TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

70D ve 400mm hakkında yardım

Ressam06 Ressam06 29.04.2016 22:42:00
Saygıdeğer Trakus üyeleri yeni ekipmanım Canon 70d ile ilgili alışma dönemindeyim, fakat rica etsem basit ve pratik olarak önemli gördüğünüz yapmam gereken ayarlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Ressam06 Ressam06 14.07.2016 12:16:00

Makinede bir ayar var mı açıkçası bende bilmiyorum, iyi günler

keynowski keynowski 14.07.2016 11:58:00

Çok teşekkür ederim Birol Bey. Lensi kullandığım ilk zamanları hatırlayamadım. Bu yüzden sanki bana kazadan sonra böyle olmuş gibi gelmişti. Ama sayenizde bunun normal olduğunu öğrendim. Çok sağolun. Benim bir de Olympus makinem var. Onda manuel netlemeyi tamamen etkisiz hale getiren bir ayar var. Belki dedim 70D' de de vardır benzer bir ayar. Neyse en iyisi elde çekim yaparken elimi netleme halkasından uzak tutayım. :) Bu arada kazada ekipmanı kurtarayım derken başımı yere çarpmıştım. Hafif bir çarpma idi. Ama zemin taşlık olması sebebiyle sol gözümün etrafında yaralanmalar olmuştu. Birkaç dikiş ile atlattım. Neyse ki gözümde birşey yok. Buna şükür. Çok teşekkürler tekrardan, selamlar.

Ressam06 Ressam06 14.07.2016 09:56:00

Kenan bey selamlar, öncelikler geçmiş olsun, üzüntülerimi ifade edeyim. Lens af modunda da manuel netleme yapar, bu ön arka plan netleme sorunu olduğunda kullanılması için pratik bir durum, sizden sonra bir kez daha denedim af modunda da elle netleme yapılıyor. Bence lenste bu anlamda bir sorun yok

keynowski keynowski 13.07.2016 23:57:00

Ben de bu gövde ve lens ikilisini kullanıyorum. Benim bir sorum var. Yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim. Cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler. Aslında benim bu gövde ve lens ikilisi ile ilgili yakın zamana kadar bir sorunum yoktu. Bir süre önce ufak bir kaza geçirdim. Makinede lens takılı iken, makineyle birlikte arazide düştüm. Kaza esnasında makine elimdeydi. Görünürde ekipmanda fazla bir hasar yok. En azından benden iyi durumda görünüyorlar :). Makinede hafif sıyrıklar var. Lensin de parasoleyi hafif ezildi ve sıkıştı. Ben de uğraşırken parasoleyin içindeki lastik contalardan birine zarar verdim. Sonrasında servise gönderdim. Tamir yapıldı. Yalnız lens geldikten sonra çıktığım arazilerde sanki netlik eskisi kadar iyi değil. Belki de bana öyle geliyor, psikolojik de olabilir. :) Yalnız şunu farkettim. Daha önceden de böyle miydi bilemiyorum, hatırlamıyorum. Sorum şu: 400mm f5.6 lens de AF konumunda iken lens, odaklama halkasını çevirdiğimde manuel odaklama yapıyor lens. MF konumunda iken de yapıyor ama AF konumunda iken manuel odaklama yapmaması gerekmiyor muydu? Yoksa bu durum normal midir? Makinede bunu engelleyecek bir ayar da bulamadım. Yani ben hep AF konumunda kullanıyorum lensi ve yanlışlıkla odaklama halkasına dokunduğumda sanırım netlik bozuluyor.

Ressam06 Ressam06 7.05.2016 18:32:00

Teşekkür ederim ilginiz için sanırım biraz çözdüm gibi son yüklediğim fotoğraf tam olmasada biraz tatmin edici oldu, ihtiyaç duyarsam sizi rahatsız ederim. Selamlar hürmetler

izafi izafi 6.05.2016 11:02:00

Birol bey merhabalar. Çok başarılı bir kullanıcı olduğumu söyleyemem ama 70D kullanıcısı olarak dilerseniz benimle irtibata geçebilirsiniz. 0505 5026508

Ressam06 Ressam06 3.05.2016 14:27:00

Çok teşekkür ederim ilginize, verdiğiniz bilgilerden yararlanarak çekimlerimi yapacağım, tabi biraz daha kendimi de alıştırmam gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim. Selamlar, hayırlı kandiller

Tarkany Tarkany 3.05.2016 12:06:00

7d icin kendi ayarlarimi söyliyeyim size genel olarak aynidir prensip olarak 70D ile. Genel olarak kalite Raw, ucarda AI Servo, sabitte one shot. Av da cekiyorum F degeri en kisik durumda cünkü bizim burada hava sürekli kapali, sizin isik durumunuza göre bunu arttirabilirsiniz ( 5.6 400mm icin) iso duruma göre en cok 500 de. Ucar icin arka plan dolu ise ortadaki zone af yi arka plan bos ise otomatik bütün af noktalarini kullaniyorum, sabit kuslarda ortadaki tek af noktasini bazende orta af bölgesini kullaniyorum.

Ressam06 Ressam06 30.04.2016 18:58:00

Mustafa kardeşim, 70d için pratik af ayarı, diyafram ayarı, shutter gibi pratik ayarları sormuştum örneğin uçar için hangi af modu, sabit için hangi af modu gibi kabaca işime yarayacak bilgileri paylaşmak gibi

myaman myaman 30.04.2016 17:22:00

Birol abi ayardan kastın nedir ? 400mm zaten sabit lens.onda bi ayar yapmana gerek yok sadece odaklama yapman yeterli.70d kullanmadım ama kuş çekerken 70d ile ilgili extra bi ayar gerektirecek bi durum olmadığını düşünüyorum.7dm2 de sanırım 16 ayrı çekim modu var.70d de varmı bilmiyorum.yoksa onun haricinde genelde 7.1 veya 8 diyafram değeriinde çekersin diyafram öncelikli.isoyuda 100-400 veya etkilemiyorsa 800e kadar çıkarabilirsin :) ayardan kastın nedir konuyu açarsan yardımcı olunabilir

Ressam06 Ressam06 29.04.2016 23:28:00

Yardımcı olacak kimse yokmu?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT