlerine yazacağın bir metin çok değerli olurdu..

zaferK zaferK 20.01.2016 23:15:00

Bak buna aklım yattı...deneyeceğim Mustafa bey...selamlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

avşarbey avşarbey 20.01.2016 23:12:00

Kafama "Delice" şeyler geliyor. Sazda delice, gökçe delice,Bozkır da deliçe, Çayır da otlayan delice. Sayıyorum sayıyorum olmuyor. İşin içinden çıkamıyorum. Baktım şarteller atacak. Şarteller atmasın diye iki tek atıyorum. Kafamda ne delice şeyler kalıyor, ne de takılan şeyler. Selamlar Zafer beyyyyyyyyyyyyy. Yüreğinize kaleminize sağlık :)))))))))))))

zaferK zaferK 20.01.2016 23:04:00

Mustafa çıkmasına çıkıyorum ,eskiden fırtınalı havalarda görürdük birşeyler haklısın ,özellikle de Homada...ama biliyorsun önce yol inşaatları ,iki yıldan beri dalyan ıslah çalışmaları...devamlı çalışmalar var...o yüzden de yok ,hiçbirşey yok... (Atmacayı vurmuşlar ,bir avuç darı için diye bir türkü var ya ;onu kastetmiştim...)

demokritos demokritos 20.01.2016 22:58:00

Kötü hava=iyi kuş, 10 gündür okyanustan Akdeniz'e deli gibi rüzgar esiyor, Ege kuş dolmuştur, ne yelkovanlar vardır içinde kim bilir :) Atmacayı kanı için vurmuşlar ayrıca, atmaca kanı ne işe yarar ki...

zaferK zaferK 20.01.2016 22:54:00

Ataman bey ,bildiğiniz gibi İzmir göç yolu üstünde değil...exterm türler çok nadir rastlıyor...İzmir kaydına yılda 1-2 tür ilavesi bile sürpriz... Ama sorun değil ,maksat arazide olmak...selamlar...

ayasar ayasar 20.01.2016 22:50:00

Zafer Bey, Adana ve civarı gibi İzmir taraflarında da yeni tür yok galiba. Yeni tür olmayınca kafayı başka şeylerle dağıtmak gerekiyor. Sorular da haksız değil.)))

zaferK zaferK 20.01.2016 22:39:00

Murat biraz önce meteoroloji raporlarına baktım da ,bir kaç hafta havaların hiç tadı yok...hadi ışık neyse ama İzmirde her yer çamur ,arazi yapmak pek olası değil...selamlar...

msaltik msaltik 20.01.2016 22:36:00

tespitler güzel de, çok takılmamak lazım hocam. Küçük tansiyonlar benim gibi 9'a, 10'a çıkar sonra :))

kuzeycem kuzeycem 20.01.2016 22:30:00

Doğan kısmını okurken bir üşüme geldi nedense :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT