TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

halkalanmış kuşların satışı

karettakaretta karettakaretta 18.11.2008 17:36:00
herkese merhabalar,

uzun zamandır sessiz sedasız duruyordum ama dayanamadığım bir görüntüyle karşılaştım.

bugün bir pet shopa uğradığımda bazı kuşların ayağında halkalar olduğunu fark ettim. Hatta öyle ki halkalı kuşların sayısı çoğunluktaydı. Satıcıyı çağırıp hiç bir şey bilmiyormuşçasına sorular sorduğumda

- bu kuşların ayağında bişiler takılı yüzük gibi bişiler bunlar ne acaba?

- onlar kuşların kalitesini gösterir bunlar çok kaliteli kuşlardır ifadesiyle karşılaştım.

İçeride türkiye ye sokulması bile yasak olan maymunların da satıldığını gördüm...

böyle bir yerle karşılaşıldığında yapılması gerekeni bilen var mı?

atmaca54 atmaca54 19.11.2008 19:38:00

nedemek yapılması bilen varmı diye o yeri en yakın orman ve cevre bakanlığı milli parklar genel müdürlüğü ekiplerine derğal haber vermeniz gerekli,bu yerin adresi nerdeymiş onuda belirtirmisiniz bizde ilgilenelim konuyla,halkalanmış kuş yada her han gibi bir hayvanı kesinilkle satmaları doğru değildir,bence hemen şikayet edin ve konudan uzak durmayın,yapmış olduğunuz duyarlılık icin teşekkürler bir dahiki sefere derhal yetkili mercilere şikayet,bu işi yapan şerefsizlere cevabımız hemen net olması lazım kesinlikle karşı olduğumuz bir olaydır bu.herkese selamlar

rockisland rockisland 25.11.2008 00:50:00

Merhaba,

Bulunduğunuz ildeki Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne olayı dilekçe veya telefon (daha çabuk sonuç almak için) ile bildirin.

Yetkili arkadaşlar gerekli işlemleri yapacaklardır.

Selamlar

riyatg riyatg 6.12.2008 21:26:00

Merhaba,

Sitemizin iletişim bölümüne bir konuğumuz tarafından gönderilen iletiyi aşağıya aktarıyorum. Yanlış anlaşılmanın giderilmesi konusunda yardımcı olur umarım. Selamlar

Gönderen: yuceldeniz@mynet.com

HALKALANMIŞ KUŞLARIN SATIŞI KONUSUNDAKİ HATA!

Yukarıda yer alan forum konusunda yanlış anlamadıysam yanılma var... pet shop ta görülen halkalı kuşlar nelerdir? Muhtemelen: 1) kanarya 2) muhabbet kuşu Bunların ayaklarında olan halkalar(bilezikler) kuşun belli bir üretici tarafından üretildiğini, ne zaman üretildiğini, kaç yaşında olduğunu ve üretim şehrini belirler...Örneğin kanarya üreticileri bu bilezikleri yavru 5 veya 7 günlükken bizzat takarlar. Bu onların ürettiği kuşun kalitesini de gösterir. Böylece yarışmalara da katılabilir...kuşun seceresini belirtir ve gerçekten satıcının dediği gibi kalitesini ortaya koyar. Hal böyle ise konunun aslı budur. satılan yaban kuşu ise doğru değildir ve hatta suçtur.Maymunlar da bence suç unsuru teşkil ederler çünkü bu hayvanların normal koşullarda üretilmesi zordur... selamlarımla...

Tarih & Saat 06.12.2008 02:17

karettakaretta karettakaretta 7.12.2008 00:06:00

Riyat bey açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Ama içeride maymunu da gördükten sonra işini çok iyi yaptıklarını düşünmedim ve halkalı kuşlarda özel üretilmiş kuşlar gibi gelmemişti bana.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT