TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

EOS 7D Mark 2'ler neden çabucak elden çıkarılıyor?

mademiral mademiral 23.03.2016 13:09:00
Yaklaşık 5 aydır EOS 7D Mark 2 kullanıyorum ve bu süre içerisinde pek çok kullanıcının henüz piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmamış olan bu makinayı 5-10 bin kare çekimden sonra elden çıkardığını gördüm. Gün geçmesin ki yeni bir satış ilanı olmasın. Sanırım bu body için beklentiler yüksekti ve kullanıcılar için bunu elde etmek bazen güç olabiliyor.

Aşağıda vereceğim linkte EOS 7D Mark 2 hakkında kapsamlı bir yazı var. Değerlendirmede açıkça belirtilen konulardan biri: makinanın esas performansını gösterebilmesinin biraz da kullanılan lensin kalitesine bağlı olduğu. Özellikle makinayı alanlarda beklentiyi yükselten "çapraz geçişli 65 noktalı AF" sisteminin işe yarayabilmesi için bu body nin yeni generasyon bir Canon lensle kullanılması gerekli. Lütfen son cümleye dikkat! (Where the 7D Mark II is inferior when compared to 5D Mark III and 1D X is high-precision dual cross-type AF points: the 7D Mark II only has one of those, while the other two cameras have 5 of them. Please note that only some of the latest generation Canon lenses with apertures of f/2.8 or faster are able to take advantage of these dual cross-type AF points, so it is not necessarily an advantage when using older glass and slower lenses).

Ben de pek çok kullanıcı gibi 1999 çıkışlı olan 400mm F/5.6 lensle kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki sitede FG de yayınlanan 7D Mark 2+400mm f/5.6 ikilisinin fotoğraflarını Exif bilgilerine hiç bakmadan kolaylıkla tahmin edebiliyorum. Bu ikiliyi gerçekten çok çok iyi kullanan birkaç fotoğrafçı var. Onları da tebrik etmek istiyorum ancak bu çok sınırlı ve zahmetli bir çaba gibi görünüyor. Son söz olarak bu Body i almak veya aldıktan sonra bu kadar çabuk elden çıkarmak isteyenler bu detayı göz önüne alsalar iyi olur diye düşünüyorum.

https://photographylife.com/reviews/canon-7d-mark-ii/3

mbsahan mbsahan 22.04.2016 11:58:00

7DMII sensör kısmını katmazsak kuş fotoğrafçılığı için mükemmel bir kamera. Sensör kısmında ise APCS için 20 MP CMOS teknolojisi için çok fazla geliyor. İSO800 ve üzeri bir yana İSO100 de bile pixel yoğunluğundan kaynaklı olarak dip noise üretiyor. Mesela 10 metre çivarında İSO100-400 arasında çekilmiş bir kuş fotoğrafında kuşun gözündeki noise fotoğrafın canlılığını olumsuz etkiliyor. Arkaplandaki noise bir şekilde temizleniyor ancak kuşun gözlerinde ve tüylerindeki noise temizlenip fotoğraf resize edilse bile kendini belli ediyor. Mevcut APCS sensörlü kameralar içinde en iyisi 7DMII bu tartışılmaz ama bu kamera 20MP yerine 10-14 MP olsaydı mükemmel ornito kamerası olurdu ve 1DX kalitesinde olmasada bir bakışta ayırt edilemeyecek kalitede fotoğraflar üretirdi. Bu noktada bütçe karar vermek konusunda en önemli kriter kuş fotoğrafçılığı için 30 bin TL üzeri bütçe ayırabiliyorsan 1DX 500-600 LII kombinasyonla çok mutlu olursun ama o bütçeyi ayıramıyosan veya ayırmak istemiyorsan 7DMII 400mm / 100-400LII ile iyi ışık koşullarında emek vererek (düşük bütçeli kuş fotoğrafçılığı için bana göre tek seçenek) fiyat/performans anlamında tatminkar sonuçlar alabilirsin. Keşke 7DMII 12 MP bir kamera olarak mevcut özellikleri ile üretimiş olsaydı diyorum... Çok satılık ikinci el görülüyor olmasının sebebide fiyatı görece olarak ucuz ve ulaşılabilir olduğu için çok satın alınan bir kamera, bu sebeble ikinci el piyasasındada satışı çok fazla olmasını normaldir.

sener sener 29.03.2016 21:38:00

Münevver hanım size katılıyorum. Söylediğim gibi 7d güzel sonuçlar çıkaracaktır. Ben sadece 1d pro seri bir body ile karşılaştırması anlamında konuştum. Performansı da gördüğümüz üzere tatmin edicidir. Nice yıllar bol fotoğraflar çekmeniz dileğiyle ve hepimizin de.

armadillo armadillo 28.03.2016 15:49:00

Arkadaşlar bu tartışmalar bizi bu lige yeni başladığımız yıllara geri götürüyor. Önümüze bakalım, bak kuşlar kaçtı, gene çekemedik :)

flu flu 27.03.2016 21:02:00

1

flu flu 27.03.2016 21:00:00

Sonuçlar ve kullananlar bu sitede ortada, çok uzağa gitmeye gerek yok sadece 7D ve 400 mm ile bile muhteşem işler çıkaran kişiler var burada uygun ışıkta ve yakınlıkta...Pc'yi de iyi biliyorlar .Hepsini billiyor görüyoruz... Çok usta ellerin elinde 7D Mark2 hatta 7D bile muhteşem işler çıkartıyor isim vermemize gerek yok.(Yiğidi öldür hakkını yeme)Kimse Pc'de işlemeden ham halde yüklemediğine göre.

mademiral mademiral 25.03.2016 15:35:00

Göker Bey sizin mesajınıza yanlışlıkla atıf yaptım. Lütfen kusuruma bakmayın. Selamlar.

mademiral mademiral 25.03.2016 15:32:00

Her ne kadar forum iletmek istediğim mesajdan bir hayli uzaklaşsa da genel olarak EOS 7D Mark 2 hakkındaki farklı görüşlerden haberdar olmak benim için çok yararlı oldu. Keşke EOS 7D Mark 2-Canon 400mm f/5.6 ikilisini etkin olarak kullanan pek çok Trakuş üyesi de görüş bildirmiş olsaydı. Bu noktada; forumda üzerinde çok durulan (1) ekipman kalitesi ve (2) fotoğraf çekenin donanım düzeyine (3) çekim sonrası fotoğrafı işlemek konusundaki mahareti de eklemek gerekir diye düşünüyorum. Arslan Beyin aylar önce açmış olduğu bir forumda belirttiğim görüşümü hala muhafaza ediyorum: Diğer tüm şartların eşit olduğu noktada İyi ekipman iyi fotoğrafı getiriyor ancak daha iyi ekipman ise daha iyi fotoğraf getiriyor. Görüş bildiren herkese teşekkür ederim.

sener sener 25.03.2016 14:40:00

7d mk ii 1800$ dan piyasaya çıktı şu anda 1500$ civarında. 1d-mk4 ise 5000$ dan piyasaya çıktı. Şu an kullanılmışı 1800$ dan başlıyor. Zaten fiyatlarda bir şeyler söylüyor. 7d mk ii gibi bir body ile güzel ornito çekersiniz, çekemezsiniz değil, ancak her fotoğrafınızı işlediğinizde grenle uğraşmaktan gren ustasına dönersiniz. Biraz yüksek iso larda ise gürültü temizleme bile sonuç vermez. Bu da çok normal aslında zira aps-c bir sensöre 20mp yerleştirirseniz grenler dünyasına hoşgeldiniz demektir. Aslında özetle, ucuza kalite olmuyor maalesef, özellikle optik piyasada. Ekipman da önemli değil diyemeyiz özellikle de ornitoda. Lens de önemlidir body de. Eskiden bir forumda "fotoğrafı fotoğrafçı çeker, ekipman değil" şeklindeki bir yoruma Kürşat Akın şöyle cevap yazmıştı: "Ara Güler Leica kullanıyor ama?".

msaltik msaltik 25.03.2016 13:13:00

Alihan Bey araba örneğini yanlış verdi aslında. Aynı markanın C sınıfı ile D sınıfı araçları arasında fark ne ise makinelerde de durum aynı. Haa şu olur, 2, 3 yada 4 kasa dönemi fark olursa C sınıfı, D sınıfını geçer.

alhn alhn 25.03.2016 12:39:00

o fark 4 mp sensör farkından kaynaklanıyor, crop yapılıp iso performansının kötü oluşu eklendiğinde o fark iki tık geri düşüyor. Bende iki makine de var ve 100-400, 300, 400, 500, 600 testleri evimde yaptım, M4 açık ara daha iyi.

karsar karsar 25.03.2016 09:55:00

Lens karşılaştırmalarında 7d mark2 bir tık önde gibi....

Cengaver53 Cengaver53 24.03.2016 23:36:00

Üreticiler ürünleri fazla geliştirme amaçlı yapmıyorlar,özellikleri biraz şişirip tekrar tekrar önümüze getiriyorlar.Şu bir gerçek ki fotoğrafta görsellik açısından özelliklerin üst seviyede olmasını isteriz bunu sağlaması içinde makineden en üst düzey performansı vermesini isteriz.Bunların hepsini aynı anda verebilen makine var mı varsa bunu kullandığı ekipmanla sağlayabiliyor mu? Her makinede illaki bir fiyasko oluyor.Teknolojide daima yeniye ve ileriye baktığımız için bir üst modelde veya daha yeni bir modelde karar kılarız.Bu her teknolojik üründe aynıdır.

msaltik msaltik 24.03.2016 21:59:00

Akif Abi'ye "yeni iyidir" konusunda katılıyorum Cenk'in dediklerine katılıyorum ama siyasetçi gibi cevap vermiş, çözüm yok :))) Alihan Bey'in de ISO ile ilgili dediklerine katılıyorum. Hepsini topluyorum sonuç Nikon çıkıyor :) Akif Abi kır zincirlerini... Nikon D500 ve Nikon 200-500 al, 10 sene bakma geri :)

theguide theguide 24.03.2016 21:56:00

Onu bunu bilmem ama 2016 porche kesinlikle 2011 den daha iyidir..:) albealarda da oyle..:) yoksa herkes gider 2011 alırdı..hep arayış içindeyiz aslında..teknoloji geliştikçe tatmin sınırlarımız da zorlanmakata..ben de mk2 almak üzereyim ama uzun zamandır 1d mk4 ile kıyaslama yapmaktım..forumları okumakatyım..sonucta herkesin hemfikir olduğu nokta daha yeni teknoloji.. yani 7d mk 2..bu kullanım amacına da bağlı biz nedense tek makina her işi yapsın istiyoruz..:)

karaani karaani 24.03.2016 20:43:00

Çekebilen çekiyor abi, Işık yakınlık ve sabırdan sonra Makine En çok % 10 bile değil bence.

cenkzeynep cenkzeynep 24.03.2016 20:28:00

Akif abi, Mark 2 kullanmadığım için onun hakkında yorum yapamayacağım. Ancak 7d ve Mark 4 ü az da olsa kullandım. Yorumun ne diye sorarsan çok açık ara Mark 4 daha başarılı derim. Nikon penceresinden bakacak olursak, 2 yıl D300 kullandım. 10 yıl öncesinin teknolojisi olmasına rağmen yeni çıkan çoğu makineye hala kafa tutacağına inanıyorum..

alhn alhn 24.03.2016 20:24:00

Bu mantıkla 2016 model Tofaş Albea, 2011 model Porsche 911 Carrera dan daha iyi araba olması gerekir.

cenkzeynep cenkzeynep 24.03.2016 20:05:00

1.Kuşa iyi yaklaşamazsak 2.Işık ve fonu iyi ayarlayamazsak 3.Kullandığımız makine ne olursa olsun makineye iyi hakim değilsek, 100binlik ekipmanla bile çeksek sonuç hep aynı olur : ÇÖP :) Herkese selamlar..

alhn alhn 24.03.2016 20:03:00

katılmıyorum.

alhn alhn 24.03.2016 19:52:00

Bence kötü makine. Daha iyisi olmadığı için 7DM2 iyi makine diyoruz, günümüz teknolojisini düşünürsek yetersiz ve kötü bir makine. Bir makine 100iso da bile gölge ve karanlık bölgelerde noise yapıyorsa (düşük ışıkta) iyi makine değildir (bana göre).

flu flu 23.03.2016 23:09:00

7D Mark2 kullanıyorum ve memnunum ,bundan önce 7D vardı o da duruyor hala satmadım,arasında biraz fark var gren açısından 7D Mark2 daha başarılı Af hızı yüksek, daha iyi netliyor ,daha kaliteli vs..Satanlara rastlamanız tesadüftür ben de gözlemliyorum .Makinadan kaynaklı bir durum olmasa gerek ,memnuniyetsizikten değildir yani..

engineergs engineergs 23.03.2016 21:56:00

7d m2 yi 400 5.6 ile kullandım ve beni çok mutlu eden bir kombin oldu diyebilirim. Düşünmeden tavsiye edebilirim ayrıca 2250 TL ye aldığım lensi 2600 TL ye sattım kaybımda olmadı. Şimdi 500 f4 IS aldım yavaştan alışmaya başladım ve Buda beni tatmin etti diyebilirim.bence başkaları elden çıkarıyor diye iyi makine değil demek pek gerçekçi değil.Selamlar

birgök birgök 23.03.2016 21:18:00

40D ve 50D kullandıktan sonra Mark II'ye geçmem ve 500f4 L IS 1.4 TC ile birlikte kullanmam benim için bir devrim oldu:)) Ben,keşke imkanlarım uygun olsaydı da 500f:4'ü daha erken almış olsam, mark II'de daha erken piyasaya çıksaymış:))

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 23.03.2016 20:57:00

1

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 23.03.2016 20:47:00

"Pek çok" kullanıcının çabucak elden çıkardığını düşünmüyorum açıkcası.. 3-5 satış olmuş olabilir.. bu çok normal.. 7dm2 özellikle otofokus sistemi ciddi öğrenme çabası gerektiriyor.. Sizinde bahsettiğiniz gibi lens kalitesi çok önemli.. Fokus yavaş diyenler mutlaka bir yerde hata yapıyorlar.. ilk basışta verilen öncelik (relase or focus) çok önemli.. tracking sensivite mutlaka -1 yada -2 yapılmalı.... bunun yanlış yorumla artırılması fokus değiştirmeye yol açar... yüz göz seçme aktive edilmeli.. Birde ,back buton focus kullanılmaya alışılabilirse başarı performansı artar.. Saygılar

karsar karsar 23.03.2016 20:20:00

7d den sonra 7D MII ye geçince,çok daha iyi netleme kararlılığı renk,iso performansı,af hızı,genelde uçar çekmeğe çalışan biri olarak uçar yakalamadaki aşırı fakı görünce artık bu işin ustalığı kalmadığını düşündürecek kadar başarılı buldum.....Daha iyisi elbette olabilir,önemli olan eldekiyle ne yapabildiğin....Selamlar...

mademiral mademiral 23.03.2016 18:55:00

"Pek cok" ifadesi herhangi bir oran bildirmiyor bu nedenle kullanimi istatistik arastirma gerektirmez. Kaldi ki EOS 7DMark 2 ile ilgili linki verdim. Merak edenler, yaptigi isi daha iyiye goturmek isteyenler ilgili sayfayi acip okur. Umarim ben de demek istedigimi anlatabilmisimdir.

gedizmen gedizmen 23.03.2016 18:30:00

1

armadillo armadillo 23.03.2016 14:25:00

eski seri olsa bile 400 5.6 ve 500 f 4 IS I ile verdiği performansı bence çok iyi, bu iki lensi başka seri gövdelerle denediğimden biliyorum. siz inanların sattığına vs bakmayın, makine süper olunca fotolar da süper olacak zannedenler varsa bu işi bıraksınlar derim...

UHO UHO 23.03.2016 13:53:00

Ben 7D m2 ile birlikte Tamron 150-600ü birlikte almıştım. Başlangıçta çok hoşuma gitmişti. Ancak AF hızının yetmediğini beni tatmin etmediğini farkettim. Sabit fotoğraflarda pek sorun olmasa da uçar da pek de keyif vermiyordu. Sonrasında 100-400 II IS aldım. Henüz uzun süre kullanamamış olsam da kesinlikle uçarda Tamrondan kat kat iyi. Tamron 100-400 e göre yavaş olduğu için uçar çektiğim fotolarda net kare yakalamak çok zordu. Oysa yeni seri Canon ile bu mümkün olabiliyor. Makinanın hakkını verebilmek için biraz tecrübe kazanmak gerekiyor. Ben henüz hakkını veremediğimi düşünüyorum. Ben de bir dönem satmayı düşündüm ama şimdi vazgeçtim. Ayar konusunda bilgili olmak ve uygun ayarları kullanabilmek gerekiyor. Bunu başardığınızda makina gayet iyi bence.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT