TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FF ve Türekle Exif sorunu

myaman myaman 5.05.2016 09:50:00
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=3426&tit=basladik

FOTOĞRAF-FORUM bölümünün 2016 Trakus kongresinde alınan 2 ve 3 nolu kararı uygulamaya geçmiştir.
BUNA göre;
Artık EXİF içermeyen fotoğraflar Fotogaleri bölümümüze yüklenemeyecek. Bu konuda karşılaştığınız güçlükleri, açacağımız forumda cevaplayacağız.

Selamlar.exif ile ilgili sitenin sağ tarafında yer alan kısma tıkladıgımız zaman açılan sayfada böyle bir yazı var.exifi olmayan fotolar galeriye eklenemeyecek diyor.Ama tür ekle ve foto forumda bile foto yüklenirken aynı hatayı alıyoruz.Bu konuda bir bilgilendirme yapılırsa sevinirim.

exif olayı diğer bölümler içindemi şart koşuldu ? alınan karar sadece galeri için diye açıklama var ama tür ekle ve ff içinde exif sorunu oluştu.benimde başıma aynı şey geldi.200 kb ve 1050x800 ebatından daha düşük foto yüklemek istediğim halde hata mesajı alıp yükleyemedim.exif bilgiside kaybolmamıştı üstelik.çünkü hiçbir oynama yapmadan sadece jpeg dosyasını küçültmüştüm..

exif olayı ile ilgili bir açıklama yapılırsa iyi olur kanısındayım

devilsadvocate devilsadvocate 11.05.2016 12:22:00

lightroom kullanarak exif bilgisi içeren fotoğrafları yaklaşık 10 gün öncesine kadar rahatlıkla yüklerken aynı şekilde işlediğim yine exif bilgisi içeren fotoğrafları tür ekleye yükleyemez oldum ve sanırım sorun düzelmeyecek:) arada sadece forum incelemeye ve fotoğraf bakmaya gireceğiz siteye anlaşılan.

hkursat hkursat 6.05.2016 23:33:00

Mustafa bey aynı sorunu bende yaşadım.Fotoğrafı tekrar boyutlandırıp yükleyince sıkıntı olmadı.

Ressam06 Ressam06 5.05.2016 21:36:00

Mustafa kardeşim ben yüklüyorum hem tür hem fotoğraf bir sorun yaşamıyorum, direkt photoshopla işliyorum hiç sorun yaşamadım, programsal olabilirmi seninkisi diye düşündüm

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT