TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İZLENME ORANLARI

serhattigrel serhattigrel 4.12.2008 01:09:00
Dünyada kuşlarla ilgili siteleri ölçümleyen birkaç site var, bunlardan en popüleri Fat Birder.

Aylar önce bizde ölçümlenmek amacı ile kayıt olmuştuk . O günlerde her sayfamızı ölçümlüyorduk ve sıralamada 16-20 arasında geziniyorduk. Sonradan bu linkin sitemizi biraz yavaşlattığını anlayınca tüm sayfalarımızı ölçümlemeden çekip bir tek giriş sayfamızı bıraktık. Buda sıralamada bizi 35-40 lı sıralara geriletti. Oysa ziyaretçi sayımız yükselmeye devam ediyor. Fat Birder de 1. ve 2. olan sitelere baktığımızda tüm sayfalarını ölçümlemeye sokmuş olduklarını görüyoruz. Onlarda, herhangi bir sayfalarına tıklamak sayıma girerken bizde sadece ana sayfaya girişler sayıma giriyor. Bizde her ziyaretçi ortalama 16 sayfayı ziyaret edip çıktığına göre kayıplarımızı siz hesaplayın.

Uzun bir süredir ölçümlerimizi Google Analytics üzerinden yapıyoruz , son üç ayın ölçüm raporu yayınlar kısmında görülebilir.Üç ay önce 900 civarı olan günlük ziyaretçi sayımız bu günlerde 1200 civarında.

http://www.trakus.org/kods_bird/pdf/3750.pdf

çitlenbik çitlenbik 5.12.2008 08:51:00

Serhat ağbi fikirlerine katılıyorum :)

Gerçi ben fotoğraf yüklemiyorum ama, 4 güne çıkarılmasını doğru buluyorum.

1. Bir sürü yerli fotoğraf sitesi oldu ve çoğunda artık kuş fotoğrafları kategorisi var. Oralara da yükleme yaparak, fotoğraf ile ilgilenenleri, kuş fotoğraflarına ve kuşlara doğru çekebiliriz.

2. Yabancı fotoğraf ve kuş siteleri var. Oralara da foto yüklenip, TR de böyle çalışmalar yapıldığına dikkati çekebiliriz.

Trakuş güzel ilerliyor, yapılması gereken çok şey var ama. Üyelerimiz Trakuş a takılıp kalmamalı bence. Ufku geniş tutmak lazım.

Bu arada, ben de böcek, bitki, kelebek sitesi isterim :)))

Ama ondan önce Trakuş ile ilgili bazı şeyler düzelmeli... Puanlama, tür sayfaları, günün fotosu, günün üyesi gibi...

Birşeyleri oturtmadan, hah işte budur diye çoğunluğun onayı alınmadan, başka işlere başlamak bizi tökezletebilir. Denemeden de yanlışlar görülmez aslında ama, bir koltuğa bir kaç karpuz sığdırmaya çalışırken de, karpuzlar telef olmasın :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT