Teşekkürler bilgiler için..
Öncelikle sitedeki fotografınızı derhal kaldırmalarını kararlı bir şekilde belirtmek ve izinsiz kullanımın(çalmanın) ilgili kanuna göre suç olduğunu ve bu konuda uzmanlaşmış avukatlar olduğunu e-posta/posta yoluyla bildirmeniz yerinde olur. Eğer, İzin vermeye karar verirseniz, bunun yazılı olması ve ne kadar süre ile izin vereceğinizi ve bunun telif ücretinin kullanım süresi ile orantılı olması gereken miktarını belirtmeniz uygun olur. Genellikle, telif ücretini görünce hızlı bir şekilde fotografınızın siteden silinmesi söz konusu olabilir.
Evet sevinebilirsiniz bence can sıkıcı ama ...
İzin istenmedikçe problem ortadan kalkmıyor
Trakustan almışlar fotografları burada paylaşırken imza eklememiştim fotoğrafa,burada fotoğraflarımız sağ tıkla kopyalanmasa iyi olurdu... Başka şekilde gene kopyalanır biliyorum ama mesela benim buradaki fotoğrafım başka yerde yok.Sadece bu siteye yükledim.Buradan alındığı belli ,bizler birleşmedikçe bu durumlar artarak devam edicektir.
Benden izinsiz beni hiçbişey memnun etmez söyledim yönetime cevap bekliyorum ...
Okudum teşekkürler...
Daha birçok yerde fotoğraflarımız var biz böyle kayıtsız kaldığımız sürece bu durum tekraralayarak artacaktır.Bakarım linke...
Evet mesaj attım site yönetimine daha bıçok yerde var fotoğraflarımiz Takipteyim durumu ...
http://www.sakakusu.com/foto/kastamonu-komurcu-saka/ burada benim Saka fotografıma rastladım.Muhtemelen siteden başlakalarınında Saka fotografları vardır.İşin ilginç yanı 2395 kere izlenmiş.Yani bizim siteden daha popüler bir site:) Boş kaldıgınızda https://images.google.com/ adresine fotograflarınızı sıra ile yükleyiniz Trakuş dışında başka hangi sitelerde yayında oldugunu görebiliriniz.
Bu tip durumlarda para kaybetme sıkıntısı oluyorsa yargıya taşınma durumu oluyor ,üzerinde durulmazsa bu o kişiyi daha da cesaretlendiriyor,ilgili kanun Fikri Sanat Eserlerinin Korunması hakkındaki kanundur.İnsanlarımız yeni yeni bilinçleniyor benim birçok teknolojik ve farklı konulardaki sitelerde üyeliğim olduğu için rahat takip ediyorum.Önceden insanlar bir sıkıntıya düşünce nereye başvuracağını veya ne yapacağını bilmiyorlar.En basitinden tüketici haklarına başvurular son zamanlarda çok arttı hakkını nerde arayacağınızı biliyorsunuz.Burada genede ciddi mağduriyet ve maddi kayıp yaşadığımız için başvurma gereği hissederiz ama bu tip durumlarda üzerinde durmadığınız taktirde eseri çalan kişi işine devam eder.Şu durumda açacağınız bir davayı kazanırsınız.O site yönetimini uyardınız mı?
Münevver hanım, çok üzücü bir durum. Ancak, bizim gibi ülkelerde bu tür kanun-dışı uygulamalar çok yaygın. Bu durumun devam etmesinin en önemli nedeni de bu tür vakaların yargıya taşınmamasıdır maalesef. Daha önce de benzer bir konu tartışılmıştı ve benim de orada 2 adet yorumum var. İlginizi çekme ihtimali olabilir. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=153698
Fikri haklar yasasına göre dava açabilirsiniz, fotografların size ait olduğunu ispat halinde. Bence uyarı yazısı gönderin kaldırsınlar yada isminizle kullanması sizi memnun edecekse o şekilde kullandırma izni verebilirsiniz. Başkasına ait fotograf izinsiz kullanmak yasalara göre suçtur.
İsim ekleseler iyi olurmuş gerçekten...
Kaynak ve isim belirtse kimse problem etmez sanirim etik olanda bu. O
Münevver Hanım neyseki isim duruyor fotonun üzerinde:))