TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

150-600 otomatik netleme sorunu

myaman myaman 8.02.2016 13:05:00
selamlar.dün gölbaşı tarafına araziye gittik.fotoları çekerken dikkatimi çekmedi.dağ ispinozu çekince nası çıkmış bi bakıyım türü neymiş diye çektiklerime bakınca,aslında fotoların netliğinin olmadığını gördüm.acaba benmi iyi çekemedim diye düşündüm.sonraki fotoları çekerkende kontrol ettim,yine aynı hata oldu.tek nokta çekimi yaptım ve otomatik netleme yaparken netlik noktası yanıyordu ama fotolar net cıkmadı.elle ayarlama yaparak çekmek zorunda kaldım.ilk başta yanımdaki arkadaş lensi ver benim makine ilede çekiyim dedi,tak çıkar yaparken sorun oldu sandım ama daha önceki fotolarda da aynısının oldugunu görünce sorunun başa oldugunu anladım.dün cok soguktu.ondan dolayı otomatik netleme yapmamış olabilirmi ? bugün girdiğim gölbaşı gözlemindeki şahin fotosu ve dağ ispinozuna ve tepeli toygara bakabilirsiniz bozuk çıkan fotoya örnek olarak

beratt beratt 8.02.2016 14:44:00

temmuz ağustos un aşırı sıcak ve kuru havalarında termalden saptığı oluyor fakat soğukta olduğuna rast gelmedim hiç

myaman myaman 8.02.2016 14:33:00

yok ben lcdyi pek kullanmam gözümle görmem lazım :) lcdye pek güvenemiyom netmi değilmi pek çözemiyom ordan..

myaman myaman 8.02.2016 14:33:00

sanırım soğuktan olabilir benimde fikrim o yönde.çünkü eve gelince düzeldi.arabada sobamı yaksak ne ? :)

sabripala sabripala 8.02.2016 14:31:00

Tamron 150-600'ü 5D mark ii ile kullanıyorum. aynı sorun zaman zaman bende de oluyor. Benim kanaatim bu lensin soğuk, sıcak, sis, pus gibi çevre şartlarından oldukça fazla etkilendiği. Sanırım bir çaresi yok. Özellikle puslu havalarda sonuçlar tatmin edici değil. Yine de fiyatının karşılığını fazlasıyla veriyor. Bu yüzden ben de mazur görüyorum :)

UHO UHO 8.02.2016 14:23:00

Aklıma gelen bir nokta da çekimlerin hepsini vizörden mi yaptınız ? Lcdyi kullanarak yaptıysanız tam netleme olmayabilir.

myaman myaman 8.02.2016 14:17:00

ilk başta çekimde bi sorun yoktu.hiçbi ayarı ile oynamadım.sadece bazı kuşları çektikten sonra oldu.elle ayarlama yapınca sıkıntı olmadı.otomatikte çekince bu oluyosa bende soğuktan dolayı otomatik netlemeyi odaklayamadımı acaba diye düşündüm.akşam eve geldiğimde sorunun kalmadıgını gördüm.bu haftasonu yine .ekime gittiğimizde yine anı sorunu verir ve hava soguk olursa soguktan oldugunu düşünmeye başlayacam.tşkler yardım için

beratt beratt 8.02.2016 14:08:00

2 bodyde de aynı sorunu yapıyorsa lensten kaynaklı .. 550D için bilemiyorum fakat yeni nesil bodylerde ayar yapılabiliyor http://www.turknikon.com/back-focus-front-focus-problemi-nedir-nasil-test-edilir-5132 şuraya bir göz atın olmazsa ekipmanı bir teknik servise gönderip ayarını onlar yapabilirler çok maliyetli birşey değil fakat durduk yere böyle bir sorun çıkarması kafada ? işareti bırakıyor darbe görme ihtimalı varmıdır lensin ?

UHO UHO 8.02.2016 14:06:00

550D de bu ayar var mı bilmiyorum. Makinanın ayarlarına göz atın var ise görürsünüz. Yazdıklarınızdan sonra aklıma, lensin fokus limitlemesini 15-sonsuz ayarında unutmuş olabileceğiniz geldi... Böyle bir durum olabilir mi ?

myaman myaman 8.02.2016 13:59:00

kızıl şahin fotosu arabanın camına konup çekildi.titreme olamaz.yolda giderken 3 metre önümüzde fare vardı durduk onu çektik.3 metrede bile yine aynı bozukluk vardı.fotoları sildim yoksa eklerdim.

myaman myaman 8.02.2016 13:52:00

550d makinede micro focusu nasıl yapabilirim ?

myaman myaman 8.02.2016 13:50:00

canon 550d-tamron 150-600 arkadaşın makinede aynıydı.daha önce 600mm ile çektim sıkıntı olmadı.bu sorun sadece dün oldu.otomatik netlemede oldu bu sorun.elle netlik yaptıgımda daha net kareler çektim.akşam eve geldiğimde test ettim sorunun olmadıgını gördüm.o yuzden soğuktan diye düşündüm.fotoforuma 2 foto ekledim. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=164690#.VriAh0B1yPc

UHO UHO 8.02.2016 13:43:00

Eğer daha önceki çekimlerinizde sorun yokken, sonradan bu sorun ortaya çıktıysa çevresel faktörler veya sonradan gelişen bir arıza sözkonusu olabilir. Ama sürekli yaşadığınız bir problem ise aşağıdaki yazdıklarım ile benzer bir durum olabilir. Bazı makinalarda fokus problemi olabiliyor. Örneğin ben Tamron 150-600 ü 7Dm2 ye taktığımda güzel netleme yaparken, 30D tam netleme yapamıyor. Çünkü 30Dde front focus problemi var. Bu problem geniş açı lenslerde çok sorun olmasa da büyük mm li tele ve zoomlarda sorun olabiliyor. Eğer makinanız izin veriyor ise lense göre micro focus ayarı yapabilirsiniz. Eğer izin vermiyor ise makinayı servise vermeniz yerinde olabilir. Ben bir cetveli 45 derecelik bir açı ile makinadan 3,5 metre uzağa koydum. 7DM2 yi tripoda oturttum ve cetvelde 5.cmyi otofokusladım. Bir de gördüm ki 4.cm daha net ! Makinanın ayarlarından micro fokus ayarını bir miktar değiştirerek en iyi veren sonuca ayarladım. Şimdi 7D m2 ile T.150-600 hiç sorun çıkarmıyor. Yeni aldığım 100-400 objektif için henüz bir ayar yapmadım zira şimdilik sorun yok. Ayrıca 30dye taktığım diğer objektiflerde de front fokus problemi ile karşılaşıyorum.

beratt beratt 8.02.2016 13:22:00

kullandığınız ekipmanların marka-modelleri nelerdir ? farklı mm ler de de aynı sorun varmı ? daha iyi bir örnek olması açısından bir nesneyi farklı mm lerde çekip buraya yüklermisiniz ? arkadaşınızın makinesinde de aynı sorun oldumu ?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT