TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bir Okur Musunuz? :)

faruq488 faruq488 7.05.2016 10:30:00
Selamlar,
Söze nasıl başlasam diye düşünürken galeride mükemmel bir tablo - fotoğraf değil - tablo gördüm. El emeği, göz nuru derler ya aynen öyle... ince elenmiş, sık dokunmuş nefis mi nefis bir resim...

Sadede geleyim derhal;
Hemen Hemen hepimiz paylaşımlarımızın altına bazı kısa kısa hikayeler, olay anını anlatan yazıları veya da paylaşmak istediğimiz duyguları kaleme alıyor, yayımlıyoruz. Ya da Selamlar :) deyip, ben değil fotoğraf konuşsun diyor, kısa kesiyoruz :)

Hepsi de çok güzel mutlaka, sonuçta fotoğraf kadar hikayesi de önemli... O olay anı, kuşun ilk görüldüğü, solukların kesildiği, heyecan yapıldığı o kısa süreyi yazıyı okurken kurguluyor, hayalle canlandırarak, ulaşılan hazzı bir nebze de olsun anlamaya, ortak olmaya çalışıyoruz.

Fakat bazı sorunlar var. Ya da bu sorun mu orası da müphem. Ancak, yazının başında da zikrettiğim "o güzelim yağlı boya tablo" karşında sunulan bazı yorumlar bunu düşünmeye sevk etti. Şöyle ki; Mükemmel bir şaheser sunulmuş, ama sanıyorum altındaki yazı okunmamış gibi bir kanı bıraktı bende. Zira bu güzelim yapıtı yapan değerli kişi bunun kendi elleri ile – elleri dert görmesin – yaptığını ifade ederken, bir de orijinal olan fotoğrafını, esinlendiği kaynağı sunmuş. Bazı yorumlardan anladığıma göre "Yağlı Boya Tablo"yu sanki Pc de bir programla yapmış gibi düşünen olmuş sanki... Buna sebep te, içten gelerek yazılan, olayı, anı anlatan o metinlerin okunmuyor olması ne yazık ki... Emek, Emek ve Yine EMEK... Ne üşengeç olmuşuz. Emeğe saygı, insana saygı... Artık bu ifadelere yüklenen mefhumlar yitirilmiş durumda sanırım.

Fotoğraflara bakıp yorum yazmak, beğenmek, içerik yazısını okumak bile bize ne ağır gelmeye başlamış... Belki yanılıyor ola bilirim. Ya da abartıyor... Ancak şunu çok iyi biliyorum ki EMEK en kutsal şeydir. Sanılanın aksine kişiye, kişilere, dosta-ahbaba değil de EMEKÇİYE saygı duyulması gereklidir. Bu saygıda, bir emek neticesi üretilmiş olan şeylere daha dikkat etmekle olacaktır. Beğenmek için beğenmek değil, yada beğenilmek için beğenilmek hiç değil
Emek sarf edildiğinin şuurunu kavramak daha hoş ve daha değerli olacaktır elbet.
O fotoğrafların altına yazılan kısa ya da uzun ne varsa okumak
zor bir şey değil aslında, bizler okuyalım diye oturup kaleme alan ne güzel insanlar var. Yazıları ile duyguları yaşattıran değerli kimseler
Aslında konu çok uzayacak onun için burada kesiyorum. :)

Sözlerimden yanlış anlaşılmalara imkan vermiş isem özürlerimi peşinen sunuyorum. Ama, takip ediyor, izliyor ve gözlemliyorum... Bu konuda aynı fikri paylaştığım insanların olduğundan da eminim... Umarım mazur görürsünüz...

Teşekkürlerimi sunuyorum...
Selam ve sevgiler...

Selamlar...

toshi1 toshi1 7.05.2016 18:21:00

Çok güzel bir yazı. Ömer bey, bunu da okumamışlar. Ya da okuyup yorum yapma zahmetine katlanamamışlar. Düşüncelerinize sağlık.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 7.05.2016 13:20:00

Kendi başarımızdan başka bir şey göremez olmaktan korkuyorum.Beğendiklerimiz,yorumladıklarımız bize geri dönecek yol su elektrik gibi görmekten korkuyorum..(( Haklısınız Ömer bey maalesef..(( haklısınız. Saygılarımla,

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT