Ben de bu gövde ve lens ikilisini kullanıyorum. Benim bir sorum var. Yeni konu açmaktansa buraya yazmak istedim. Cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler. Aslında benim bu gövde ve lens ikilisi ile ilgili yakın zamana kadar bir sorunum yoktu. Bir süre önce ufak bir kaza geçirdim. Makinede lens takılı iken, makineyle birlikte arazide düştüm. Kaza esnasında makine elimdeydi. Görünürde ekipmanda fazla bir hasar yok. En azından benden iyi durumda görünüyorlar :). Makinede hafif sıyrıklar var. Lensin de parasoleyi hafif ezildi ve sıkıştı. Ben de uğraşırken parasoleyin içindeki lastik contalardan birine zarar verdim. Sonrasında servise gönderdim. Tamir yapıldı. Yalnız lens geldikten sonra çıktığım arazilerde sanki netlik eskisi kadar iyi değil. Belki de bana öyle geliyor, psikolojik de olabilir. :) Yalnız şunu farkettim. Daha önceden de böyle miydi bilemiyorum, hatırlamıyorum. Sorum şu: 400mm f5.6 lens de AF konumunda iken lens, odaklama halkasını çevirdiğimde manuel odaklama yapıyor lens. MF konumunda iken de yapıyor ama AF konumunda iken manuel odaklama yapmaması gerekmiyor muydu? Yoksa bu durum normal midir? Makinede bunu engelleyecek bir ayar da bulamadım. Yani ben hep AF konumunda kullanıyorum lensi ve yanlışlıkla odaklama halkasına dokunduğumda sanırım netlik bozuluyor.