TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İçtima da U.K.Baştankara çifti

alpertuydes alpertuydes 8.03.2016 15:07:00
Askerlik hatıralarımda da hayatımın her alanında olduğu gibi kuşlar var :)
İlginç bir paylaşımı sizlere aktarmak istiyorum..

Bölükte toplam 100 kişiyiz. Ve her gün içtima aldığımız küçük alanın dibinde ekili süs çamına (boyu taş çatlasın 150 cm) uzunkuyruklu baştankara çfiti yuva yapmış durumda. Korkumdan yaklaşıp bakamadım ancak gün boyu sürekli o süs çamına girip çıkyıorlar ve malzeme taşıyorlar.
Kedi vb. tehditleri geçtim bilinçsiz bir askerin merakı ile yuva saniyeler içerisinde bozulabilir.

Nasıl böyle bir acemilik yapar anlamıyorum. Yuva hem kısa, kedinin çok rahat alabileceği yerde, hemde her gün askerlerin sabahın köründe avaz avaz bağırdığı alanda. yani daha tenha ve emniyetli yer neden seçmezler ki.

En yakın arkadaşıma bile yuvadan bahsetmemiştim. Ancak kuş merağımı bildiklerinden dün askerler bana içtima alırken arkamdaki ağaca sürekli girip çıktılarını söyleyerek kuşları bana göstermeye çalıştılar. Ben anlamasınlar diye çok ilgilenmedim. Ancak içlerinden biri durumu çakmış. Bugün gelip yuva gördüğünü söyledi. Tembihledim kimseye söyleme sakın bozarlar gece kuşları almaya çalışırlar diye. Neyseki çocuk yarın terhis oluyor (Darısı Başıma) ancak sizce yumurtalamadan ben o yuvayı bozmalımıyım. Yoksa şanslarına mı bırakayım bilemiyorum?

alpertuydes alpertuydes 10.03.2016 17:33:00

karda iki kızıl gerdanı yakalayıp kafeste bakmaya çalışanlarına şahit oldum. Türlü çabalarım sonucu komutan kızıyor bahanesiyle saldırabildim. Bu kuşları gece tutmaya çalışabilirler. Merak edip gece yuvayı karıştırabilirler. Yuva omus hizasında çünkü. Ve ben bölükte tüm askerlerin bilinçli hareket edeceğini hiç sanmyrum

d40x d40x 9.03.2016 21:24:00

Kedi almassa askerlerin birşey yapacaklarını sanmıyorum herkes gurbette ailenin değerini daha çok anlıyor bence hiç dokunmayın selamlar

mademiral mademiral 8.03.2016 15:10:00

Bence müdahale edilmemeli...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT