Öyle ,kompleksleri olan bir olmadığımı bilirim ve benim için de tanıyanlar öyle söylerler:)Şaka bir yana ,şikayet değil ama mantığım biraz anlamakta zorlanıyor. Hiçbir zaman dikkat etmedim ama ,bugün nasılsa bir baktım ve gördüm ki TR Dışı olduğu için ( Kurallar gereği ) fotoğrafım beğeni ve yorum sayısı olarak ,o kategoriye rahatça girebileceği halde , günün fotoğraflarına girememiş. Diyebilisiniz, girse ne olacak, girmese ne olacak???Ben de öyle düşünüyorum ama biraz da olsa mantığımı ve duygularımı bu konuda bastıramıyorum....Çünkü 9 yıldır, bu güzel siteye üyeyim,301 Tür yükledim, 8133 fotogaleride yorum aldım, 14239 fotoğrafa yorum yaptım. Trakus'u Kıbrıs'ta tanıtmaya çalıştım, Trakus'ta tür sayfalarının düzenlenmesi konusunda pek çok türün bilgilerinin yazımını kontrol ettim,4 Kuş türünün sayfa sorumluluğunu ve bilgilerini düzenledim,Kıbrıs'tan çok da olmasa 14 gözlem girişi yaptım vs....vs...Hep kendimi Trakuslu gördüm ve halen de severek öyle görüyorum.Biz Kıbrıslı kuş fotoğrafçılarına TRAKUS da her zaman destek olmuştur bunu da bir kez daha olsa belirtip teşekkür ederim. Kızıl akbaba karem Türkiye topraklarının 65- 70 km uzağında yani Kıbrıs'ta çekilmiş bir karedirve Kıbrıs'taki sayıları çooook azdır. Olan kızılakbabalar da rum kesiminde zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.Bizim için onların rum tarafında bulunmaları da ayrıca bizler için de çok sıkıntılı durumlar yaratıyor. Yani, kolayca çekilmemiş , riskli fotoğraflardan.........TR DIŞI fotoğraf bir Afrika ülkesi veya başka yerlerde çekilmiş olsa, oraları uzak, sayıları çok da denip değerlendirme yapılmamış olabilir.tabi ki site ''Türkiye'nin Anonim Kuşları''adı altında çok da haklı olarak ülke genelindeki kuş türlerini tesbiti öngörüyor. Bunu da biliyorum ancak, biraz da 2 sınıf muamelesi gibi bir durumu bana biraz hissettirdiği için üzülerek yazıyorum. Sakın, günün fotoğraflarına kareleri seçilmiş olan arkadaşlar yanlış anlamasın bu sözlerimi. Benim için değil de bundan sonra en azından yıllarca bu siteye gece -gündüz zamanını ayırmış kişilerin birazcık sitemine kulak verilsin.