TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tripod

adanus01 adanus01 8.04.2016 13:36:00
Canon 7D ve yakın zamanda almayı düşündüğüm 400 mm f5/6 canon lens için kaç kg kapasiteli tripod almam gerekir? Ekipman örneğin 3 kg geliyorsa 6 kg kapasiteli tripodmu gerekir vb.

adanus01 adanus01 10.04.2016 21:04:00

Teşekkür ederim Berat Bey.

adanus01 adanus01 10.04.2016 21:03:00

Teşekkürler Mustafa Bey sanırım 6kg iş görür. Bekleme kısmı ile ilgili kamuflaj ağı ve çadır araştırıyorum. Bence yaklaşmak ekipmandan daha önemli siteden aldığım genel kanı bu yönde. Ancak bu işe çok yeni başlamış ve acemi biri olarak gözlerim sürekli kamuflaj teknikleri ile ilgili fotoğraflar arıyor. Sitede keşke böyle bir bölüm olsa ve çekilen dört dörtlük fotoğrafların kamera arkasını dileyenler paylaşabilseler. Böylece benim gibi acemilerin de gelişmelerine katkı sağlanmış olur.

Nedimilkin Nedimilkin 10.04.2016 20:42:00

1

beratt beratt 10.04.2016 00:25:00

monopod olarak kullanılabilen tripodlar var arazi de daha pratik olabiliyor tercih sebebi olabilir ayrıca 1 kere alınan bir ekipman olarak düşünürsek yere iyice yatan tripodlar var hem macro içinde kullanılır hemde örn: deniz kıyısı yada göl kenarında yere yatınca yere 0 açılabiliyor ayaklar bu 2 özelliğin olmasına dikkat edin derim kafa kısmı da çok önemli pratik hızlı seri kafa video çekimlerine uygun bir kafa

adanus01 adanus01 9.04.2016 21:16:00

Yardımlarınız için teşekkürler. Yine de almalı diye düşünüyorum. Strateji hatası yaptığımı düşünüyorum çünkü hep arabayla dolaştım kuş aramak için. Beklemek daha mantıklı galiba

hayabusa hayabusa 9.04.2016 01:07:00

Tarkan bey, benden önce sağolsun Yunus bey açıklamış. 1. Ekipman metalik kısmıyla Kameranın veya Lensteki tripod soketine monte ediliyor. 2. Diğer ucundaki kementvari kısıma ayakla girilip, basılarak yere sabitleniyor. 3. Kendi boyunuza göre ayarlanıp, bir kıstırma aparatıyla sabitleniyor. 4. Bu üç aşama doğru olarak yapıldığında, kamera hafifçe yukarı doğru kaldırıldığında gergin hale gelerek stabiliteyi sağlıyor. 5. Kullanılmadığı zaman küçük torbasında saklanıyor. Torbanın üzerindeki motto ve marka " Safety shooter BREANU" Patent no: 3057515

msaltik msaltik 8.04.2016 22:50:00

sapla saman karıştırılmış çoğu mesaj içeriğinde. bunun yanında ana sorudan her zamanki gibi uzaklaşılmış :) .

Cengaver53 Cengaver53 8.04.2016 22:47:00

Kayışın bir tarafı tripod başlığı onu makineye bağlıyorsunuz,diğer tarafındaki kement yerine de ayağınızla basıyorsunuz yukarı doğru makineyi çektiğinizde kayış gerilir ve vücudunuzun yükünden yararlandığınız için kollardaki baskı hafifler titreme azalır.Tripod kullanılabilecek yerlerde pratik ve hafif bir çözüm ama ben elde çekimden yanayım.Tripodluk bir durumda sütre kullanırım bunu urkeklik'te çok yapmışımdır olabildiğince yaklaşır ve taş üstünden veya yere yatarak destek alarak rahat çekim imkanı sağlarım bu tip sarp arzilerde zor yaklaşılan ve ürkek kuşlarda ayaklık kullanma gibi bir lüksünüz olmuyor.Tripod fazla gezme durumu olmayan durumlarda ve düz arazilerde kullanılabilecek bir aparat

Tarkany Tarkany 8.04.2016 22:34:00

Mahmut bey bu nasil kullaniliyor, tam anlayamadim

myaman myaman 8.04.2016 22:22:00

bende arazide çok gezen biri olarak tripodu yanımda taşıyarak sadece ameleliğini yaptıgımı düşünüyorum.bugune kadar ağırlıgı dısında hayrını görmedim.sabit bir kuşu beklerken kolunuz yorulmaması için iyi olur.ama arazidesiniz ve aniden bir şahin veya kartal geçti.şşştt hemşerim dur tripodun ayağını açacam kolunu gevşetip sana bi ayarlayımmı diyeceksiniz ? :) ben çok kullanmıyorum.ama yalıçapkını gibi bir kuş çekeceksiniz ve avlanmasını bekliyorsunuz veya tüneğe gelmesini bekliyorsunuz.uzun süre beklerken faydalı olur..arazide dolaşırken ekipmanınız zaten en az 3-4 kg agırlıkta oluyor.birde 2 kglık tripod taşırsanız belli bir saatten sonra 10 kg gibi hissetmeye başlıyorsunuz ağırlığı..ben 600mm de bile titretmeden çekebiliyorum :)

hayabusa hayabusa 8.04.2016 21:26:00

Monopod, tripod dan daha pratik ve hafif bir çözüm. Ayrıca, doğada kendinizi köpek ve daha tehlikeli olan iki-ayaklılara karşı koruyacak, bir öz-savunma silahına da sahip olursunuz. Yıllar önce dostum Kazuya bizi ziyaret ettiğinde bana son derece özgün bir armağan getirmişti. Bu fotografik malzeme aslında bir Monopod alternatifiydi. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Fotograflar için FF : http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=167967

Cengaver53 Cengaver53 8.04.2016 20:08:00

Serdar bey dediğiniz ekipmanlara ayaklık gereksiz bana göre ilerde daha ağır ve büyük makine ve lensler alırsanız ayrı bir durum ama 400mm fazla ağır değil,bu ikiliyi kullanan çok kişi var uçara,kaçara,sabite rahatlıkla elde çekim yapma durumu olur.Özellikle ayaklık sarp arazide işinizi zora sokabilir hareket kabiliyetinizi kısıtlar,ayaklık düzlük alanda sabit bekleyenler için bir seçenek olur.Benim gibi 4-5 saatte koca sarp arazileri gezme durumunuz olursa ayaklık iş görmez çünkü nereden ne geleceği belli değil.

cihaner62 cihaner62 8.04.2016 16:42:00

Çok farklı yorumlar var. Tripod olmadan, makineyi bir yere dayamadan çok iyi kare alamazsınız derim. Tripodumu sürekli kullanıyorum.

adanus01 adanus01 8.04.2016 16:04:00

Teşekkürler yorumlarınız için..Bir süre daha düşüneyim. Kamuflaj ve çadır da sırada daha :)

Tarkany Tarkany 8.04.2016 15:03:00

7d ile 400mm 5.6 kulaniyorum yillar önce aldigim tripod da monopod da 1 kere kullanilip tozlu raflarda yerini aldi, monopod olsun tripod olsun cekim yaparken insanin haraketini kisitliyor. Yine siz bilirsiniz ama elde cekmedin özgürkügü bambaska.

msaltik msaltik 8.04.2016 14:40:00

o yönde karar vermek daha iyidir. Hem ayrıca ekipman ileride illaki değişiyor. Ve tabi kimse geri gitmiyor. ileri gidiyor Ha yanlış anlaşılmasın, ekipman olarak diyorum. yoksa geri de gidildiğinin örnekleri var. Ekipman ileri gittikçe de ağırlık artıyor. Her ekipman değişikliğinde tripod değişmektense iyi bir tane almanızı öneririm.

beratt beratt 8.04.2016 14:05:00

alınan tripodlar bir süre sonra kullanılmıyor çok extrem durumlar yok ise monopod u tercih ediyorum kullanımı basit kolay rahat taşınıyor

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT