TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tanımsız kalan fotoğraflar

ömer ömer 14.05.2016 22:30:00
Bazı fotoğrafların tanımsız kalmasının nedenleri
Sitemizde fotoğraf yükleme kuralları oluşturulurken gözönüne aldığımız kriterlerden en önemlilerinden biri de fotoğraf çekilirken kuşların en az rahatsız edilmesidir. Bu nedenle yuva, yumurta ve yavru fotoğraflarının ilginç olabileceği ve daha iyi çekebilmek amacı ile yuvalara yaklaşılarak kuşların rahatsız edileceği hatta yuvayı terk edebileceği düşünülerek foto galeri ve tür ekle den yüklenilmesi önlenmiştir.
Gündüzcül kuşların fotoğraflarının gece ışıkla veya flaşla çekilmesi de benzer şekilde kuşların rahatsız edilmeleri gecelemelerine uygun yerleri terk etmelerine neden olabileceğinden aynı şekilde sitemiz kurallarına uygun olmayacaktır.
Tanım gurubundan arkadaşlarımız tür tanımı yaparken bu konularda hassas davranmakta ; karanlık fonda çekilen, çok yakından çekilen veya türüne uygun olmayan habitatta çekilen fotoğraflar tanımsız kalmaktadır. Çoğu uygun koşullarda çekilen bu tip fotoğraflar yüklenirken açıklama kısmına nasıl yaklaşıldığı, hangi şartlarda çekildiği gibi açıklamalar yazılırsa onaylanması çok daha çabuk ve kolay olacaktır.
Aynı şekilde halkalamalarda çekilmiş fotoğrafların yalnız halkalamada çalışanlar tarafından yüklenebilmesi kararı alınmış idi , bu konuda da fotoğraf altında bilgilendirme gerekmektedir.
Aslında bütün fotoğraflarda fotoğraf altına yazılan ; hava durumu , çekildiği saat, kuşun davranışları gibi fotoğraf ile ilgili yazılar hen tanım için hem de bilgi paylaşımı bakımından çok faydalı olacak ve fotoğrafın değerini arttıracaktır..

cheko cheko 14.05.2016 23:46:00

Belek'deki sazlıklarda çektiğim bir fotoğrafı dün Full HD ve de tanımsız olarak yükledim. Kamışçınlardan birine ait olduğunu sandığım bu fotoğrafın hala tanımlanmamasının gerekçesini merak ediyorum...Kuşun türü konusunda hiçbir iddiam yok...Fotoğrafın da tanım yapmaya uygun olduğunu sanıyorum... Bir tereddüt varsa bu konuda bilgilendirilmem gerekirdi diye düşünüyorum...Kaldı ki söz konusu fotoğraf, yukarıdaki açıklamada yeralan kriterlerin hiçbiriyle ilişkilendirilemez ...En kısa zamanda söz konusu fotoğrafla ilgili somut bir açıklama yapılırsa mutlu olurum...

ömer ömer 15.05.2016 07:51:00

Çetin bey ben bakana kadar tür onaylanmış . Ne olduğu çok belli mutlaka tanımlanırdı ama saz veya çalı kamışçını olsa idi fotoğraf çok iyi de olsa tanımsız kalabiliyor.

cheko cheko 15.05.2016 08:39:00

İlginize teşekkür ederim, ancak ben türün tanımlandığını göremiyorum... Bende ' 2 farklı tür yetkilisinden aynı onayı aldıktan sonra tür adı kesinleşir.' durumu devam ediyor...

zaferK zaferK 15.05.2016 10:43:00

Çetin bey merhaba...sizin fotoğrafınızın yelpazekuyruk olduğu açık ve netti ,yani fotoğrafta sorun yoktu...nitekim yüklendikten çok kısa süre sonra ben onayladım ,makul bir süre sonrasında da Ahmet hoca onayladı.Sonuçta onaylanma konusunda sorun yok ,sistem yenileme işlemlerinin devamından dolayı siz görememiş olabilirsiniz... Sanırım yakında site onarımı bittiğinde bu sorunlar ortadan kalkacaktır...selamlar...

cheko cheko 15.05.2016 12:06:00

Zafer hocam, o fotografdan değil de, Full HD olarak yüklediğim bir kamışçın fotografından söz ediyorum... Son yüklenenler arasında hala tanımsız görünüyor... İlginize teşekkür ederim...

amenevse amenevse 15.05.2016 12:38:00

Yüklediğiniz kuşun lehine 3-2 lik tanım değerinin, yetesiz olduğu ve 4-2 gibi bir durum ile ancak bir türün tanım alabileceğini de unutmamak gerekiyor.

zaferK zaferK 15.05.2016 19:34:00

Baktım Çetin bey...fotoğraf çok güzel ,ama kendi adıma üç farklı kamışçın arasında gidip geldim.Bazı türler çok ufak nüanslarla bile kafa karıştırabiliyor...başka pozları varsa görsek iyi olur ,selamlar...

cheko cheko 16.05.2016 09:20:00

Foto Foruma bir karesini daha yükledim Zafer hocam, aynı kuş olduğundan eminim...

wolfkenan wolfkenan 24.05.2016 01:25:00

Ömer abi umarım anlaşılmıştır,üreme zamanı veya kur dönemi kuşları asıl koruyup kollayacak yine bizleriz,her şey fotoğrafta baş köşelik çabası değildir,teşekkür ederiz...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT