FırtınaKırlangıcı ve Boz Yelkovan hakkında
alpertuydes 1.02.2016 11:25:00
Merhabalar...
Bu bahardaki tur ile alakalı bilgi toplamak adına forumu bu aralar sıkça kullanacağım. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler..
Sorum şudur ki bolca inceleme imkanı bulduğum Fırtına Kırlangıcı ve Boz Yelokvan fotoğraflarına içim gitti. Baharda Ege ve Akdenizi kapsayacak turda bu kuşlar için özel zaman ayırarak boz yelkovanın o mest eden gagasını görmek istiyorum özellikle :) Fırtına kırlangıcını görsem yeter diye umuyorum. Bu konu ile ilgili genel sorularım şunlar olacak:
FK için özel bir karışım yapılıyor diye anımsıyorum. bu nelerden oluşuyor ve ne miktarda yapılıyor. Genel olarak izlemem gereken ve dikkat etmem gerekenler nelerdir. Didim de herhangi bir açıklığımı gezmem gerek yoksa kayalıklara yakın yerler mi. su da konuk olup bizi görünce mi kaçıyorlar yoksa genelde hareket halindeler mi!
Boz yelkovana gelince:
fırtına kırlangıcı için geçerli olan karışım boz içinde geçerli midir. Yoksa ayrı bişi yapmak mı gerek. Yine boz için herhagi bir noktada (Didim de) denize açılmak mı gerek yoksa kıyı şeridini mi taramalıyım.
Ve tüm bunları Nisan sonu- mayıs başı yapmaya kalksam işe yarar mı yoksa erken mi olur?