TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Göçlerin süresi

myaman myaman 26.04.2016 17:57:00
bazen aklıma takılan bir soru var onu sormak istedim.
bazı kuşların göç etmesi kolay veya anlaşılabilir belki sürüler halinde gidiyorlar (sığırcık,turna,karabatak).birazda boyutları büyük olunca yokuş aşağı bıraktılarmı giderler :) ama ufak kuşların göçlerini ben merak ediyorum.yanlış hatırlamıyorsam trakusda okumuştum,karabaşlı çinteler ağustosa kadar durup sonra hindistana göç ediyor yazıyordu.bu kadar ufak kuşlar o kadar mesafeyi nası gidiyor ? herhalde hergün bi yerde durup beslenip öyle gidiyordur.ufak kuşların göç ettikleri yerlere ulaşması ne kadar sürüyo bilgisi olan varmı ? birde bir sonraki sene bu kuşlar göç ettikleri yere geliyorlarmı ? daha önceki göç ettiği yeri nası buluyorlar ?

yorum yapan kişilere şimdiden tşkler

mademiral mademiral 26.04.2016 18:09:00

Mustafa Karabasli cintenin tur sorumlusu olarak sayfayi hazirlarken konuyla ilgili makaleleri okumus, ben de cok sasirmistim. Bu kadar kucuk kuslarin bu kadar uzaklara gitmesi olaganustu bir durum. Hatirladigim kadariyla bu tip kucuk kuslar gunduz yirticilarindan kacinmak icin cogunlukla geceleri yolculuk yapiyor. Vucutlarindaki yag stoku cok dusuk oldugu icin de uzun sureli gocler yapamiyorlar. Uygun noktalarda rezervlerini doldurabilmek icin konakliyor ve besleniyorlar. Benzer bilgileri buyuk cilibit sayfasinda da bulabilirsin.

abrecchia abrecchia 26.04.2016 19:37:00

Ötücü kuşlar, vücutlarına depoladıkları 1gr yağ ile 100km kadar yol alabiliyorlar. Bilinenin aksine bir çok küçük kuş, göçünü gece yapar. Böylece su kaybını minimuma indirirler. Ayrıca gece uçuşları müthiş güvenliklidir. Gece boyunca uçtukları için, gündüz saati süresince beslenip tekrar yağ depolayabilirler. Okyanus üzerinde hiç durmadan 3000 küsür kilometre mesafeyi kateden güçlü uçucular da var. Ancak süre olarak bir bilgim yok.

myaman myaman 28.04.2016 09:22:00

Tşkler Mehmet ALi Hocam.örnek verirken sizin türünüzün aklımda kalmasıda ilginç bi tesadüf olmuş :)

myaman myaman 28.04.2016 09:23:00

Tşkler Özmen Bey

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT