TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Hafanın Kuşu

serhattigrel serhattigrel 12.11.2008 00:32:00
Bu gününden itibaren her hafta bir tür belirleyelim, bu tür haftanın kuşu olsun. Hafta boyunca bu türle ilgili fotoğralar çekilsin ve türle ilgili siteye yeni bilgiler eklensin. Bölece sitemizde senede 52 tür tam olarak işlenmiş olur.

Uygulamayı bu hafta sonu başlatarak her pazartesi yeni türümüz açıklayalım. Türleri mevsimsel olarak çevremizde bulunabilecek şekilde seçmemiz gerekli.

Seçimi tür tanım heyeti yaparak sitede açıklayacak, tür pazartesi açıklanana kadar süpriz kalacak.

Hafta boyunca türün sorumlusu arkadaşımız kuş forum kanalı ile bilgi toplamayı ihmal etmesin.

serhattigrel serhattigrel 12.11.2008 01:32:00

Ben, bana kolay bir türle başlıyorum, gümüş martı , bizim evin üstünden geçiyorlar :)

Kendime torpil yaptım, Deniz kenarında olmayanlardan özür.

Haftaya seçim tür tanım heyetinden gelecek. Onlar böyle haksızlık yapmaz , bir hafya deniz kenarı seçimi yaparlarsa öbür hafta dağ türü seçerler.

Tür ile ilgili bilgiler kuş foruma, tür yetkilisi extrip / Selçuk Armağan a haber vereceğim.

hamisami hamisami 12.11.2008 18:07:00

Ben de çok faydalı olacağını düşünüyorum, bihassa tür sayfaları için.

Harika bir fikir, babasını kutlamak lazım:)

hamisami hamisami 12.11.2008 18:09:00

Bu sayfadanın bir köşesinde haftanın tür sayfasına direk giriş olabilir mi acaba?

çitlenbik çitlenbik 13.11.2008 08:37:00

Acaba diyorum. Martı, Toygar gibi birbiri ile karışan türlerin, tür sayfalarına, ayrımı gösterecek fotoğraf veya çizim yükleyebilirmiyiz ?

İnanç Bey bir link atmıştı kuş tanımlama kılavuzu diye. Orada fotoğraflarla anlatılmış. Ben de bir çizim bulmuştum Toygarlarla ilgili. Bunları yükleme imkanı olsa diyorum ?

Serkan da İmdaaattt !!! diye bağırabilir tabi :))

atmacamana atmacamana 13.11.2008 11:13:00

Güzel bir fikir , haftalık olması verimliliği düşürecektir. Ama en çok alkışı yorum sayfasında farkındalık yaratarak herbirimizin o hafta fotoğraflayana yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama "haydi sandıklara bir göz atın" diyerek , hiç olmazsa bir yıl içinde çekilen haftanın kuşu fotoğraflarını buraya taşımak , hem taşıyanı hemde konuyu izleyeni değişik enstantanelere ve kuşun bilgilerine götürüp , katılımı artırabileceği düşünmekteyim. Nacizhane paylaşmak istedim. Sevgilerimle

serhattigrel serhattigrel 24.11.2008 01:17:00

Değerli fikirleriniz doğrultusunda üzerinde daha çalışmamız gerekli, projeyi şimdilik rafa kaldıralım, daha geniş bir katılımla biraz tartışıp son halini veririz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT