TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Rota planlama

UHO UHO 30.06.2016 21:11:00
Merhaba,

Önümüzdeki günlerde bayram ve sonrasında İstanbul-Sivas (Koyulhisar) tatil maksatlı seyahat planlıyorum. Giderken ve gelirken uğrayıp çekimler yapmak istiyorum.

Örneğin Moganı çok merak ediyorum bu mevsimde uğramaya değer mi ? Başka tavsiye edebileceğiniz yerler var mı ?

Çadırım var ancak hiç çadır tecrübem yok. Eğer konaklama ihtiyacım olur ise çadırı mı arabayı mı tercih etmeliyim ? Arabada konaklama tecrübesi olan varsa tiyo verirse sevinirim. Benim aracım SUV tabir edilenlerden.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim....

makeskin makeskin 18.07.2016 13:33:00

Teşekkürler görüşmek üzere.

UHO UHO 17.07.2016 22:28:00

Mehmet Bey merhaba, davetiniz için çok teşekkür ederim. Çoruma akşama doğru vardım ahbap ziyaretinde iken köprülerin kapatıldığını öğrendik sonrası malum geceyi Çorumda geçirip sabah yola çıktık. Mogana uğramayı da iptal ettik. İmkanlar müsait olsa görüşmeyi araziye çıkmayı çok isterdim. Siz İstanbula gelirseniz ben de beklerim.

makeskin makeskin 15.07.2016 14:50:00

Çorum dan geçerseniz beklerim.

UHO UHO 15.07.2016 00:01:00

merhaba Şuan memleketteyim sanırım 10 gün oldu. Buralar kuş cenneti gibi birçok tür çektim veya çekemeden kaçırdım. üç beş kertik atttım. Gelirken Yeniçağa gölüne uğradım. Sabah vakti iki saati aşkın orada kaldım ama sis bir türlü dağılmayınca çekemedim. Gölde sadece bahri ve gri balıkçıl gördüm. Memleketimin kuş açısından bu kadar yoğun olduğunu bilmiyordum şaşırdım doğrusu. Gördüğüm kuşlar : Angıt kırlangıçlar yalı çapkını ardıçlar karatavuk dik kuyruklu ötleğen bülbüller kamışcınlar sarı asma kuyruk sallayanlar ve kuyruk kakanlar örümcek kuşları vs. ha bir de küçük kartal.... Dönerken Çorum üzerinden Mogana geçmeyi planlıyorum bıyıklı ve macar ördeği aklımda olanlar. herkese selamlar....

Ressam06 Ressam06 1.07.2016 14:01:00

Mustafa bey, haymana yolunda Yavrucuk köyünü geçtikten sonra sola Konya yoluna bağlanan bir yol var, oranın ortasına düşüyor, selamlar

Ressam06 Ressam06 1.07.2016 14:00:00

Rica ederim Uğur bey, inşallah her şey istediğiniz gibi olur, selamlar

UHO UHO 1.07.2016 12:56:00

Birol Bey çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim, bana çok faydası olacak. Bıyıklı ve yalıçapkını çekebilirsem ne mutlu bana :)

Ressam06 Ressam06 1.07.2016 12:27:00

Uğur bey merhaba, konaklama tamamen sizin keyfiyetinize kalmış, tırsıyorsanız en iyisi araçta kalmak, Mogan'a gelince bu aralar çok verimli değil, gölbaşı merkeze yakın yerde bıyıklı, bahri, angıt, macar, sutavuğu, yalıçapkını çekebilirsiniz, bizim çatı tarafında ise kuşlar daha yabanidir ve yaklaşmak biraz daha zordur, balıkçılları, dikkuyruk çekebilirsiniz, yavrucuk köyünde bol küçük kerkenez vardır, su kapanı yapıldı orası kuşlara uzak ancak en son nil kazı ve Kocagöz çekilmişti. Konya yolu üzeri devam ederseniz 120 km kadar Kulu da düden ve gökgöl var orada da şu aralar çok verimli değil ama gitmeye ve keşif yapmaya değer, geri dönüp Adana istikametinde de tuz gölü var, Niğde ve Kayseri üzeri Sivasa gitme imkanınızda olur, Ayrıca Ankaraya gelmeden Gerede Dörtdivan tarafında ve Kızılcahamam soğuksuda gündüz yırtıcıları çekebilirsiniz. Selamlar Kuluda yapılan en son gözlemler www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=5713 www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=5712

UHO UHO 1.07.2016 10:10:00

Günaydın Mustafa Bey, yazdıklarınız çok iyi tavsiyeler, bana çok faydası olacak, çok teşekkür ederim.

beratt beratt 1.07.2016 00:43:00

ben palio da denedim sığamadım :)) senin araç geniş abi tek kişi kalcaksan kalınır neden olmasın da yatak gibi rahat olamıyor ama mecbur kalınırsa neden olmasın iyi düşünmek lazım araçta okadar eşya çantalar ekipmanlar kendine yer açabiliyorsan olur :) ben yinede çadırı seçerim lakin çok tekin değilse ortam can güvenliği daha önemli

UHO UHO 1.07.2016 00:20:00

Berat merhaba, araçda konaklayanlar oluyormuş diye duydum. Bana biraz daha güvenli geliyor :) Çadır biraz tırsıtıyor yani. Ayrıca benim arabanın reklamında görmüştüm çadırdakiler üşüyorken arabanın bagaj kapağını içeriden açan adam sırıtıyordu, Koltukları yatırmış içinde yatıyordu. Onu görünce kafama yatmıştı :)

beratt beratt 30.06.2016 22:30:00

abi merhaba araç içi konaklama zor çadır da ise mat değil de deniz yatağı tarzı birşey alırsan belin ağrımaz sabahları :))

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT