TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Belgeselim

sabripala sabripala 26.04.2016 20:42:00
Elimden geldiğince bir belgesel ortaya koymaya çalıştım. Bu işi ilerilere taşımak memleketimiz şartları için şimdilik biraz zor görünüyor. Yine de denemeye devam
Belgesel konusundaki inancı ve desteği için Timur Doğan'a teşekkürler.

izleme şifresi: habitat
https://vimeo.com/147737166

ToraTorito ToraTorito 2.05.2016 20:08:00

Böylesine başarılı çalışmalar gerçekten hakettiği yerlerde olmalı, piyasayı dolduran trajikomik yapımların gölgesinde kalmamalı.

sabripala sabripala 2.05.2016 13:32:00

Zaman ayıran herkese teşekkürler.

paspartu paspartu 30.04.2016 19:39:00

Eleştiriden ziyade ben felsefeyi dikkate alıyor ve bu tür cesur girişimleri çok önemsiyorum. Tebrik ediyorum.

selçuk selçuk 30.04.2016 00:28:00

Sabri, alkışlıyorum harika olmuş. Kayıtlar, kurgu, müzik, seslendirme çok iyi, umarım ulusal bir kanalda yayınlanacaktır. Tebrik ederim.

d40x d40x 29.04.2016 22:59:00

Süper olmuş emeklerinize sağlık başarılar selamlar

timurdogan timurdogan 29.04.2016 14:21:00

Sabri hem tebrikler hem de çok teşekkürler... Senin bireysel emeğin ve bu alandaki azminin yanında bizim yaptığımız destek detay kalır. Eline,emeğine sağlık. Maddi imkansızlıklara, teknik ekipman yetersizliğine ve ülke olarak bu alanda yaşanan know-how eksikliğine rağmen iyi niyetle ve tutkuyla yapılan bir iş, yorumlardan da anlaşılacağı üzere bir karşılık bulmuş, ülkemiz doğa belgeselciğinin geleceğine dair bizlere ümit vermiştir diye düşünüyorum. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte nitelilikli teknik ekipmana ulaşılabilirliğin nispeten kolaylaşması, kullanıcı dostu olması ile, bu alanda yapılabilecek profesyonel çalışmaların yakın zamanda artacağını ve dolayısıyla çok daha kaliteli işlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Ancak sektörün gelişmesi, bu yapılan işlerin bir ekonomik karşılığı olduğu zaman gerçekleşecektir. Sponsorların, derneklerin,vakıfların veya televizyon kanallarının, yurtdışındaki muadillerine göre verdikleri komik bütçeli destekleri, ilgisizlikleri veya vizyonsuzlukları için suçlamayı doğru bulmuyorum. Çünkü bugüne kadar çok az nitelikli iş ortaya konmuş ülkemizde. Kaliteli işler, güzel örnekler çoğaldıkça bu yapımlara olan talep kendiliğinden doğacak. Maalesef belli bir süre, kısıtlı imkanlarla en iyisi için uğraşmak ve kendimizi geliştirmek için çabalamalıyız diye düşünüyorum. Bu ancak, bunun bir ekip işi olduğunu unutmamakla, bu alanda çalışan ve çalışacak insanların maddi ve manevi tatmin yaşamaları ile olacak. Tekrardan tebrikler, en kısa zamanda görüşmek üzere...

yasar16 yasar16 29.04.2016 12:07:00

Daha öncede birlikte izlediğimiz , olağanüstü güzel belgeselin , geniş kitleler tarafından izlendikçe hak ettiği taktir ve övgüyü aldığını büyük bir mutlulukla görmekteyim . Dileğim ; daha geniş kitlelere ulaşması için belgesel kanallarında yayınlanmasıdır . Bir kez daha eline ve emeklerine sağlık Sabri , Selamlarımla...

sabripala sabripala 29.04.2016 11:50:00

Teşekkürler Hüseyin bey. Biraz bireysel bir iş oldu. Dolayısıyla benim yetersiz olduğum alanlar da eksik kaldı. Bir sonrakinde daha profesyonelce bir iş olur umarım. Eleştirilerinizi duymak isterim. Selamlar.

surgeon surgeon 29.04.2016 10:43:00

Büyük sponsorluk destekleri ve büyük bütçeler yanında, oldukça kalabalık ekiplerle yapılan belgesellerden eksiği yok fazlası var. Takdir etmemek elde değil. Bu kadar emek yoğun bir işin hakkını verebilmek öyle her babayiğidin harcı değil. Tekrar tebrik ediyorum. Emeklerinize sağlık. Not: Birkaç önemsiz pürüzü dillendirmenin şu an lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Ancak belgesel kanallarında izlemeyi umut ettiğim bu çalışmanızın hakkettiği değeri görmesi için yüzeyel bakan yetkililerce birkaç küçük noktanın eleştiri konusu yapılmasına da engel olunmalı diye düşünürüm. Saygılar , selamlar...

sabripala sabripala 29.04.2016 08:41:00

Çok teşekkürler Ömer. Senin de bu tür işlere merak salmış olman beni sevindiriyor. Daha da güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.

faruq488 faruq488 29.04.2016 08:20:00

Sabrinin uzunca verdiği bir emek... Gerçekten takdiri hak eden bir çalışma... Nasıl sıkıntılarla ne zorluk ve ne çok zaman harcayarak yaptığını bilen birisi olarak emin olun bu konuda takdirlerimiz kelimelere, cümlelere sığmayacaktır. Değerli bir dost, kaliteli bir arkadaştır Sabri... Azminin ve teknik becerisinin sonucu ulaşacağı çok ileri noktalar olduğuna inanıyorum... Denildiği gibi TV kanalında hak ettiği yeri bulması gereken bu çalışma ne yazık ki bir türlü istenen yerine kavuşamıyor. Hepimiz arada bir TRT belgesel olsun, başka bir belgesel kanalı olsun bir çok belgesel izlemekteyiz. Ancak bu gün dahi TRT gibi bir kanalda yayınlanan belgesellerde bile kuş türleri hakkında bilgilerin yalan yanlış işlendiğine şahit olmaktayız. Sabri'nin belgesinde en önemli ve en çarpıcı nokta şüphesiz bu konuda doğru bilgilerle bezenmiş görsellerin yer tutuyor olması olacaktır. Evet biz takdir edip, tebrik edip geçiyoruz. Kimimize göre bu yetiyor, kimimiz daha fazlasını istiyoruz. 20 - 30 dakikalık işlenmiş bir görseli sunum etmek için Sabri ve emeği geçenlerin bu iş için günler, aylar ve uzun sürelerce uğraştığını bilmemiz emeğin değerini anlamamız için bir nebze daha faydalı olacaktır. Umarım temennilerimizde olduğu gibi Sabri'nin belgeseli gereken yerini bulur. Bana video konusunda desteği olan, bilgi paylaşımında asla cimrilik etmeyen pek kıymetli dostum Sabri'ye buradan teşekkürlerimi sunuyorum... Selamlar...

toshi1 toshi1 28.04.2016 21:22:00

Sıkılmadan zevkle izledim. Tebrik ederim.

sabripala sabripala 28.04.2016 11:29:00

İzleyen, yorum yazan herkese teşekkürler. Sorulara toplu olarak cevap vermeye çalışacağım. - Belgeselin metnini ben de yeterli bulmuyorum. Bunun sebebi de metni benim yazmış olmam. Bu konuda uzman arkadaşlar belgesel metni yazmak konusunda biraz çekingen davranıyorlar. Henüz metin yazımı konusunu emanet edebileceğim birini bulamadım. Bu nedenle kendim yazmaya çalıştım. Mecburiyetten yazdığım için de yeterli özeni gösteremedim ve bazı kısımlar eksik kaldı. Özellikle final kısmı. -Çekimleri 3 aylık bir zaman içinde tamamladım ancak bu 3 ayın her günü arazide değildim. Toplam çekim günü 30-40 gün arası diyebilirim. Buna ek olarak 1 Hafta kadar da eksikleri tamamlamak için Küre Film'den Timur Doğan ve Ekibi ile çalıştık. -Post Prodüksiyon kısmı da 1 ay kadar sürdü. Kaba kurguyu ve renkleri yaparken Uğur Erem ile birlikte çalıştım. En çok vakit alansa ses kurgusu oldu. doğal seslari ayrıca kaydedip görüntü ile eşlemem gerekti. Seslendirmeyi daha önceden çalıştığım Murat Günay yaptı. Müzikleri ise bir stock müzik sitesinden satın aldım. Tabi birçok konuyu tek başıma hallettiğim için iş biraz uzun sürdü. Doğru ekiple böyle bir işin 1 aylık bir sürede tamamlanabileceğini düşünüyorum. -Kamera: Canon 5D markii ve mark iii -Teleler: Tamron 150-600 , Canon 600 ve Canon 70-200 fakat çoğunlukla Tamron. Hafif flu olanlar canon 600 :) -Geniş açılar: zeiss prime set ama tavsiyem canon cine-prime lenslerdir. -Hava çekimleri: Dji Inspire 1 -Slider ve sachtler tripod -Ses için rode mikrofon -Bunlar dışında ufak tefek özel ekipmanlarda var. Herkese selamlar.

Chayluck Chayluck 28.04.2016 10:16:00

Zevkle izledim Sabri, muhteşem tam profesyonelce bir belgesel olmuş. Tebrikler, selamlar görüşmek üzere.

empati empati 28.04.2016 00:55:00

Çok beğendim, elinize, emeğinize sağlık...

abana abana 27.04.2016 14:46:00

Çok emek harcanmış,elinize kolunuza sağlık.Tebrik ederim harika bir iş çıkartmışsınız.

rockisland rockisland 27.04.2016 14:21:00

Ancak izleyebildim. Mükemmel bir belgesel, hazırlayanları, emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. Çok gurur duydum, tüm ekibe selamlar.

HBugday HBugday 27.04.2016 11:49:00

Elinize, emeğinize sağlık! Çok başarılı bir çalışma olmuş! Umarım hak ettiği değeri ve yeri bulur!

ayasar ayasar 27.04.2016 11:29:00

Tebrik ederim Sabri Bey çok güzel olmuş.Devamını bekleriz. Selamlar.

nhtbzk nhtbzk 27.04.2016 10:48:00

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, emeği geçenleri canı yürekten kutlarım.

Ercan3 Ercan3 27.04.2016 10:40:00

Sabri Bey uzmanlığınız ve profesyonelliğiniz bu güzel filmde kendini göstermiş. Keyifle izledim, elinize emeğinize sağlık. Bu gibi değerli ve kaliteli çalışmaların mutlaka TV kanallarında haklı yerini bulması dileğiyle, selamlar...

mgursoy mgursoy 27.04.2016 10:28:00

Sabri Bey, harika bir çalışma olmuş. Gönülden tebrik ederim sizi, umarım devamı gelir.

myaman myaman 27.04.2016 10:12:00

tebrikler çok güzel olmuş.bok böceği kısmı ilginçti :) rica etsem teknik bilgi verirmisiniz biraz ? kaç günde çekildi,kullanılan ekipmanlar nelerdir ? montaj kaç gün sürdü :)

devilsadvocate devilsadvocate 27.04.2016 09:52:00

harikulade, büyük emek ve sonuç. yerli tv kanallarında bol bol izletilen çöplerin yanına bir gün böyle işler konulmaya başlanacağı gün olacak bu memleket:) denemeye devam.

Kadird Kadird 27.04.2016 07:52:00

Sabri Bey elinize sağlık, çok güzel olmuş. Yoğun emeğiniz belli oluyor. Selamlar...

demokritos demokritos 27.04.2016 07:49:00

Tebrikler, emeklerinize sağlık :)

alhn alhn 27.04.2016 00:18:00

Süper olmuş Sabri, eline emeğine sağlık.

Boraunver1 Boraunver1 26.04.2016 23:54:00

Keyifle izledim.Ellerinize sağlık.

abrecchia abrecchia 26.04.2016 23:43:00

Özen gösterildiği belli. Sonuç ta çok güzel olmuş. Tebrik ederim, ellerinize sağlık.

msaltik msaltik 26.04.2016 23:31:00

Sabri Bey gönülden tebrik ederim. Keyifle izledim. Müthiş emek var. Tekrar kutlarım...

keşifçi keşifçi 26.04.2016 23:14:00

Sabri süper olmuş. Başarılarının devamını dilerim. Ayrıca minik şirin tilkiler sanki tanıdık :)

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 26.04.2016 23:13:00

Çok güzel bir belgesel olmuş,elinize sağlık . Kocaçay Deltasını merak eder oldum.Başarılarınızın devamını dilerim.

zien zien 26.04.2016 22:47:00

Gönülden tebrik ediyorum Sabri bey. Çok emek verilmiş... Çok değerli adımlar... Yolunuz açık olsun...

beratt beratt 26.04.2016 21:36:00

yılmak yok :) ilham aldığım - yardım alacağım kaç kişi var bu işi TR de yapan.. elbette zor.. maddi manevi.. eminim vakti zamanı gelince hak ettiğimizi alacağız.. yolun başındayım.. güzel hayallerim var.. önemli olan inanç.. zamanı gelince güzel şeyler olacak.. sağlıcakla..

berguzar berguzar 26.04.2016 21:25:00

Zevkle izledim...Cok güzel ve emek harcanan bişey olmus. Emeginize saglık....

mademiral mademiral 26.04.2016 21:09:00

Süper...5 yıldız 10 puan. Bu işler büyük emek ve bilgi istiyor. Tebrik ederim. Drone çekimleri belgesele zenginlik katmış. Ufuk çizgilerinde biraz kayma var ama o kadar olur. Deltayı bize tanıttığınız için teşekkür ederim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT