TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

MAK KARARLARI HAKKINDA

demokritos demokritos 30.05.2016 10:19:00
Orman ve Su İşleri Bakanı
Veysel Eroğlu
@VeyselEroglu
https://www.facebook.com/VeyselEroglu03/
eroglu@ormansu.gov.tr
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı
Akif Özkaldı
akifozkaldi@ormansu.gov.tr
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
dkmp@ormansu.gov.tr

DKMP Genel Müdürü
Nurettin Taş
ntas@ormansu.gov.tr

DKMP Av yönetim daire başkanı
Cihangir Altun
caltun@ormansu.gov.tr

DKMP Yaban Hayat Daire başkanı
Özcan Yaman
ozcanyaman@ormansu.gov.tr

İmza Kampanyası İçin :
https://www.change.org/p/orman-ve-su-işleri-bakanlığı-türkiye-doğasının-sonu-olmasın-mak-kararları-değiştirilsin

Birkaç gün önce 2016-2017 Merkez Av Komisyonu kararları Resmi Gazete ’de yayınlandı.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/05/20160526M1-1.pdf
Yayınlanan kararlarda Ülkemizde daha önce ava kapalı olan sulak alanların neredeyse tamamı haftanın 7 günü ava açık hale getirilmişti. Avcılığın Avlak ve AVBİS sistemi ile kontrol altında tutulması düşünülmekteydi. Ülkemiz coğrafi şartları, koruma memurlarının yetersiz kadro mevcutları ve “Avcı” popülasyonunun sınır-kural tanımazlığı nedeniyle kontrolün mümkün olamayacağı aşikârdır. “Avlak” tabir edilen Ülkemizin en önemli sulak alanlarında haftanın her günü yüzlerce silah sesi gelmekte, Öldürülen canlar bir yana, alana atılan kilolarca kurşun nedeniyle büyük bir kimyasal kirlilik yaşanmaktadır.
Ülkemizde üreyen tek kaz türü olan Boz kaz için bu yıl av izni verilmiştir, kısıtlı sulak alanlarda İnsanlara yakın olarak yaşayan boz kazın ava açılması türün ülkemizde bir sonraki üreme dönemini göremeyeceği anlamına gelmektedir.
Ülkemiz kuş nüfusunun biz kuş gözlemcileri tarafından her yıl yapılan kış ortası su kuşu sayımları neticesinde gittikçe azaldığı gözlemlenmekteyken avcılar arasında yapılan anketlerde sayıların arttığı yönünde bilimsel olmayan veriler neticesinde av kotalarının azalması gerekirken gittikçe arttığı görülmektedir.
Ülkemiz doğası Kirlilik, tarım ilaçları ve insan kaynaklı bir çok etken tarafından tehdit altındadır.
Bu tehditlerin en büyüğü kontrolsüz ve sınırları gittikçe büyüyen avcılıktır.
MAK Kararlarının yeniden değerlendirilmesi, mümkün değilse bu yıl yaşanacak katliamların dikkatlice izlenerek Gelecek yıl yapılacak toplantıda dikkate alınması için gereği yapılmalıdır...

...

Arkadaşlar biliyorum sitede şu an en önemli konumuz 4K ve daha güzel, daha net fotoğraflar.
Fotoğrafını çekebileceğiniz kuşların kalması ve bir sonraki nesle ulaşabilmesi için sizlerden küçük bir ricam olacak, 4332 kayıtlı üyemizin kaç tanesinin yukarıdaki adreslere metine benzer bir maili göndereceğini az çok tahmin edebiliyorum. Facebook ta yaptığım paylaşıma yaklaşık 1600 arkadaşımın yaklaşık 50 tanesinin tepki gösterdiğini var sayar isek doğa ve kuşlara olan sevgileri nedeniyle bir arada olduğunu düşünen buradaki arkadaşlarımın tepki göstereceğinden kuşkum yok.
Kararlarda her hangi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum, ama en azından ben çaba gösterdiğimi düşüneceğim. Ve bu katliam ortamı sürdüğü sürece bu günden itibare

matz matz 30.05.2016 10:42:00

Silah teknolojisinin gelişmesi, arazi araçlarının yaygınlığı/ucuza elde edilebilmesi ve en balta girmemiş ormanlarda bile açılmış yollar gibi faktörler yüzünden doğada canlılar artık tamamen korunaksız. ne kaçabiliyorlar ne de saklanabiliyorlar. bırakın bu canlıların avlanmasını hepsinin korumaya alınması lazım.

Dikkuyruk Dikkuyruk 30.05.2016 11:20:00

Eyvah, daha yeni başlamıştık sevgili Mustafa. Sen ve senin gibi bir çok arkadaşımın desteğiyle kendimizi kurumda yalnız hissetmiyor daha bir heyecanla çalışıyorduk. Umarım kötü senaryo olmaz da doğa adına işbirliğimiz devam eder.

armadillo armadillo 30.05.2016 11:20:00

Bu MAK kararlarından belirli kuş türlerinin populasyon büyüklüklerini tespit etmek için önce bir çalışma yapalım dediler. Basıl yapacaksınız bunu dedim? Bölgeyi iyi bilen avcı arkadaşlar var onlardan soracağız dediler. Bu bilimsel bir yaklaşım değil dedim. Hiç bir avcı bıldırcın, boz kaz, keklik azalıyor demez, bu kuşları yasaklı yapmaz dedim... IUCN in güncellenen listesinde Tr de yaşayan kuş türlerinin populasyon büyüklükleri de yer alıyor dedim. Referans olarak bu bilimsel verileri kullanın dedim. Hatta gösterip verdim. ????????????? gözlerle baktılar... Hiç birinin İngilizcesi yok.. Ayrıca bölge avcıları ile ilişkiler kurulmuş Kısacası kuşu avcıya teslim eden bir zihniyetten bir halt olmaz..

mademiral mademiral 30.05.2016 11:47:00

Bu metni ilgili e-postalara gönderelim.

hyperbiker hyperbiker 30.05.2016 11:48:00

Sevgili Mustafa, Benim ağzım fazla laf yapmaz, o nedenle içinde bilimsel öğeler de olan örnek bir metin oluşturulup buraya konulursa üzerinde ufak tefek değişiklikler yaparak üzerime düşeni seve seve yaparım. Ama hep bir ağız olabilmek için ortak bir metne ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hatta bir başka forumda bu ortak metnin www.change.org isimli sitede imzaya açılarak daha geniş kitlelere ulaşılmasının sağlanmasını önermiştim ama sanırım 4K yüzünden pek kimse ilgilenmedi. 8K'lı günler geldiğinde de halen kuş fotoğrafı çekebiliyor olmak ümidi ile selam ve sevgilerimi iletiyorum.

hyperbiker hyperbiker 30.05.2016 11:51:00

"Yayınlanan kararlarda Ülkemizde daha önce ava kapalı olan sulak alanların neredeyse tamamı haftanın 7 günü ava açık hale getirilmişti. Avcılığın Avlak ve AVBİS sistemi ile kontrol altında tutulması düşünülmekteydi. Ülkemiz coğrafi şartları, koruma memurlarının yetersiz kadro mevcutları ve “Avcı” popülasyonunun sınır-kural tanımazlığı nedeniyle kontrolün mümkün olamayacağı aşikârdır. “Avlak” tabir edilen Ülkemizin en önemli sulak alanlarında haftanın her günü yüzlerce silah sesi gelmekte, Öldürülen canlar bir yana, alana atılan kilolarca kurşun nedeniyle büyük bir kimyasal kirlilik yaşanmaktadır. Ülkemizde üreyen tek kaz türü olan Boz kaz için bu yıl av izni verilmiştir, kısıtlı sulak alanlarda İnsanlara yakın olarak yaşayan boz kazın ava açılması türün ülkemizde bir sonraki üreme dönemini göremeyeceği anlamına gelmektedir. Ülkemiz kuş nüfusunun biz kuş gözlemcileri tarafından her yıl yapılan kış ortası su kuşu sayımları neticesinde gittikçe azaldığı gözlemlenmekteyken avcılar arasında yapılan anketlerde sayıların arttığı yönünde bilimsel olmayan veriler neticesinde av kotalarının azalması gerekirken gittikçe arttığı görülmektedir. Ülkemiz doğası Kirlilik, tarım ilaçları ve insan kaynaklı bir çok etken tarafından tehdit altındadır. Bu tehditlerin en büyüğü kontrolsüz ve sınırları gittikçe büyüyen avcılıktır. MAK Kararlarının yeniden değerlendirilmesi, mümkün değilse bu yıl yaşanacak katliamların dikkatlice izlenerek Gelecek yıl yapılacak toplantıda dikkate alınması için gereği yapılmalıdır... " Email atılması gereken metin yukarıdaki midir onu anlayamadım. Eğer o ise bu işin gelecek yıl yapılacak toplantıya bırakılması kısmının çıkarılması daha doğru olacak gibi geliyor.

demokritos demokritos 30.05.2016 12:13:00

Çağlar Abi benim yazdıklarım durumu kendimce özetlediğim bir metin, ben bu metnin başını ve sonunu dilekçe formatına dönüştürerek yolladım, matbu metinle gönderilen maillerden ziyade kişisel fikirlerin eklenmiş olması önemli, elbette istersen benim kaleme aldığım maili kendince düzenleyerek gönderebilirsin. change.org olayında deneyimi olan bir arkadaşımız başlatırsa onu de destekleriz, benim o konuda fazla deneyimim yok maalesef.

demokritos demokritos 30.05.2016 12:35:00

Yeni yeni şeyler öğreniyorum mecburiyetten :)

demokritos demokritos 30.05.2016 12:36:00

https://www.change.org/p/orman-ve-su-işleri-bakanlığı-türkiye-doğasının-sonu-olmasın-mak-kararları-değiştirilsin?recruiter=7855042&utm_source=share_for_starters&utm_medium=copyLink

msaltik msaltik 30.05.2016 13:02:00

bu son adresi açamadık. bir daha kopyala yağıştır yapar mısınız

demokritos demokritos 30.05.2016 13:05:00

https://www.change.org/p/orman-ve-su-işleri-bakanlığı-türkiye-doğasının-sonu-olmasın-mak-kararları-değiştirilsin?recruiter=7855042&utm_source=petitions_show_components_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

msaltik msaltik 30.05.2016 13:06:00

Haaa ben de kendi fikrimi söyliyim, en ufak değişiklik olmaz. Burda hepinizin Gizli Yer olarak bildiği alan kaybolmasın diye hazırlıklar yapmıştım. Kimse ben de geliyim demediği için tek başıma Belediye başkanından randevu almıştım, ona izah edecektim kendi çapımda. Ancak kulağıma "1 tane kuş için orayı öyle bırakamayız" gibisinden bir cümle gelince randevuya da gitmedim. Ne anlatayım bu düşünceye, nasıl izah edeyim?

msaltik msaltik 30.05.2016 13:08:00

Abi olmuyo :) kopyala-yapıştır yap yahu :) sen kopyala-kullanılamaz hale getir-yapıştır yapıyosun :)) dur ben bi bulmaya çalışayım :) .

msaltik msaltik 30.05.2016 13:14:00

aynen, imzaladık gitti. inşallah bir sonuca ulaşılır

demokritos demokritos 30.05.2016 13:29:00

Çok teşekkürler :) Akşama kadar 100 (YÜZ) ! imzayı bulamazsak bütün paylaşımları silip 4K fotoğraf yükleyeceğim :)

myaman myaman 30.05.2016 13:40:00

Boşver dünyayı değiştirmek sanamı kaldı Mustafa abi.en güzeli 4K :))) dermişim :)))) imzaladık,mail attık.umarım faydası olur 1

toshi1 toshi1 30.05.2016 13:59:00

2 oy (eşim ve ben) ile katıldım.

moktem moktem 30.05.2016 14:06:00

Bu arada ben Face de yazmıştım ama burada da belirteyim. Mailleri attım...

LeventÖzaş LeventÖzaş 30.05.2016 14:27:00

İmzalamakla yetinmeyip, tüm platformlardan (e-mail, sosyal medya hesapları vs.) çevremize duyurmaya gayret gösterelim.

devilsadvocate devilsadvocate 30.05.2016 14:41:00

ben de eşimle birlikte kampanyayı imzaladık. arkadaşlarımıza da baskı yapıyoruz:)

mademiral mademiral 30.05.2016 14:48:00

İmzaladım, bulabildiğim öğrencilerimi de yönlendirdi. Keşke okullar kapanmadan başlatabilseydik. Ama sanırım 100 kişiyi aştık.

demokritos demokritos 30.05.2016 14:50:00

100 kişiyi aştık, 4K yükleme hayallerim bir başka bahara kaldı :)))

moktem moktem 30.05.2016 15:10:00

Hay Allah ne olacak şimdi ben de 4K bekliyordum :)))

msaltik msaltik 30.05.2016 16:14:00

ben halamlara teyzemlere haber verdim. Durumun ciddiyetini (4K) anlattım. hemen imzaladılar :))))))))))))))))) şaka bir yana, hadi 100'ü geçti, şimdi ne olacak :) .

erkor erkor 30.05.2016 17:11:00

Gönderelim bakalım. Biz mi kazanacağız::)))) Silah üretenler mi?.....

gutesmienchen gutesmienchen 30.05.2016 19:21:00

Bende imzaladım :(

demokritos demokritos 30.05.2016 19:32:00

Ne olacak? 360 civarında imza toplandı bir günde, yaklaşık 3 milyon avcı olduğunu varsayarsak her 300.000 avcıya bir doğasever düştüğünü görmüş oluyoruz Ülkemizde. Ayrıca 855 okunma sayısına rağmen trakuş üyelerinden imzalayanların sayısı maalesef çok çok az. İmzalayanların çoğu sitemizin ismini bile bilmeyen güzel insanlar... Yani olan şu, neyiz ve nerelerdeyiz sorusunun cevabını almış olduk...

KANDIZLIK KANDIZLIK 30.05.2016 19:36:00

- Kuşların güzel desen - detaylarını içeren fotoğrafların buralara gönderilebilmesi sağlansa, hatta ' Vurmadan önce bir daha düşün ' tarzında yazılar, av dükkanlarına ve kahvehanelere asılabilse ( Asacaklarını hiç sanmıyorum ) , - Ayrıca, skeet shootıng deniyor sanırım, böyle alanlar açılsa ve avcılar buralarda fırlatılan maketlere atışlara yönlendirilebilse ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 30.05.2016 19:44:00

Doğa Koruma Derneklerinden arkadaşlarımız varsa tecrübelerini öğrenmek istiyorum : - Demin bahsettiğim gibi, ' Vurmadan önce bir daha düşün ' benzeri cümlelerle, güzel kuş desenleri fotoğrafları, Valilik veya Kaymakamlıktan izin alınarak, Kahvehanelere asılabiliyor mu ?

myaman myaman 30.05.2016 19:51:00

Mustafa abi 4K en güzeli napacan imza işini diye uyarmıştık :))))

mademiral mademiral 30.05.2016 20:29:00

Demek ki hem avlanirim hem fotograf cekerim kime ne diyenler var. 855 okunma 360 imza.

BoLu BoLu 30.05.2016 21:42:00

1 imza daha 491 olmuş

DilekveTunç DilekveTunç 30.05.2016 22:37:00

2016-2017 MAK kararları konusunda açtığın sayfalar için yardım etmeye çalışacağım Sevgili Mustafa Erturhan. Bugün vaktim olmadı, bu akşamda. Emeklerine sağlık, dg

myomimus myomimus 30.05.2016 23:05:00

1253 okuma 565 imza ama hepsi burdan değil. Bir çok hayvan grubunda paylaştım oralardan da imza geldi demek ki her okuyan imzalamıyor. Umarım çocuklarımıza fotoğrafını çektireceğimiz kuş ve memeli kalır. Etkimiz olmaz demeyelim çabalamadan bilemeyiz.

demokritos demokritos 30.05.2016 23:20:00

Maalesef Trakuş üyeleri arasında katılım çok düşük, yaklaşık 600 imzanın 50 civarı Trakuş üyeleri tarafından verilmiş durumda... Ama kuş fotoğraflarımız güzel Allah için...

demokritos demokritos 30.05.2016 23:25:00

Arslan Abi doğuda yırtıcı kuş avlanan köylerdeki kahvelere şah kartal afişleri asmıştık, afişleri çalmışlardı evlere asmak için, ama etkili olmuştu bir nebze, av azalmıştı. Burada avcıların ehlileşmesi sürecinden önce yasal olarak sınırların çok aşılmasına tepki. Tepkisiz kaldıkça düğüm daha da sıkıyor doğanın boğazını...

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 30.05.2016 23:25:00

İmza kampanyasını destekliyorum ancak bir hukukçu olarak daha etkin kampanyların da olması gerktiğine inanıyorum.Öncelikle medya da ses getirecek açıklamlar yapılmalı, avlanmasına karar verilen kuşlarımızın en güzel halleri '' bu kuşlar avcılar tarafından avlanacak biliyor musunuz ? '' şekilinde sosyal medyada paylaşımlar yapılmalıdır.İmza sayısı elbette önemlidir ancak resmi merciler için imza sayısının niteliğinden ziyade ,bazen yakın bir ilişki ,bir telefon, bazen de duygusal ortamlar daha etkili sonuçlar doğurmaktadırr...Sitemizde Milli Parklar Genel Müdürlüğünde çalışan fotoğrafçı arkadaşlarımız vardır.Onlar da sorumluluk almalı , çalıştıkları kurumda biligilendirme yapmalıdırlar...Tokatlı dostum Mustafa Kılınç Beyin dediği gibi sloganımız şu olmalıdır '' Tetiğe değil, deklanşöre basıyoruz''...

DilekveTunç DilekveTunç 30.05.2016 23:35:00

HERKES YEREL MEDYALARINDAN BAŞLAYA BİLİR! ULUSAL BASINDA BRİ DOLU TARTIŞMA PROGRAMI VB. VAR! MUSTAFA SAYESİNDE BİR YEDEN BAŞLANDI. ARKASI GELECEKTİR. DG

DilekveTunç DilekveTunç 31.05.2016 00:05:00

YAPARIZ BİLİRSİN, BİR GECEDE EMİN'E 5000 OY TOPLAMAYI BAŞARDIYSAK BUNU DA BAŞARIRIZ :) :) :) DG

DilekveTunç DilekveTunç 31.05.2016 00:51:00

Ingilizcesini kim yazar ? change.org da kullaniriz ve yurt disindaki dernek, vakif ve STK'lara yollariz.

KANDIZLIK KANDIZLIK 31.05.2016 01:34:00

Hukuki bilgim yok, danışmak için yazıyorum : Resmi gazetede yayınlanan MAK kararları iptali için, bireysel veya Doğa Koruma Dernekleri tarafından kurumsal itiraz başvuru hakkı var mıdır ? Varsa eğer; şu -şu - şu nedenlerden dolayı diyerek itiraz edilebilir mi ve ayrıca kararın verileceği toplantıda Doğa Koruma STK ların da bulunması gerektiği vurgulansa ...

hayabusa hayabusa 31.05.2016 02:43:00

An itibariyle 675 imza oldu, haydi hayırlısı.

cenkzeynep cenkzeynep 31.05.2016 08:41:00

Sadece imza atmakla kalmayalım, sosyal medyadada sesimizi duyurmaya çalışalım. Mesela benim Trakuş üyesi olmayan 2 arkadaşımda imzalamış.

cenkzeynep cenkzeynep 31.05.2016 08:44:00

Tabi bu çok çok düşük bir sayı, her Trakuş üyesi 50 imza getirse süper olur..

demokritos demokritos 31.05.2016 09:48:00

Trakuş'tan umudu kestim, ama kampanyaya duyarlı insanların sayısı artıyor gittikçe, buna da şükür demek gerek sanırım :)

mademiral mademiral 31.05.2016 09:56:00

Kaç Trakus lu imzalamış, görebiliyor musun?

demokritos demokritos 31.05.2016 10:41:00

Korkarım görebiliyorum :)

dursunbal dursunbal 31.05.2016 10:55:00

An itibariyle 785 imza. Rakam çok düşük. Bu konunun okunma sayısı bile 1761.

kingfisher kingfisher 31.05.2016 11:37:00

Mustafa Bey, MAK kararlarına karşı ben de tepki göstermek istiyorum, ancak, örnek veya taslak bir (veya birkaç) metin olsa yararlı olacağına inanıyorum. Okuduğum mesajlardan bir imza kampanyası olduğu ve birçok arkadaşımızın katıldığı anlaşılıyor. Ancak, belki yazışma çokluğu içinde göremediğimden, nasıl ve hangi kanaldan bu kampanyaya katılınabileceği ve imza verilebileceğine ilişkin bilgiye ulaşamıyorum. İletebilirseniz sevinirim. Ayrıca, sitemizde bu amaca yönelik bir bölüm düşünüldüğüne eminim, Bir an once devreye sorulursa, bikkaç tıklama ile kampanyaya katılmak ve sorumlu kimselere mesaj göndermek kolaylaşabilir. Selamlar.

myomimus myomimus 31.05.2016 12:12:00

Arslan Bey MAK toplantılarına doğa koruma STK larından da davet ediliyor bir kişi olarak. Ama sadece göstermelik. İldeki tüm avcı dernekleri gidiyor onların oy hakkı var ama çevre derneklerinin maalesef oy hakkı olmuyor. Bir sürü avcı içinde bir çevreci. Düşünün o kişinin halini, konuşturmuyorlar bile.

DilekveTunç DilekveTunç 31.05.2016 14:32:00

Bizde katilmak istiyoruz dedigimizde sizde toplululugnuz adina gorus bildiren bir yazi yaziniz demislerdi, kendi bolge toplantimiz ve Ankara da yapilacak MAK oncesi bize ulastirin demislerdi.

DilekveTunç DilekveTunç 31.05.2016 14:41:00

Forumun ilk aciklama yorumuna change.org imza sayfasini ekledi Mustafa Erturhan. dg

ayasar ayasar 31.05.2016 15:07:00

Ben, hem imzaladım, hem de Facebook'ta paylaştım. Umarım gereken sayıya ulaşılır.

hakbal hakbal 31.05.2016 15:25:00

umarım imzalarımız işe yarar.

DilekveTunç DilekveTunç 31.05.2016 17:15:00

EKŞİ SÖZLÜKTE PAYLAŞACAK KİM VAR? BEN ÇÖMEZ ÜYEYİM YILLARDIR, O SEBEPLE EKŞİ SÖZLÜK İZİN VERMİYOR PAYLAŞMAMA!

hayabusa hayabusa 31.05.2016 17:43:00

MAK' taki bu ani değişimin nedenine dair bir ipucu aşağıdaki linkte mevcut. Yöntem pek yabancı sayılmaz. Son yorum... http://www.tramem.org/memeliler/?fsx=2fsdl4@d&detay=1249

myomimus myomimus 1.06.2016 10:27:00

Avlanacak türlerin fotoğraflarıyla dikkat çekelim. Bizler doğayı tanıyoruz. İçindeki hiç bir canlı yabancımız değil, biliyoruz. Kendi arkadaş gruplarımız hep böyle ama doğaya ve içindeki canlılara yabancı o kadar çok insan var ki. Bazen şaşırıyorum bunu da mı bilmiyor diye. Biz Yaban Hayatı Araştırma Derneği olarak her gün avlanacak bir türün fotoğrafını ve bilgisini içeren bir yazıyla derneğimizin face sayfasından paylaşmaya karar verdik. Siz de kendi sayfanızda ve gruplarda paylaşırsanız daha çok dikkat çekeriz. Bir çok kişi hangi türlerin avlanıldığını ve önemini bilmiyor. Paylaştığım bir çok gruptan olumlu tepki aldım ve bir çok kişi imzaladı. Bugün sevgili Oğuz Altun'un boz kaz fotoğrafını ve Sevgili Mehmet Göktuğ'un yazısını paylaştık. Bu paylaşımlar herkese açık. Tek şart avlanmasına izin verilen bir tür olması. Fotoğraf ve yazılar isimle yayınlanıyor. https://www.facebook.com/YabanHayatiArastirmaDernegi.WildlifeResearch/photos/a.420076518047616.103456.420075691381032/1012094148845847/?type=3&theater

furtun furtun 1.06.2016 17:03:00

Mustafa'nın bu güzel girişimine ve önerileri, imzaları ile katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Sosyal medya için görsel hazırlanmış ve yayınlanmıştır, destekleyici diğer görseller de hazırlanmaktadır. Yönetim bilirkişilerle temasa geçerek bakanlığa başvuruda ve duyurularda kullanılacak bir metin hazırlığındadır. Ebru hanımın belirttiği gibi boz kaz yanında ölüm fermanı verilmiş diğer türlerin de dahil olduğu bir görsel hazırlanmaktadır. Bir şeyler yapmak yerine sosyal medyada ona buna laf geçirme yarışında olan malum kişilerden MAK Kararları hakkında ne gibi girişimlerde bulunduklarını yazarak bizleri aydınlatmalrını dileriz. Bir yerlerinde sivilce çıksa olayı TRAKUS'a bağlayan bu zihniyete ben şahsen gülüp geçiyorum. Neyse arkadaşlar... biz işimize bakalım... İmza kampayasını ısrarla destekleyin ve bu konuda yönetimin duyurularını takip edin.

demokritos demokritos 1.06.2016 17:48:00

Ellerine gözlerine sağlık Ömer Abi, oyuna girdiğin anda 3 gol atmışız gibi hissettim :)

msaltik msaltik 1.06.2016 20:46:00

Dilek hanım bunu yurtdışına da yayalım demişti yanlış hatırlamıyorsam, o kısmı da unutmayalım bence

goshawk67 goshawk67 1.06.2016 22:48:00

İmzaladım, ilgili makamlara şahsi mesajımı ilettim, sosyal medyada elimden geldiğince çok kişiye ulaştırmaya çabalıyorum...Umarım bu yanlıştan dönülmesinde etkimiz olur...

DilekveTunç DilekveTunç 1.06.2016 23:27:00

Ömer Bey emeklerinize sağlık, dün acele bir görselimsi bir şey hazırladım, Ömer bey olsa offf ne güzel yapardı dedim. Dileğim kabul olmuş :) dg

sonerbekir sonerbekir 2.06.2016 00:43:00

Türkiyede kaç avcı var? Trakuş un birçoğu avcı kökenli doğasever, buna ben de dahilim! 20 yıllık arazi tecrübeme dayanarak avcıların en az ının bilincsiz avcı oldugunu soyleyebilirim. Ne vurdugunu bilmeyen, kendi tabirleriyle bohcaci denen gruptan, ha bir de geriye kalan kısımdan onemli bir bolumu bilincli avci, kus tanımaz ama kotayı bilir, hali vakti yerindedir, oldurmekten zevk alır, o heyecanı tatmak ister, güya doğada zaten olecek olan boynuzluları avlar, ve dogaya katkıda bulundugunu zanneder. ornek xTV. Buna aklım ermiyor. Avcılar gercekten bilincili dogasever ise(ki hepsi oyle oldugunu soyluyor), anadoluyu gezmisler ise, Turkiye kosullarına göre bu mak kararlarına kendilerinin karsi cikmasi gerekirdi. Durum ortada, cahillik diz boyu, vurun vurabileceginiz kadar da, bitsin, torunlarınıza sanal ortamda izletirsiniz bir zamanlar bunlar da vardı diye... rahatlarsiniz. Not: sadece sesli dusundum.

eke1 eke1 2.06.2016 05:30:00

4915 Sayılı Kara Avcılığı Yasası Madde 3 e göre : Merkez Av Komisyonu görün kimlerden oluşuyor ? 9 (DOKUZ) Dokuz coğrafi bölgenin avcı kuruluşlarından, 3 (ÜÇ) Bakanlık ve Genel Mürürlük merkez teşkilatı, 2 (İKİ) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 1 (BİR) özel avlak temsilcisi, 1 (BİR) Bakan veya Müsteşar, 1 (BİR) Jandarma Genel Komutanlığı, 1 (BİR) Orman Genel Müdürlüğü, 1 (BİR) Gençlik ve Spor Müdürlüğü, :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 1 (BİR) Orman fakültelerini temsilen, 1 (BİR) Gönüllü kuruluşları temsilen, İşte,10 avcı,1 amir,8 memur,1 akademisyen ve 1 gönüllüden oluşan ve yasa gereği : av ve yaban hayvanlarının korunması,üretimi ve bakımını yapacak (Madde 3 son fıkra) 21 (YİRMİ BİR) üyeden oluşan tarafsız MAK’ımız...

myomimus myomimus 2.06.2016 09:26:00

Bu tablo.herşeyi özetliyor. Avcı sayısı kadar akademisyen ve STK olmalı. Akademisyenlerde ormancılarla sınırlanmamalı, biyolog da olmalı. Dikkat ederseniz akademisyen ve gönüllüye temsilen diyor, oy hakkı yok, göstermelik. O kadar kalabalık avcı içinde söz hakkı bile düşmüyor. Akademisyen ve STK ların da oy hakkı olmalı.

caesar caesar 2.06.2016 21:02:00

2.439 imza .

porlisb porlisb 4.06.2016 14:54:00

Kuşlarımızı vurmasınlar,onlar çocuklar ve hayalleri kadar masumlar.

akin akin 5.06.2016 09:52:00

Devlet yetkililerinin aldığı bazı kararların mantığını anlamakta zorlanıyorum, İğneada'ya nükleer santral yapmak, her dereye HES inşa etmek, sulak alanları ava açmak.Allahım akıl fikir ver.. Bu kampanyayı başlatıp bizi uyandırdığı için Mustafa beye teşekkür ederim..

HalilT HalilT 14.06.2016 11:20:00

Avlanacak kuş yoktur, avcıları hepsi birer doğa düşmanıdır.

nhtbzk nhtbzk 14.06.2016 11:32:00

Geçen hafta Gölbaşı'nda 4 adet flamingo ölüsü gördüm. Muhtemelen vurulmuş. O güzelim kuşa nasıl kıyılır. Bizler, ürkmesinler, rahat rahat beslensinler diye yaklaşmaya kıyamazken, vurulmaları ve yerdeki o hallerini görmek insanın içini parçalıyor. Nasıl bir insan masum ve savunmasız bu kuşu öldürmekten zevk alır. Artık diyecek söz bulamıyorum.

emekli06 emekli06 14.06.2016 21:35:00

Bunu yapana insan denmez ki olsa olsa yaratık denir.

nemrahoglu nemrahoglu 21.06.2016 00:21:00

Merhabalar, Gücümüz var mı bilmiyorum ama CNN Turk den destek alabiliriz. Yeşil Doğa proramın sunucusu ve sanırım yapımcısı Güven İslamoğlu'nun dikkatini bu olaya yoğunlaştırmasını ve bu kunuyu televizyonda yayınlamasını isteyebiliriz. Aylık dergiler National Geographic, Atlas, Doğa vb, belegesel yapımcılarını, Milli Eğitimi ( ders programlarında daha etkili olmaları yönünde önerilerde bulunulabilinir) harakete geçirebiliriz. Çiftçi birliklerini vb svil toplum kuruluşlarını medyada etkili olmaları için uyarılarda bulunabliriz. Bu çok önemli zaten sınırlı sayıda tür zenginliğimiz var. Sulak alanlar hızla azalmakta ve yerleşim için alanlar yaratılmak için kurutulurken sesimizi yükseltmeliyiz. 17. Kuş konferansında bu konulara değineceğim.

mademiral mademiral 22.06.2016 09:19:00

Şu anda MAK kararları değiştirilsin kampanyasında imza sayısı 4896. Biraz önce "İstanbul sahillerinde mangal yapılmasın, bisiklet yolumuzda semaverle çay pişirilmesin, dumansız bir yürüyüş yapabilelim" ana fikriyle yola çıkmış başka bir kampanyayı imzaladım. İmza sayısı 5000'nin üzerindeydi. "Doğaseverler" bu konuda çuvalladı. Yazık...

mademiral mademiral 22.06.2016 09:22:00

Biraz önce süper bir kuş fotoğrafı çektim...

hayabusa hayabusa 23.06.2016 11:42:00

An itibariyle 5.000 destekçiye ulaşmak için 1 imza daha gerekiyor !!!

hayabusa hayabusa 23.06.2016 12:52:00

Kampanyamızı imzalayan 5000. kişiyi kutluyorum.

cihaner62 cihaner62 2.07.2016 19:34:00

http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=185458.0 Adamlar çalışıyor. Yürüyüş bile yapmışlar.

mademiral mademiral 26.09.2016 13:44:00

30 Mayıs tarihinde sevgili Mustafa Erturhan'ın başlattığı kampanyada an itibariyle toplanan imza sayısı 5869. Yani 4 ayda 6000 imza bile değil. Tam bir yenilgi.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT