X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]İzmir Kuşcenneti

zaferK zaferK 17.06.2016 23:10:00
Bilindiği gibi Milli Parklar ve Kuşcennetlerine araçla giriş yasak.Ancak gerek ekipmanlarımızın ağır oluşu ve gerekse alanın çok geniş olması nedeniyle İzmir kuşcenneti yetkilileri zaman zaman alana araçla girişe izin vermişlerdi.Gerek biz İzmir kuşçuları ve gerekse İzmir dışından gelen konuklarımız da alandan yararlanmışlardı.
Son birkaç haftadan beri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ,4.cü bölge İzmir Şube Müdürü tüm kuşçulara kesin giriş yasağı koydu.Öyle ki bir şekilde alana kuşçu girdiğinde ekiple doludizgin kuşçu avına çıkıyor.Bu durumda Kuşcenneti çalışanlarının yapacağı birşey yok ,çünkü esas yetkili bu şube müdürü...
..............................................................................................................
Alana bisikletlilerin girişi ve alanda istediği kadar tur atması ,piknik yapması serbest...
Alana minibüs ve müdübüslerle çok sayıda ziyaretçinin girişi ,alanı gezmesi serbest...
Gediz düdükçünlerinin girişi ve alan etkinlikleri serbest...
Motosikletlerin de alana girişi yasak ,ama ne hikmetse alana hergün birkaç motosiklet girer ve alanda istediği şekilde rahatça dolaşır...bunlar genelde komşu köylülerdir ve alana kaçmış olan atlarını ve sığırlarını aramaya gelmişlerdir...(!)Yani bu durumda motosiklet girişi serbest...
Avcı girişi yasak ,ancak yaklaşık 25 kilometrekarelik alanın kontrolü teknik olarak mümkün değil...günde iki kez devriyeye çıkan güvenlik elemanlarının ,ana yol dışındaki geniş alanı kontrol etmesi ve avcıları yakalaması mümkün değil.Zaten o yüzden alanda her yerde avuç avuç boş fişekleri görmek mümkün...aslında kuşçular alanda iken avcılar pek alana giremiyor ,girseler de kuşçuları farkedince av yapamıyorlardı...
Bu arada Orman Bakanlığı ile protokol yaparak alana giriş konusunda serbestlik sağlayan Ornitofoto üyelerinin de alana girişi yasak...çünkü üreme dönemi imiş...
Üreme dönemi sonunda (Üreme döneminin ne zaman biteceğini şimdilik kimse bilmiyor!...) girişe izin var ,ancak sayın şube müdürünün bazı koşulları var:
1-Alana girmeden önce ,her defasında şube müdürü aranacak ve izin istenecek...(Büyük ihtimal şube müdürü telefona çıkmayacak ya da bir nedenle izin vermeyecek.Çünkü sabahın köründe ,telefonla izin istemenin ne mantığı ve ne de pratik değeri olduğunu düşünmüyorum.)
2-Çekilen tüm fotoğrafların bir kopyası çıkışta güvenlik görevlilerine teslim edilecek...
..................................................................................................................................
Evet durum bu...heberiniz olsun...
İzmir Kuşcennetine gelmeyi düşünen arkadaşlar ,bu yazıyı okuyanlar okumayanlara anlatsın...
(Son iki hafta içinde ciddi girişimlerimiz ve resmi başvurularımız oldu ,ama bugüne kadar herhangibir cevap alamadık...)
Bilgilerinize...

serhattigrel serhattigrel 19.06.2016 17:29:00

Bu forum site kuralları gerği kapatılmıştır.

levent35 levent35 19.06.2016 16:59:00

Forum Türkçe yazılıyor, üşenmedim yazdım arama motoruna 'boş laf' diyor cevabım aslında size de değil bir anda taraf pozisyonu aldınız yazdıklarımın çoğu zaten olay yayın kısmı gerçekleşmiş belgelenmiş olay yorum kısmı zaten çok az şimdi siz bu olay,haberlere boş laf diyorsunuz ben anlam veremedim

dursunbal dursunbal 19.06.2016 16:55:00

Seçimle gelmek... Mübarek  ile Esad/Esed ezici çoğunlukla gelmiştir. (Sadece bilgilendirmedir.)

leventgoksoy leventgoksoy 19.06.2016 16:20:00

Lafh-ı güzaf....

levent35 levent35 19.06.2016 15:29:00

% 50 yi

levent35 levent35 19.06.2016 15:23:00

On İnsanın hayatını kaybetmesine sebep olan yüzlerce insanın yaralanmasına yol açan ve türlü (kabataş,camide bira) ispatlanamayan yalanlarla P evde zor tutuyorum söylemleriyle iç savaş çıkartmaya çalışan halkın saf yönünü kullanarak din istismarı yaparak bu günlere gelmiş oy almak için teröre destek vermiş göz yummuş, gemiye gemicik yakıştırmasını yapmış ve daha dün akşam cesur olun tarihi topçu kışlasını tarihi eseri inşa edeceğiz diyerek halkın birbirine sokmaya çalışan biri için siz nasıl demokrat diyebilirsiniz demokrat olmak sizin sandığınız kadar basit değil Metin bey Türkiye de demokrasi yoktur siyasetçiyle demokratik toplumlarda bağımsız olması gereken hukuk insanlarının Yargıtay,Danıştay,Sayıştay çay kestiği, önünü iliklediği, alkış tuttuğu bir coğrafyada bağımsız yargıdan bahsedemezsiniz, ya daha dün içki içtiler diye milleti karga tulumda küfürlü bir şekilde dövdüler tüm dünya seyretti siz daha neyin demokrasisinden bahsediyorsunuz orucu o içki içenleremi tutuyorsunuz götü yemeyen tutmasın kardeşim faşistlikten başka nedir bu yapılan ,,heee saygı evet saygı gösteren gösterir onu sen belirleyemezsin

hyperbiker hyperbiker 19.06.2016 15:08:00

Bu durumda, İzmir ve civarında rahatlıkla kuş çekebileceğimiz hangi bölgeleri tavsiye edersiniz Zafer bey? Bir ara Manisa Spil'de de benzer durumlar yaşanıyor diye biliyordum.

shooter shooter 19.06.2016 14:35:00

Yasahhh hemşerim... gerisi lafh-ı güzaf

zaferK zaferK 19.06.2016 11:45:00

Arkadaşlar bu yazının amacı bir alana girişin yasaklanmasıdır...daha doğrusu ; önce de var olan yasaklar esnetilmiş ve tolerans gösterilmiş iken tekrar sıkı şekilde uygulanmaya başlanmasıdır... Bilinmesinde yarar gördüm ,çünkü tatil nedeniyle EGE'ye gelen arkadaşlar genelde İzmir Kuşcennetine de uğramak isterler. Yeni bir gelişme oluncaya kadar durum budur... ........................................................................................................................... Bu yasakların elbetteki anlamsız ve gereksiz yönleri vardır ;ancak bu platformda siyasi değerlendirmelerle tartışılması uygun değildir... ........................................................................................................................... Konunun bu haliyle sadece bilgilendirme olarak algılanmasını özellikle rica ediyorum... Selamlar ,sevgiler...

goshawk67 goshawk67 19.06.2016 11:40:00

Yale Üniversitesi 2016 Çevre Performansı İndeksine göre Türkiye'nin dünyadaki konumu. Gerçekten çok kötü. http://www.indiaenvironmentportal.org.in/files/file/Yale EPI 2016_Report.pdf Kuş ve yaban hayatı fotoğrafçılarına getirililecek kısıtlamalarla durumu düzeltecekler ! Kuşların üreme dönemlerini ve güvenliklerini bizden öğrenecek değiller ya!

cenkzeynep cenkzeynep 19.06.2016 09:24:00

1

beratt beratt 19.06.2016 03:51:00

siz nasıl bağladınız ? bakış açısı.. kim neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle anlasın.. siyasi bir konuşma-tartışmaya girmeyeceğim..

metinalkis metinalkis 19.06.2016 02:52:00

Padişah dediğiniz insan ilçe başkanlığı yaptığı günden C.Başkanı seçildiği seçimlere kadar girdiği her seçimi Milletin özgür iradesi sonucu vermiş olduğu oylarla kazanmış demokrat bir insandır.

metinalkis metinalkis 19.06.2016 02:51:00

Sayın Cumhurbaşkanına nasıl bağladınız bunu anlamak zor.

beratt beratt 18.06.2016 23:29:00

Yeni Türkiye abi... öyle diyordu padişah...

zaferK zaferK 18.06.2016 20:58:00

Kendisiyle birebir görüştük...özgüveni fazla ,kuşçuları alana sokmamakta kararlı bir şube müdürü...konuşma tarzı saygı sınırlarını zorluyor ,protokol filan umurunda değil... Şimdilik beklemedeyiz ,ama burnuma kötü kokular geliyor...danışıklı döğüşmü desem ,ustaca hazırlanmış ve sahnelenmiş bir senaryomu desem... Bir süre daha bekleyeceğiz bakalım.Çünkü resmi başvurulara da hala cevap gelmedi...

ibrehim ibrehim 18.06.2016 17:35:00

Pijamalı, mangallı piknik partisi yapalım kapansın bu konu Zafer Hocam. Ayraca derneğe üye ol gel demişlerdi, şimdi kendi protokollerini de mi inkar ediyorlar !?

msaltik msaltik 18.06.2016 16:56:00

Türkiye...

zaferK zaferK 18.06.2016 13:02:00

Homa dalyanına giriş te yasaklandı M.Ali hoca...sadece balıkçı kimliği olanlar girebilecek... (Tam kontrol için demir kapıya kilit düşünülüyormuş...)

moktem moktem 18.06.2016 12:07:00

Tamamen keyfi ve bilimsel rasyoneli olmayan bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu arada Homa Dalyanına karışamazlar diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum Zafer Abi?

BoLu BoLu 18.06.2016 01:41:00

Medyaya duyurmak lazım ya da bire bir konuşmak neden ?

beratt beratt 17.06.2016 23:42:00

Yazacak birsey bulamadim. . Ama nedir bu fotograf ci dusmanligi nedendir? Piknik yapmaya girebilirken neden fotograf cekimi yasak..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT