Cihan bey merhaba... Lenslerin minumum netleme mesafesine göre değişir bu. 600mm. lensler 5-6m.kadar yaklaşmaya izin verir ,ancak tabiiki bu her zaman mümkün olmayabilir ve bu kadar yakın çekimlerde kuşun tamamı net çıkmayabilir .Gerçi bu ,kuşun duruş şekline de bağlıdır.Profil çekimlerde pek sorun olmaz.Kural olarak netlemeyi gözden yaparız ,mümkün olan en net kare için de F değerinin uygun olan en kısık değerini kullanırız.(Genel kural ;en açık diyaframın bir üst değeridir ,ancak dar açılı lenslerde bazen diyaframı çok kısmak gerekebilir).Bence 600mm.lens için ötücü çekimlerinde 7-15 m.mesafe idealdir.Işık iyiyse 20m.ye kadar kurtarır ,ama uzaklık arttıkça detay kayıpları başlar. Bakmayın siz benim o fotoğrafıma ,o gün kuş yönünden çok şanslı isem de makina yönünden şanssızıdm.EOS 5D makinamı yeni elden çıkartmıştım ve yedek makinamla araziye çıkmak zorunda kalmıştım. 500mm.ve üstü lensler için makine olarak ta tercihim kesinlikle Full-Frame sensörlü olanlardır. Üstte yazdığım konular için çok değişik görüş ve alternatifler olabilir... Selamlar ,sevgiler...