TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Flash extender hk.

nhtbzk nhtbzk 12.04.2016 16:53:00
Herkese merhaba,

Canon 7d mark 2 ve 400mm f5.6 ile 600ex-rt + flash extender kullanımı hakkında deneyimi ve bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Avantaj ve dezavantajları, kullanım kolaylığı, yeterliliği v.s.

nhtbzk nhtbzk 13.04.2016 09:58:00

Okan Bey merhaba, Verdiğiniz bilgiler ve açıklamalar için teşekkür ederim. Extender destekli çekmiş olduğunuz fotoğrafınız gayet başarılı, avantajları dezavantajlarından daha fazla, almaya ve denemeye değer görüyorum. Selamlar, saygılar...

nhtbzk nhtbzk 13.04.2016 09:55:00

Berat Bey, Yasin Bey, desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Selamlar.

rockisland rockisland 13.04.2016 01:49:00

Avantajlarına ek olarak bir bilgi daha yazayım.
Flaşı manual zoom ile 50mm ye ayarlıyorsunuz (genelde önerilen), ayrıca flaş pozlama telafisini -1.0 ile -2.0 ev aralığında kullanıyorsunuz (yani flaş şiddetini kısıyorsunuz), dolayısıyla flaşın pil ömrü daha uzun oluyor.

rockisland rockisland 13.04.2016 01:37:00

Nihat bey merhaba,
Internette arama yaparak bilgi edinebilirsiniz.
Mesela, aşağıdaki sayfada,

http://www.digitalbirdphotography.com/contents.html
Chapter 7 : Using Flash başlığındaki konulara bir bakın derim. Orada istediğiniz cevabı bulabilirsiniz. Yurtdışında extender yaygın olarak kullanılıyor, ayarları iyi yapmak kaydıyla, tabi bol alıştırma yapmak lazım.
Eğer gün ışığında kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ışığın arkadan geldiği durumlarda büyüteç görevi görüp, güneş ışığını tek noktada odaklayarak ekipmanı yakması :)
Ben elim bir anda yanmaya başlayınca farkettim ve son anda lense zarar vermekten kurtardım. Lensin korumasından duman çıkmaya başladı. :)
Avantajından bahsedersek, gündüz vakti ters ışıkta yada kuşun ağaç içinde gölgede kaldığı ve fonun parlak olduğu durumlarda kullanmak bence başarılı.
Dezavantajı ise kurması, sürekli ayarlama gerekmesi, ek olarak taşıması vs.
Umarım yardımcı olmuştur. Extender kullanarak gün ışığında flaşlı çektiğim bir fotoğraf, bakmak isterseniz.
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=161904&tit=kukumav#.Vw13dfmLRhE

Ben amazon.com dan almıştım, 15 gün gibi bir sürede geldi.

beratt beratt 12.04.2016 20:46:00

birde bu fresnel lensin 2x ve 3x çarpanlı olanları mevcut

beratt beratt 12.04.2016 20:43:00

onu da düşündüm fakat kullanmayınca kaplama yapmadım bu sene gece arazilerine çıkınca yanımda bulundurcam sonuclarını bende merak ediyorum ama şu var normal flash a nazaran 3 kat kadar fazla ışık yapıyor plastik maddenin adı: fresnel lens bu plastik parçanın orta kısmını kullanıyorum sanırım hepside bu şekilde ışığı toplayıp tek noktaya iletiyor flash gibi kenarlara dağıtmıyor gece yada akşam üstü çekimlerinde işe yaracayağı kesin

nhtbzk nhtbzk 12.04.2016 19:45:00

İlginize teşekkür ederim. Kullananlar varsa sonuçlarını merak ediyorum. Almaya değer mi?

yasinkaya yasinkaya 12.04.2016 19:18:00

Bu yaptığınız kutunun içerisine bir de aliminyum folyo kaplasaydınız belki daha da iyi olabilirdi sonuç.

beratt beratt 12.04.2016 17:30:00

extenderların gereksiz pahalılığı sebebiyle ebay den ( adını unuttum ) o plastik parçayı aldım A4 ün biraz ufağıydı sanırım 2$ yada 3$ dı kargo dahil baştan biraz büyük yaotım kullanımı zor oldu şuan da kredi kartından biraz büyük kenarlarını da mukavva ile yaptım ince saç yada sert plastik olsa daha iyi olur kuş üzerine deneme şansım olmadı fakat bahçede örnek bir kaç kare aldım normal bir flashtan 3 4 kat daha fazla ışık verdi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT