TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yavru saksağan

berbas berbas 16.05.2016 22:42:00
Akşam saatlerinde bahçede yavru bir saksağan bulduk. Yakınlarda erişkin saksağan yoktu. Yuva da göremedik. Dalda duramadığı için bir çalılığa koyduk, ancak bir baykuşun uçtuğunu görünce ve gece kedilerin dolaştığını bildiğimiz için eve getirdik. Nasıl beslenmesi gerektiğini internetten bulduk, ancak su ve yiyecek almıyor. Hasta veya yaralı değil gibi. 10 cm boyutunda var, tüyleri çıkmış. Önerilerinizi bekliyoruz. Ankara da bakabilecek birisi var ise teslim edebilirim. Çünkü evde kedilerimiz de var. Teşekkürler.

beratt beratt 21.05.2016 18:05:00

kesinlikle işin ehli kişiler tarafından müdehale edilmesi daha doğru

gutesmienchen gutesmienchen 21.05.2016 17:35:00

Bu konuda en iyi yer fakülte bence,oraya götürülse iyi olur,ilgine çok teşekkürler Berat .

beratt beratt 20.05.2016 23:40:00

Ziplarken dirsek uzerine mi yoksa pence uzerine mi zipliyor Gorunusu gayet canli Surekli kipir kipir ve Fakat dirsek uzerinde zipliyor Gozle gorunurde birseyi yok Uzmam gozu ile bakilmali tabiki Pencelerine basamamasi aklimi kurcaladi Yarin durumuna tekrar bakip uzman bir yere yonlendirecegim

berbas berbas 20.05.2016 22:43:00

Dinlenirken dirseklerine basıyordu, ama rahat yürüyordu. Zıplıyordu genellikle . Sadece pençeleri ile dala tutunamıyordu, düşüyordu. Şimdi pençeleri daha kuvvetli ve tutunduğu yerden düşmüyor. Sizin kuş aç ve halsiz mi acaba? Besleniyor mu? Umarım ciddi bir sorun yoktur.

beratt beratt 20.05.2016 22:37:00

Nurhan Hanım, aklıma geldi kuş bende değil şuan bulan kişi de nasıl davranması gerektiğini anlattım çok hareketli canlı bir kuş fakat ayakları üzerine basamaması aklımı kurcaladı acaba normal mi tahminimce 3 4 hafta lık gözle görünürde kırık çıkık yara darbe yok gözleri renkleri tüyleri kendisi oldukça canlı benimde aklım orada bir kaç saattir... bakabilirler ise ne ala...

gutesmienchen gutesmienchen 20.05.2016 21:25:00

Tedavi gerekirse o da yapılır,ki ayakları üzerine basamıyor demişsin.

gutesmienchen gutesmienchen 20.05.2016 21:23:00

Berat bey,yavruyu Avcılar veterinerlik fakültesine götürebilirsiniz.Orada yaban kuşlar için bakım ve rehabilitasyon ünitesi var.Vaşak grubu bu hayvanlara bakıyor,oraya götürmen en iyisi.

beratt beratt 20.05.2016 17:36:00

Belkıs Hanım yazmanız iyi oldu az önce de bana yavru bir saksağan geldi fakat şöyle bir durum var pençelerinin üzerine basamıyor dirsek yerine basıyor sizin kuşta mı bu şekildeydi ? resimle örnekledim http://i.hizliresim.com/OMdAgD.jpg

berbas berbas 20.05.2016 13:17:00

Haşlanmış yumurta sarısı, ıslatılmış ekmek içi, ıslatılarak iyice yumuşatılmış kuru kedi maması, iyi çekilmiş yağsız kıyma gibi gıdaları değişik oranlarda karıştırarak küçük lokmalar şeklinde veriyorum. Önüne konulan gıdayı kendisi yiyemiyor, bu nedenle boğazına koymak gerekiyor. Genellikle acıkınca kendiliğinden ağzını açıyor. İğne ucu çıkartılmış enjektör ile su veriyorum. Her seferde az az vermek lazım, zaten üç-dört lokmadan sonra doyunca kendisi istemiyor. Gündüz saat başı beslemeye çalışıyorum. Gece beslemedim, ama doğru mu yaptım bilmiyorum. Uyuyor zaten. Pençelerine uygun bir dal getirdim, onun üzerinde yeni yeni dengeli durmaya başladı. Yerde zıplayarak yürüyor, ama bir karış yükseğe bile sıçrayamıyordu, şu an zıplayabiliyor. Pencereden dışarıyı seyrediyor. Vitamin önerenler var, ama veteriner gerek olmadığını söyledi. Bir hafta sonra hafif yükseklikten uçma hareketine başlaması gerektiğini söylediler.

beratt beratt 19.05.2016 23:38:00

Neler yaptiginizi yazarsaniz bizlerede bilgi olur

berbas berbas 19.05.2016 22:30:00

Teşekkürler. Yavru kuş şu an çok iyi. Besleniyor, hareketlendi. Umarım en kısa zamanda başarıyla doğaya geri gönderebiliriz.

beratt beratt 17.05.2016 00:04:00
Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT