TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Trakus E-Dergi ?

beratt beratt 25.06.2016 03:14:00
Aslında sitenin en keyifli bölümlerinden biriydi zevkle okunurdu fakat bir süredir aktif değil.
eski sayılara bakınca sayfa sayıları oldukça fazla acaba yapımı mı zor oluyor
mesela daha az sayfa olsa haber - konu bulma sorunu yaşanmaz sanırım

Birde Trakusçu e-dergisi vardı üyeleri tanıma ve yaptıkları çalışmaları paylaşımları görmek fikir edinmek ve tanımak aslında çok güzel

bu 2 dergi birleştirilse ve tekrar aktif olma durumu gündeme gelebilir mi ?

*ayda 1 çıksa
*içeriğinde türler hakkında bilgiler olsa mesela her ay 1 2 3 farklı türün detaylı fotoğraf ve özellikleri gibi
*üye tanıma bölümü - çektiği fotoğraflar
*arazi notları
*gezi anıları
*sayfaya yüklenen en güzel - en beğenilen fotoğraflardan bir karma yapılsa e dergide
*sergi çalışması yapan üyelerin çalışmaları bildirilse yada farklı çalışması olanlar
*ülkede ki önemli sulak alanlar hakkında yazılar olsa
*üyeler üzerinden ağırlık verilse izlenimi daha mı çok olur - talep daha mı fazla olur
*kullandığımız ekipman karşılaştırmaları
*çekim teknikleri
*fotoğraf işleme teknikleri
*mesela her sayı da bir üye bir fotoğraf işlesin nasıl işlediğini kare kare anlatsa bize

çeşitlendirilebilir konu çok aslında

E-dergi ile ilgili gönüllü ekip kurulsa yada gönüllü yöneticiler ile devam edilse tekrar
güzel olmaz mı ?

furtun furtun 28.06.2016 18:54:00

Bu konu her sene bu aralar tartışılır :) Görsel olarak tasarım ve hazırlanması benim için hiç sorun değil. Sadece 2 gün 10 saat çalışma gerektiriyor. Sorun tüm yazıların eksiksiz/hatasız olarak benim vakit ayırabileceğim o iki günden önce gelebilmesi. Bunu hiç bir zaman başaramadık. Gönüllü işlerde mutlaka birilerinin makul sebepleri oluyor. Tarihler şaştığında benim için bu iş gönüllülük sınırlarını aşıyor. Bu tip dijital dergiler görsel olarak çok güzel görünmek ile beraber okunma istatistikleri malesef çok düşük. İnsanlar nerdeyse bir sayfada 1-2 saniye kalıp sadece görselliğe bakıyorlar. İnternet kullanıcılarının önemli bir çoğunluğunun internette artık mobil cihazlarla gezinmesinin de bu tip dergilerin okunma oranında etkisi var. Daha hızlı daha okunabilir sayfalar gerekiyor. Çözüm : TRAKUS e-derginin bir blog olması. Gelen yazıların anında yayınlanması. Daha sonra belli dönemlerde blogdaki yazılardan bu tip dergi yapılması.

DilekveTunç DilekveTunç 27.06.2016 01:36:00

Anlamalıydım :) :) :) Selamlar,

beratt beratt 26.06.2016 21:30:00

kolay değil mutlaka geçmiş sayılara baktığım da ciddi bir emek var ve inanın hepsi mükemmel ben isterim tekrar aktif olsun gecenin 3 ünde geldi aklıma Dilek Hanım :))

DilekveTunç DilekveTunç 26.06.2016 16:30:00

Gönüllü ekip yardım etti. Ama görsel olarak tasarım ve hazırlanması Ömer Furtun yapınca, tüm yük ona kalıyordu. Kolay olmasa gerek ev, iş, aile hayatı arasında bu kadar çok zaman ayırmak. Ramazan, oruç, bayram, yaz tatilleri derken herkes bir yerlere dağılacak. İlahi Berat, yaz günü nereden geldi aklına dergi? ;) Selamlar, dg

beratt beratt 25.06.2016 23:45:00

emek ve zaman mutlaka harcanacak ortaya harika çalışmalar çıktı daha önce :) eğer destek gerekirse elimden geleni bende yaparım lütfen gündeme gelsin oldukça keyifli bir çalışmaydı

msaltik msaltik 25.06.2016 09:32:00

Ömer Abi'ye son kampın dergisi olacak mı diye sormuştum. Belki şu an çalışıyordur. Kaliteli birşey ortaya koyulacaksa ciddi zaman ve emek harcamak gerekiyor. Onun sıkıntıları yaşanıyor sanırım. Zaman... Bir ekip kurulsa ekibi yönetmek bile bir iş. Bunun yanında Ömer abiye de söylediğim gibi yardımlık her türlü konuda ben doğuştan gönüllüyüm. :) .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT