TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

4K Fotoğraf

ozgurkalay ozgurkalay 9.02.2016 18:59:00
Bu konu daha önce gündeme geldi ve çok mantıklı teklifler gelmişti. Tekrar hatırlatmak istedim.

Yıldız hesabına göre 4 günde bir FHD foto paylaşabiliyorum.

Kaba hesapla aylık site yüküm 6 HD x 1 mb = 6 mb olabilir.

4k açılırsa ben aylık 4mb kapasite sınırlamasına razıyım. :)

Başta Serhat abi olmak üzere, site yönetimine sevgi, saygı ve selamlarımla...

alhn alhn 12.02.2016 19:59:00

bu arada o iki fotoğrafı bende beğenmişim.

alhn alhn 12.02.2016 19:58:00

Yönetimin müdahil olmasını gerektiren birşey söylememişim benim için demişim. Siz, ben böyle fotoğraflardan hoşlanıyorum dedikten sonra bana sadece fikrinize ve beğeninize saygı duymak kalır.

mademiral mademiral 12.02.2016 16:50:00

Alihan Bey sözlerinize yönetimden herhangi bir itiraz gelmediğine göre bu konuda haklı olmalısınız. Trakuş bir fotoğrafçılık sitesidir. Yalnız bitleri görünecek kadar net fotoğraf çekmek konusunda size halen katılmiyorum. Bu fotoğraflar ne yazık ki biçimi öne çıkaran ancak içerik olarak zayıf yapıtlar. Bu fotoğrafların çok beğeni alıyor olması konusunda ise yorum yapamam. Benim favori fotoğraflarımdan bir kısmı son derece flu fotoğraflardan oluşuyor. Bu kuşların bitleri falan görünmüyor. Hatta FHD bile değiller. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=114357&title=sahin http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=86040&title=tavsancilaksiyon

aliatici aliatici 10.02.2016 14:34:00

1

alhn alhn 10.02.2016 11:34:00

32inch 4K, kendim için demedim Özgür :) FHD fotoğraflar sol üst köşede kalıyor, 4K koyabilsek güzel olur, şöyle kuş tel tel dökülse, tüylerin arasında bitleri görebilecek kadar detay olsa güzel olur ama herkes öyle göremeyecek, 14inch 1366x768 ekrana sıkıştırıp bakacak olduktan sonra 4K fotoğraf yüklememizin ne anlamı kalacak? Serhat Abi bu site fotoğraf sitesi değil diyor, desin bence sorun yok :) ama benim için fotoğraf sitesi.

msaltik msaltik 10.02.2016 09:55:00

Mehmet Ali Bey, haklısınız çıkış noktası dediğiniz şekilde. Zaten öyle de yürüyor. Fotoğraf sitesi değil burası. Hatta kuşçuluk konusunda okula yakın diyebiliriz, özellikle yolun başındakiler için, ön sırada da benim için... Ama böyle olması fotoğraf kalitesinin düşük olması anlamına da gelmiyor. Zaten bu manada hepimizin sahip olduğu düşük kalite fotoğraflar için Tür ekle bölümü var. Daha üst düzey fotoüğraflar için ise Galeri var ve tabiki onun da üstü... Ben kendi adıma en yeni makine, en iyi lenslerin kullanıldığı ortamda, hem de bu kadar iyi fotoğrafçı ve onların iyi fotoğraflarının örnekleri var iken, yamuk yumuk, net olmayan, flu olmuş, arkayı netlemiş, gölgede kalmış fotoğrafları sevemiyorum. Zaten ne zamangaleri yada FullHD olarak kötü kötü yüklenmiş fotoğraflar peşi sıra gelse, akabinde gelen ilk başarılı fotoğrafa, "hah işte fotoğraf böyle çekilir", "gözümüz bayram etti" tarzından mesajlar geliyor. Bunlara yöneticiler de dahil. Diyeceğim, fotoğraf sitesi olsun istenmese de, herkes göze hoş gelen fotoğrafı görmek istiyor. Bu bence çok da doğru. Özgür abi, işyerinde monitör 28" 4K... senin fotolar nokta kadar kalıyor içinde :) yüksek çözünürlük şart :)

ozgurkalay ozgurkalay 10.02.2016 08:49:00

Monitörün kaç inç? :)

ozgurkalay ozgurkalay 10.02.2016 08:33:00

Benim ve diğer arkadaşların yazdıklarından ben "Trakus fotoğrafçılık sitesi olsun" anlamı çıkaramadım. Şu an işleyen sistemde fhd yanında 4k talebim oldu, o kadar. Tabi ki sizin görüşünüze de saygı duyarım Mehmet Ali bey.

mademiral mademiral 10.02.2016 08:12:00

Geçen gün İzTv de Trakuşun 2015 yılında Karacabey Longozunda gerçekleştirdiği kampa ait belgeseli izledim. Kamp etkinlikleri arasında çocuklara yönelik olanlar da vardı ve çok güzeldi. Bu etkinliklerden birinde Sayın Serhat Tigrel Trakuş u çocuklara tanıtırken sözlerine şöyle başladı "Çocuklar Trakuş bir fotoğrafçılık sitesi değildir". Bu sitede çok güzel fotoğraflar yayımlanıyor ancak herşeyin netliğe endekslendiği bir fotoğrafçılık anlayışını da ben yadırgıyorum. Mesela artık çok yakından çekilmiş ve süper ötesi net (!) ve neredeyse birbirinin aynı kaşıkgaga fotoğrafları vs. bana cazip gelmiyor. Kuş fotoğrafçılığı bu olamaz diye düşünüyorum. Böyle bir durumda kuş öne çıkıyor fotoğrafçılık ise daha geride kalıyor.

msaltik msaltik 10.02.2016 01:26:00

ne olursa olsun, mutlaka gerçekten hak eden fotoğraf yüklensin ama. Gözünü çektim yaklaştım diye net olmayan fotoğraflar yükleniyor. onlara onay verilmesin. Yada ışık kötüydü, yağmura denk geldik, türün hatrına, kusurları görmeyin falan gibi şeyler olmasın. Türün hatrı varsa o foto yüklenmesin derim ben. 4K olayı FullHD gibi olmasın, baştan sağlam temele oturtulsun düşüncesindeyim. Çünkü 4K deyince benim aklıma görsel şölen geliyor. 1km'den çekilmiş az görülen bir kuş değil Ayrıca fotoğrafın altına eklenecek bir düğme ile ekrana sığacak şekilde boyutlandırma yapılabilir. Scroll'ler o zaman görünmez :)) Bunun yanında illaki 16:9 olması zorunluluğunun da kaldırılması gerekebilir. Hatta bu bence FullHD fotoğraflarda da kaldırılsın. .

orhankaya orhankaya 10.02.2016 00:08:00

1

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 9.02.2016 23:32:00

1 Özgür.

alhn alhn 9.02.2016 23:19:00

Ayrıca 4K fotoğrafı sadece %1 kişi scroll barlar çıkmadan izleyebilecek www.screenresolution.org şimdilik 2560x1440 veya 2560x1600 e razıyım ben, bari az scroll çıkar :)

alhn alhn 9.02.2016 23:08:00

Sanırım tek hesap edilen bizler 4K fotoğraf koyduğumuzda HDD de kaplayacağı yer değil. 4K fotoğrafa bakan 5000 üyenin yaratacağı trafik de var hesabın içinde sanırım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT