TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

NE VAR? İNSAN MI EZDİK?

mademiral mademiral 19.03.2016 09:12:00

goshawk67 goshawk67 21.03.2016 17:33:00

1

cenkog cenkog 21.03.2016 11:02:00

1

engineergs engineergs 21.03.2016 07:22:00

Aynen Abi

alhn alhn 21.03.2016 01:56:00

Türkiye de kuş fotoğrafçılığı zaten zor bir uğraş birde durup dururken kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım. Ben hiç bir avcının, Hasan çok acımasızca vuruyor kuşları ben şefkatle vuruyorum dediğini duymadım ama kuş fotoğrafçıları nedense bir yarış içinde, ben daha insaflı fotoğraf çekiyorum başkaları çok acımasızca fotoğraf çekiyor. Ben kuş fotoğrafçılarının yüzde 99.9 unun etik kurallara ve kuşlara saygılı şekilde fotoğraf çektiğine inanıyorum, geri kalan o ufak yüzde ninde canımı sıkıp bu gibi forumlarda şimdi yaptığım gibi uzun uzun yazmaya deymeyeceğini düşünüyorum. Mehmet Ali Beyin dediği yaşam alanlarını yok edenlerle uğraşmak bence daha doğru bir hedef olur. Kuşlara en büyük zararı verenler kuş fotoğrafçıları değil, en büyük demek iddialı bir söz, avcılar, inşaatlar, tarımsal ilaçlama, yapılan hava alanları, oto yollar vs. değil de en büyük zararı kuş fotoğrafçıları veriyor demek haksızlık oluyor bence.

beratt beratt 20.03.2016 22:34:00

fotoğraf çekmenin kuşa bir zararı neden olsun kimisinin hoşuna gidiyor poz dahi veriyor ama işin içine hoş olmayan durumlar girerse etik olmaz bazı şeyler.. konu bu yukarıda Zan altında bırakma durumundan bahsetmişsiniz orada yazan ' daha güzel kare almak adına kuşlara verilen zararlar ' bu zararlarında hepimiz farkındayız ve biliyoruz bu sözlerden herkes zan altında kalmaz ve bu gibi durumlar malesef olmakta yapanlar zan altında kalsın .. daha güzel fotoğraflarda görüşmek dileğiyle

engineergs engineergs 20.03.2016 22:24:00

Berat Bey kardeşim elbette anladım ne olduğunu.Ben anlatamadım ne demek istediğimi sanırım.

beratt beratt 20.03.2016 22:17:00

Sadık Abi kamuflaj altında yada sessizce beklemek, neden zarar versin burada kasıt edilen konu; taş atmak ürkütmek yuvanın dibine girmek, yuva diplerine çomak sokmak vs. bahsettiğimiz konu bu

engineergs engineergs 20.03.2016 21:31:00

Evet vicdanımı rahatlatıyorum Umut Bey:))En son hareketsiz 5 saat kaldım fotoğraf çekmek için kuş ürkmesin gelsin diye ama olmadı.Verdiğim zarar sanırım denklanşör sesi idi.Siz tükekten çıkan sesi bilirmisiniz?Onun yanında düşününce birisi çok masum geliyor.

engineergs engineergs 20.03.2016 19:04:00

Herhalde şaka diye düşünüyorum bir insanın eline Tüfek Alıp kuşu öldürmesinin yanında fotoğraf çekerken abartmayı...

levent35 levent35 19.03.2016 20:22:00

İzmir in simgesi Konak saat kulesi önündeki trafiğe kapalı alandır ve İzmir e gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle küçük yani 3 ile 7 yaş arası çocukların aileleri ile gelip buğday serptiği kuşları beslediği ve bu sebeple kuşların çok evcil olduğu bir alanda bu tür bir olayın gerçekleşmesi çok üzücü ,,,katilin birde üzerine verdiği tepki dahada kötü bence bu tür işlenen suçların cezalarında para cezası üzerine mesela 5 yıl boyunca her gün saat 17.00 ile 19.00 arası bölgenin temizliği yada güvercinleri korumak adına sorumluluk cezaları verilse ve bu cezalar tamamen kontrol altına alınsa ne güzel olurdu diye düşünmeden edemiyorum

alhn alhn 19.03.2016 19:51:00

onda halkısın

engineergs engineergs 19.03.2016 19:49:00

Abi yapan varsa bile bu kuşların memleketimizdeki en Önemsiz sorunu diye düşünüyorum.

alhn alhn 19.03.2016 19:46:00

Yapanı var, çevreye ve kuşlara saygılı duyarlı bir biçimde fotoğrafını çeken var, duyarsız ve saygısız davranan kişi sayısının yüzdeye vurunca çok az olduğunu düşünüyorum, genelleme yapmak yanlış olur.

beratt beratt 19.03.2016 18:47:00

hiç bir demeyelim... bunu yapanlar var... kuşa taş atanı olsun yuvaya çomak sokan olsun... yuvanın dibine girip yavru fotoğrafı çeken olsun... bunlar yaşanıyor Sadık Bey malesef...

mademiral mademiral 19.03.2016 18:15:00

Yine de haberdeki gibi "vandallarla" yaşamak bana zor geliyor doğrusu...

mademiral mademiral 19.03.2016 18:09:00

Bu olaydaki gibi topluma ve çevrelerine karşı kötü davranan insanlar bir yana kuşlara en büyük zararı aslında onların yaşam alanlarını yok ederek veriyoruz. Bugün spor kanallarından birinde GS spor klübünün Riva'daki 1 milyon metrekareden daha büyük arazisinde yapılacak tesisleri uzun uzun anlattılar. TV ekibi bir tapu-kadastro uzmanını da alarak Riva'ya gitmişti. Gösterdikleri alan deniz kenarından başlayarak tamamen fundalıklarla, ormanla ve çayırlarla doluydu. Sanırım GS ekonomik olarak zor bir dönem geçiriyor ve umutları Riva'daki arazi. Adamlar arazi hakkında konuşurlarken burası ne kadar çok canlının yuvası, sığındığı yerdir diye aklımdan geçirdim. Sanırım alan çok yakında tamamen inşaat bölgesine dönüşecek.

engineergs engineergs 19.03.2016 18:07:00

Hatta taş atarak kuş fotoğrafı çekeni hiç görmedim tersine kuşun kaçmaması için çok sessiz olmak gerekiyor.Taş atarak kim çektiyse merak ettim doğrusu hem taş atıp hem fotoğrafı nasıl çektiğini.Kuşların gelmemesinin sebebi yanlış tarım politikası yada çevre politikası diye düşünüyorum. Kuşların Alışık olduğu Sulak alanlar kurutulur yada imara açılırsa araziler o daha önemli bir sorun olur. Bizim fotoğraf çekerken Verdiğimiz rahatsızlık herhalde önemsenmeyecek kadar azdır.

engineergs engineergs 19.03.2016 17:40:00

Emin olun Mustafa Bey hiç bir kuş fotoğrafçısı eksejere ettiğiniz kadar kuşlara zarar vermez.Bu şekilde çok defa kuş fotoğrafı çeken insanları töhmet Altında bırakmak bana göre yersiz.Selamlar

myaman myaman 19.03.2016 09:18:00

maalesef birçok olayda hep bi savunma mekaniizması vardır.hırsızlık yaparken yakalanır ne yani adammı öldürdük der.birini vurdugu zaman namusumu temizledim hırsızlık yapmadım ya der.herkesin bi savunması var.hiç çıkıp özür dileyip yanlıs yaptım diyen yok.kuş çekenler olarak kızıyoruz bazı şeylere ama daha iyi foto çekecez diye en çok zararıda kuşlara veren biziz.uçarı olsun hareketlisi olsun diye kuş taşlayanlar oluyor.ondan sonrada bu kuşlar neden gelmiyor diyoruz

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT