Özellikle ışığın olmadığı veya akşam çekimlerinde f/2.8 in avantajını kullanabilirsiniz.Hafif, kompakt, çok keskin bir lens.İnanılmaz bokeh özelliği var. Kamuflajdaysanız 2.5 m odaklama avantajını kullanır, 1.4 TC ile veya TC siz çok güzel çekimler yapabilirsiniz. Özellikle Nikon TC ler ile 300 mm f/2.8 çok uyumludur ve kesinlik 1.4 TC de %5 ve 1.7 TC de oranında keskinlik düşer ancak 300 mm f/2.8 nikon lensin çok keskin bir lens olduğunu ve 1.7TC de dahi bu kaybı yakın çekimlerde (küçük 3-6 m-büyük 10-15m uzaklık)hissetmezsiniz. Ama asıl benim favorim 400 mm f/2.8 VRII Bana göre lens ve body ne olursa olsun (elbete 50 mm bir lensten bahsetmiyorum Canon/Nikon 300-400-500-600-800 mm lensler) hangisine karar verirseniz verin bu işin sırrı ortam ışığına göre makina ayarlarınız, mutlak kuşa yakın olmak ve iyi çekilmiş bir raw fotoyu çok iyi işleyebilmek.Bence geri kalan ekipman önemi yatsınamamakla beraber 2. derecede önemli faktörler.Canon 400 mm f/5.6 ile çekilen (çeken kişiyi iyi seçmek kaydı ile :) ) mükemmel kareler görülecektir :)O zaman her zaman bahsettiğim tek noktaya dikkat etmek gerek fiyat/performansın cebinize oranı :)