TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Video çekimi.

birgök birgök 1.05.2016 22:02:00
Canon 7D Mark II ve canon 500mm lensimle fotoğrafını çektiğim kuşların ,fırsat yakalarsam videolarını da çekiyorum ancak çektiğim videolar tam bir facia...Fotoğraf makinemde yapmam gereken ayarlar veya dikkat etmem gereken neler var. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. sarsıntısız çekim için elimden geleni ( fasulye torbası ) yapıyorum.

birgök birgök 1.05.2016 22:03:00

Video çekimi için yardım...

beratt beratt 2.05.2016 00:20:00

7DM2 kullanıcıları daha iyi yardımcı olur fakat ayarlarınız nasıl ? ayrıca örnek bir video yüklemeniz mümkünmüdür youtube yada vimeo ya

Kadird Kadird 2.05.2016 07:44:00

Birtan Bey, video ayarları fotoğraf ayarlarından biraz farklı. Enstantane'nin 1/100'ü pek geçmesi istenmez (Özellikle 1/500 ve üstü enstantanelerde ve özellikle hareketli kuşlarda, hoş olmayan, kesikli bir görüntü ortaya çıkar). Tabii 1/100 enstantane, iyi ışık olunca, çok parlak bir görüntü olmamaı için ya lensin önüne bir ND filtre koymanız gerekir, ya da diyaframı iyice kısmanız gerekir. Pratik olarak; İyi ışık olduğu durumda, ISO'yu mümkün olduğunca düşük tutup, enstantaneyi 1/100'e ayarlayıp, ışığın durumuna göre diyaframı değiştirebilirsiniz. (Not: Neden 1/100, neden 1/50 konusunda internette çok açıklama var, kolaylıkla bulunabilir). Bunlar haricinde iyi bir netleme yapmak, sarsıntısız bir çekim yapmak işin en önemli kısımları. Selamlar...

beratt beratt 2.05.2016 11:53:00

Birtan Hocam bu 2videonun exif bilgisi nedir ? görüntüler cidden kötü sanırım aşırı güneşinde etkisi var

birgök birgök 2.05.2016 12:06:00

Berat bey, bu videolar daha iyileri:) Exif bilgilerine bakacağım ancak Kadird arkadaşımızın bahsettiği konular ile ilgili hiçbir uygulamam olmadığından doğal olarak videolar çok kötü herhalde. Yeni çekeceğim videolar için tavsiyelere uyacağım.

beratt beratt 2.05.2016 12:38:00

exifleri görürsek hatayı bulabiliriz Birtan Hocam enstantene ile ilgili bir yazı var gün içersinde göndericem size deneme yanılma ile sorunu çözücez inşallah

sabripala sabripala 2.05.2016 13:26:00

Kadir beyin verdiği bilgiler oldukça önemli. Bunun yanında, mutlaka titreşim engelleme özelliğini kapatmalısınız. Faydadan çok zararı olur. Kayda girmeden önce görüntüyü büyüterek netliğinizi yapın. Bu büyütme özelliği kayıt esnasında çalışmayacaktır. Nesneleri takip etmeye çalışmayın. Elinizde çok özel bir tripod olmadan bunu başarmanız mümkün olmaz. Kameraya dokunduğunuz anda titreşim başlar. Bu nedenlerle oldukça sabit kadrajlarla yetinin derim. Acele etmeden, kadrajı netliği ve pozlama değerini ayarlayın ve öyle kayda girin. Kayıt esnasında bir değişiklik yapmamaya çalışın. Kuş kadrajdan çıkarsa tamamen çıkana dek bekleyin. İlk zamanlar daha az hareketli kuşların çekimlerini yaparsanız pratik kazanabilirsiniz. Zira küçük ve hareketli kuşlar için biraz el çabukluğu ve tecrübeye ihtiyaç var. Bir de ekstra ekipmanlara. Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT