TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bahar Turu hakkında istişare

alpertuydes alpertuydes 27.01.2016 16:17:00
Merhabalar herkese,
Geçen yıl sevgili Murat Soydaş la Bursa dan Malatya ya tam 6 gün süren dolu dolu bir foto safariye çıkmıştık. Hedeflediğimiz türlerin %97 sini görmüştük. Göremediğimiz türlerin yerine ise sürpriz türlerle geri dönmüştük. Çil Keklik ve Küçük alamacek i göremediğimiz Sakallı Akbaba, Kızıl Akbaba, Küçük Kartal gibi türlerin yerine saydık :)

Bu yıl ise planladığımız turu baharda yapmaya karar verdik. Herşey yolunda giderse Nisan Sonu en geç Mayıs başında bir foto safariye çıkacağız. İki ihtimal olan Samsun ve Antalya ikilisinde Antalya ya doğru yönelmekteyiz. Sizlerin bu dönemde hangi yerin daha güzel olacağı hakkında fikir belirtmesini isterim.

Özellikle Antalya ya gidişimiz Ege hattı üzerinden olacak. Ve güzergah üzerinde Boz Yelkovan, Zeytin Mukallit, Ada Doğanı ve Martısı, çiğdeci, Küçük flşamingo, Tavşancıl ve küçük kartal hedefimizde olacak. Antalya da ise yelpaze hat safhaya ulaşacak :) Balık Baykuşu,kuyrukkakangiller ve ötleğengiller :), boz çıvgın, küçük su yelvesi, cılıbıtgiller başlıca hedeflerimiz arasında olacaklar.

Öte yandan Samsun da Sarı Gagalı Ketenkuşu, Dağ Horozu başlıca türlerimizden. Belki extrem çıvgınlar da hedef listemize girer elbet :)

Bu tur hakkında dönem itibariyle önerileriniz neler olabilir. Bu türe de rastlamanız mümkün, bu yere de uğramanız mümkün gibi. Ayrıca güzergah üzerinde birlikte arazi yapabileceğimiz kimseler var mıdır? Teşekkürler şimdiden.
Selamlar herkese..

Cengaver53 Cengaver53 27.01.2016 18:09:00

Bu tür derken neleri kastettin. Samsunda dağ horozundan ziyade sülün mü demek istedin.Otarafta dağ horozu olmaz doğu karadenizde yaylalarda ormanın açığındaki çalılıklarda olurlar.Trabzon yada Rize'ye gelirsen sana eşlik ederim sarı gagalı keten kuşu'da bulunur

alpertuydes alpertuydes 27.01.2016 22:30:00

Karadenizde deltaları yayları ve kıyıları dolaşmamız mümkün. 1 hafta ayırmayı düşünüyoruz. Sarıgagalı ve horozlar aklıma gelen ilk kertikler. Boz, esmer ve benzer Extrem Çılgınlarda elbette ilgimizi çeker. Sülünüm var. Ama başka neler kertik o dönemde bilemyrum. Ancak deltadan Karacabeyle üş aşapı beş yukarı aynı türler çıkar sanıyorum. Alakanıza Teşekkürler. Mutlaka görüşürüz karadenizden yana olursak. Telefondan girdiğim için sağlıklı bakamyrum. Müsait oldugunuzda listeme bakabilirsrniz belki olmayan ve görme ihtimalimizdeki türleri de belirtirisiniz.. Saygılar selamlat

Taner53 Taner53 27.01.2016 22:46:00

Alper trabzondayiz gel :)))

Cengaver53 Cengaver53 27.01.2016 23:35:00

Horozdan biraz daha yukarı irtifada urkeklik şansınızda var tür listenizde var ama çok uzak net kare çekmek isterseniz bakılır.Baharda gözlem yaptığımda hangi türler var o zaman belli olur.

KANDIZLIK KANDIZLIK 28.01.2016 01:45:00

Alper iyi geceler . Yunus bey ve Taner in dedikleri dogru. Horoz, sarıgagalı icin Trabzon - Rize uygun. Şansın yaver giderse yuksek yaylalarda kızıl ve sakallı akbaba ya da kertik atabilirsin, gozun yükseklerde olsun . Küçük flamingo Şubat ayında gelirdi, 2 yıldır gelmiyor Gediz e. Baharda Kulu da takip etmen gerekiyor . Mart ayının 2. yarısı şenlikliydi Antalya ve Alanya kıyıları 2015 te . Nisan sonu gidersen Afrika dan göç ile gelenler ve saydığın ötücüler beslenme _ yuva yerlerine geçip gidecektir . Bir ara baktım bende küçük kartal yokmuş, bir akşam üzeri Sarıyer Göç izleme noktasına gittim, saat 16.00 gibi 10 dakıka kaldım gördüm ve döndüm : ) Hatırladıgım kadarıyla Mart sonu Nisan başında gün içinde onlarcası geçiş yapıyorlar, hem dişisi - hem erkeği ... Ada doğanı, tavşancıl, zeytin mukalliti için bol şans ; garanti türler degiller biliyorsun . Fakat, Datça civarında tarif alarak gidersen şansın artabilir . iyi özetleyebilmiş miyim :)) Görüşmek üzere, sevgilerimle ...

alpertuydes alpertuydes 29.01.2016 16:27:00

Taner abi menü de neler var :)

alpertuydes alpertuydes 29.01.2016 16:28:00

Urkekliğin güzel karesi, sarı gagalı bile bence gayet cezbedici. Martı ve çıvgınlardan da çıkar mı acaba :)

alpertuydes alpertuydes 29.01.2016 16:29:00

Arslan abi çok sağol.. Bakalım başka ne yorumlar gelecek.. Dediklerini dikkate alacağım. Selamlar..

alpertuydes alpertuydes 29.01.2016 16:53:00

Ayrıca düşüncem o ki baharda Antalya sonbaharda doğu karadeniz.. Bakalım zaman ne gösterecek :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT