Yaklaşık 5 aydır EOS 7D Mark 2 kullanıyorum ve bu süre içerisinde pek çok kullanıcının henüz piyasaya çıkalı 2 yıl bile olmamış olan bu makinayı 5-10 bin kare çekimden sonra elden çıkardığını gördüm. Gün geçmesin ki yeni bir satış ilanı olmasın. Sanırım bu body için beklentiler yüksekti ve kullanıcılar için bunu elde etmek bazen güç olabiliyor.
Aşağıda vereceğim linkte EOS 7D Mark 2 hakkında kapsamlı bir yazı var. Değerlendirmede açıkça belirtilen konulardan biri: makinanın esas performansını gösterebilmesinin biraz da kullanılan lensin kalitesine bağlı olduğu. Özellikle makinayı alanlarda beklentiyi yükselten "çapraz geçişli 65 noktalı AF" sisteminin işe yarayabilmesi için bu body nin yeni generasyon bir Canon lensle kullanılması gerekli. Lütfen son cümleye dikkat! (Where the 7D Mark II is inferior when compared to 5D Mark III and 1D X is high-precision dual cross-type AF points: the 7D Mark II only has one of those, while the other two cameras have 5 of them. Please note that only some of the latest generation Canon lenses with apertures of f/2.8 or faster are able to take advantage of these dual cross-type AF points, so it is not necessarily an advantage when using older glass and slower lenses).
Ben de pek çok kullanıcı gibi 1999 çıkışlı olan 400mm F/5.6 lensle kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki sitede FG de yayınlanan 7D Mark 2+400mm f/5.6 ikilisinin fotoğraflarını Exif bilgilerine hiç bakmadan kolaylıkla tahmin edebiliyorum. Bu ikiliyi gerçekten çok çok iyi kullanan birkaç fotoğrafçı var. Onları da tebrik etmek istiyorum ancak bu çok sınırlı ve zahmetli bir çaba gibi görünüyor. Son söz olarak bu Body i almak veya aldıktan sonra bu kadar çabuk elden çıkarmak isteyenler bu detayı göz önüne alsalar iyi olur diye düşünüyorum.
https://photographylife.com/reviews/canon-7d-mark-ii/3