TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraf işleme programı hakkında tavsiye

alpertuydes alpertuydes 6.04.2016 09:32:00
Merhabalar..
Fotoğraf işlerken maaslef 2000 yılında ilk bilgisayarımı alırken onunla beraber yüklenen bir programla bugüne dek geldim :) Çok trajikomik gelebilir ama çok basit ve ilkel bir pğrogram olmasına rağmen yeni program deneyimim olmadığı için onunla idare bu tarihe kadar. Yılların verdiği tecrübe ile programa tamamen hakim oluşumdan dolayı kolayca istediğimi yapsamda artık yeterli olmadığının farkına vardım.

Photoshop ise çok teferruatlı bir program geliyor. Yıllardır hep aklımda ama öğrenemedim bir türlü. Bana insatgram gibi basit ama etkili işleme programları lazım.

Keskinlik, noise giderici ve tonlama ile alakalı programlar hakkında önerilerini alabilir miyim buraya. Basit ve öğrenmesi kolay olanlar tercihmdir. tembelliğimdenmidir bilmem tek başıma kurcalayarak öğreneceğim için aşırı zaman harcamak istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kendi kullandığınız programları merak ediyorum.

Selamla.r

msaltik msaltik 6.04.2016 10:13:00

Nikon için en iyisi Capture NX2... Yeni modeller ne yazık ki desteklemiyor. Capture NX-D kullanmak zorunda kalıyoruz. O da fena değil ama NX2'nin işlem kabiliyeti bence çok iyiydi. Şimdi NX-D ile ana işlemleri yaptığım fotoğraflara, noise giderme, imza atma gibi detaylar için Paint Shop Pro ve Photoshop kullanıyorum. Photoshop çok sevmiyorum ama Smart Sharpen komutu güzel. bunun yanında Paint Shop Pro'nun da noise giderme komutu iyi çalışıyor. Uğraşmayayım diyorsan, Photoshop'un Action denen, hazır komutlar ardı ardına çalıştıran eklentilerini kullanabilirsin. İllaki bişey bilmen de gerekmiyor :) adamlar hazırlamış... .

msaltik msaltik 6.04.2016 10:15:00

Bu arada Nikon'dan ayrılanların kurduğu Nik software (öyle olduğunu biliyorum) Photoshop için de eklenti yazılımı hazırladı... Bunlar içinde polarize efekti var mesela, müthiş... denemeni tavsiye ederim... bahsettiğim komutlar NX2'de vardı zaten. sonra PS için hazırlandı. . Nikon gerçek candır diyip konuyu bağlıyorum... .

msaltik msaltik 6.04.2016 10:19:00

Gevezeliğim tuttu. birşey daha ekleyeyim, bilmiyormuş gibi görünmeyeyim :)))))) D750, D810 gibi yeni kameraların NX2'de açılmayan RAW'larını açmanın da metodu var. .

alpertuydes alpertuydes 6.04.2016 10:26:00

Murat Saltık dediklerinden hiçbirşey anlamadım. Konu hakkında bilgim olmadığını ve daha açık konuşmanı beklerdim :) eklenti demişsin nx de artık açmıyor demişsin :) Vallahi bişi anlamadım. Cahilim ben sayın badim :) Lütfen.. Bilgisayarıma noise için hangisi, renk açma koyutlma, keskinleştirici gibi işlemler için hangisi :) Bana bunları basit ve anlaşılır bir üslupla tekrar yazar mısın :)

alpertuydes alpertuydes 6.04.2016 10:26:00

Murat Saltık dediklerinden hiçbirşey anlamadım. Konu hakkında bilgim olmadığını ve daha açık konuşmanı beklerdim :) eklenti demişsin nx de artık açmıyor demişsin :) Vallahi bişi anlamadım. Cahilim ben sayın badim :) Lütfen.. Bilgisayarıma noise için hangisi, renk açma koyutlma, keskinleştirici gibi işlemler için hangisi :) Bana bunları basit ve anlaşılır bir üslupla tekrar yazar mısın :) Harmanlayarak :)

msaltik msaltik 6.04.2016 10:33:00

muhtemelen öyle olacak Mustafa Bey. Manzara fotoğraflarımı D600 ile çekiyorum 14-24 eşliğinde... onda problem yok... Eğer abartmazsan, polarize filtre efekti gerçeğe yakında sonuç veriyor. Gerçek filtremi hemen satmıştım :))))))) .

alpertuydes alpertuydes 6.04.2016 10:52:00

anlamıyom diyom saygıdeger badi. Bak kamp yaklaşıo. heronları, helikopterleri türden sayarım görürsün sen :)

msaltik msaltik 6.04.2016 11:07:00

Sevgili badi hallederiz sen canını sıkma :) kampa gel yeter :) ne biliyorsak paylaşırız :) Ama en azından bu kadarını bi bil artık artık sende :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT