TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Beğenilerin derecelendirilmesi

mademiral mademiral 28.03.2016 20:31:00
Fotoğraflara yapılan beğenilerin etkinliğinin ölçülmesi için beğeni butonuna 1 yıldızdan 5 yıldıza kadar derecelendirme yapmayı sağlayacak bir seçenek yerleştirilmesinin iyi olabileceğini düşünüyorum. Mevcut sistemde tüm güzel fotoğraflar aynı torbada yer alıyor Günün fotoğrafı da aldığı beğeni sayısına ek olarak aldığı yıldız sayısı dikkate alınarak belirlenebilir. Benim ki sadece bir öneri. Site yönetimine kolay gelsin.

myaman myaman 30.03.2016 21:16:00

arkada yapılan telefonu önleme şansımız yok o zaten yapılıyo :) en azından azaltılabilir diye düşündüm.tabi bu bi öneri.değiştirilebilir veya geliştirilebilir

msaltik msaltik 30.03.2016 14:46:00

o zaman foto üzerindeki imza'nın koyulmaması ve fotoğrafla ilgili sadece isim değil tüm bilgilerin gizlenmesi gerekiyor. Nerden paylaşıldığından tut, ekipmana hatta fotoğraf altındaki yazılara kadar... Aktif olan üyeler çok kolay tespit edilebilir :))) Tabi bunların dışında arkada telefonlaşma trafiği yapacak olanlar da vardır elbet :) .

DilekveTunç DilekveTunç 29.03.2016 22:43:00

Daha önce denendi 2010 diye hatırlıyorum. (belki yoğun hayatlardan dolayı) pek haber gelmemişti. Tekrar özendirici ve yeniliklerle neden denenmesin ;) dg

turhan98 turhan98 29.03.2016 20:32:00

Serhat bey sohbet odası denen şey tam olarak nedir ? 2013 den beri üyeyim ama hiç çalışır durumda değil . Daha önceden kullanıldı mı yoksa hiç aktif hale geçmedi mi ?

myaman myaman 29.03.2016 17:58:00

Serhat Bey ben daha önce bikaç kez önerilerde bulundum ama cevap veren çıkmadı... örneğin,galeriye veya tür ekleye foto eklerken cinsiyeti ve üreme formunda olup olmadığı soruluyor.ama fotoyu ekledikten sonra,ne kuşun sayfasında nede foto galeriden fotolara bakmak istediğimiz zaman yapılan filtrelemelerde kuşun cinsi veya üreme formu gibi birşey cıkmıyor.bence ya bunların kaldırılması gerekir yada kuşun sayfasında gözükmesi gerekir.kaldıki aksiyon veya sabit uçar gibi konularda sürekli hatalar yapılırken dişisi ve erkeği birbirine çok benzeyen türlerin ayırımını nası yapalım ? birde aksiyonmu uçarmı gibi konularda bence tür onaylayan kişilerin,bu girişte hata varsa kendilerinin düzeltmesi için yetki verilmesi çok yazıldı..bize göre aksiyon olan onay veren kişiye göre olmuyor.kuşun türünü değiştirebiliyorsa aksiyon gibi seçenekleride değiştirme yetkisi olması lazım bence.. bi önerim daha var :))) daha öncede yazıldı bu konu..fotolara begeni ve yorumlar çoğu zaman foto için değil,ekleyen kişiye göre yapılıyor.tanıdıksa yorum ve begeni yapılıyor tanıdık değilse,çok iyi foto bile olsa hiçbişey yapılmıyor.fotolar eklendikten sonra isim görükmesin 1 gün boyunca.herkes adamına göre yorum yapmamış olur :) ertesi gün kişinin adı görünür.yorum yapmak isteyen yne yapar...

alhn alhn 29.03.2016 12:36:00

Serhat Abi, sitedeki güzel fotoğrafların artmasının puanla ilgisi yok, 4K ya geçmek şimdilik güzel bir çözüm gibi görünüyor.

dursunbal dursunbal 29.03.2016 08:16:00

Sayın Başkan; Acizane birde ben derdimi anlatayım. Gözlem girebilmek için türleri iyi tanıyabilmek önemli, tanıyamadığımız türü gözleme girmek yanıltıcı olur. Alanda kur davranışları yapan tarla çintesini bile tanımlamada şüpheye düşebiliyorum. Öneri; Kuş türü ve sayısı girerken bir kutucuk daha eklenip fotoğrafı var/yok eklenebilir mi? Böylece kolaj fotoğraftan da tanım/doğrulama yapılabilir mi? Saygılar.

serhattigrel serhattigrel 28.03.2016 23:23:00

Kuş Fotoğrafında Muassır medeniyetler seviyesine vardık, peki gözlemcilikte neredeyiz.. Hal böyle olunca enerjimizi daha çok gözlemciye verelim, mesela niye cep telefonundan gözlem atamıyoruz, Bu bence puan sisteminden daha önemli..

alhn alhn 28.03.2016 23:21:00

Ben sitenin fotoğraf yönünün kuvvetlenmesinin diğer mantıktaki kuşçuluğu öldüreceğine katılmıyorum. Bu sitedeki güzel fotoğrafları görüp de bu işe merak salan çok kişi tanıyorum.

mademiral mademiral 28.03.2016 22:32:00

Tesekkur ederim. Kolay gelsin.

ersoymatras ersoymatras 28.03.2016 22:13:00

Başkan 1

serhattigrel serhattigrel 28.03.2016 22:07:00

Aklınıza gelirse daha da yazın, inanın hepsini gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz.

serhattigrel serhattigrel 28.03.2016 22:06:00

Mehmet ali bey, Tüm maddeleriniz , çok isabetli, hepsine katılıyorum yanınızdayım. Sadece üyelik kunusunda bir bilgilendirme yapmak gereği duydum. Biz de her oyuncu için yaklaşık 3 seyirci var, yani normalde 20 kişi sitede aktif ise, 60 kişide izleyici olarak katılıyor. Biz bunu istatistiklerde görebiliyoruz. Aktif üye: fotoğraf yükleyen, yorum yazan, gözlem giren anlamında, Pasif üye siteye giriş yapmadan, izleyen, bilgilenen anlamında, bu üyeler belirli bir süre izleyici olduktan sonra makine veya dürbün edinerek aktifleşme ye başlıyorlar. Onlar çok değerli. Birde üye olmadan sitede dolaşanlar var, onlarda seyrediyor, birkaç kez izliyor ve sonra da üye olabiliyorlar. Onlar da kıymetli. Yani, site de her gün aktif üyenin üç misli bizi izleyen var, amacımız da bu zaten, onlara yaptığımız düzeyli tartışma, bilgilendirme ve fotoğraflar ile doğayı kuşları tanıtabilmek.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:22:00

5. Trakus üyeleri pek çok güzel videoklip hazırlıyor. Keza fotoğraflar da öyle. Tüm bu birikimi ilk ve ortaöğretimle paylaşacak gönüllülerden oluşan bir ekip oluşturulabilir.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:19:00

Hatırladığım kadarıyla Fikret Bey bundan bir kaç ay önce hasta bir karagerdanlı dalgıç kuşuna yardım edebilmek için lojistik anlamında zorlanmıştı. Kuşa ulaşabilmek için ihtiyacı olan aracı bulamadığını hatırlıyorum. Keza ilk yardım yada tedavi malzemeleri de öyle.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:17:00

4. Trakus bünyesinde yaralı veya hasta kuşlara yardım edebilmek için akut benzeri, gönüllülerden oluşan bir ekip oluşturulabilir. Bu ekibin ihtiyaç duyduğu lojistik üye aidatları ile karşılanabilir.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:15:00

Aydın da su anda 30 üye var ancak sadece 3 yada 4 tanesi aktif.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:14:00

3. Sitedeki inaktif üyeleri temizlemek için üyelik aidatı getirilebilir.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:13:00

2 Sitenin yurt çapındaki etkinliğini arttırmak, farklı bölgelerden konuyla ilgili haberleri günü gününe alabilmek için "Bölge temsilcilikleri" oluşturulabilir.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:10:00

Önerilerim şunlar. 1. Gözlem girişini özendirmek için "Gözlematör" vb. bir sekme oluşturulabilir. Gözlemci listesinde yer alamk için siteye en az 1 yıllık üyeliği tamamlamış olmak, aynı gün içinde en fazla 1 adet gözlem girişi yapmak vb. koşullar getirilebilir.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:05:00

Anladim.

mademiral mademiral 28.03.2016 21:04:00

Anladigim kadariyla 10 yilda pekcok sey degismis. Eger sitede kapsamli degisiklikler dusunuyorsaniz belki yeniden dusunulebilir.

serhattigrel serhattigrel 28.03.2016 21:02:00

Tabiki zamana göre eğlimler değişebilir, ihtiyaçlar değişebilir. Tartışılması lazım, Ben enerjimizi , makine alamayacak vatandaşlarımızın katılımını sağlayacak bir şeyler bulmaya yönlendirsek derim.

serhattigrel serhattigrel 28.03.2016 20:42:00

10 sene evvel de tartıştığımız, ancak biz fotoğraf sitesi değiliz, bizim misyonumuz kuşları tanımak ve tanıtmak,Kuş fotoğrafında zaten çok geliştik, kuş gözlemcileri ne de ağırlık verelim, salt fotoğraf sitesi haline gelmeyelim, diye red ettiğimiz, bir konu.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT