TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Günün fotoğrafları

birgök birgök 4.07.2016 17:31:00
Günün Fotoğrafları seçimi.

avşarbey avşarbey 28.07.2016 21:11:00

HERKESLE AYNI FİKİR 1. Hatta bu konuyla ilgili olarakta çokk önceleri form açmıştım

Ressam06 Ressam06 14.07.2016 17:12:00

Bende Birtan beye katılıyor, hem yavru vatan olması hemde siteye yüklenebiliyorsa günün fotosu kısmına seçilebilmesi gerektiğini düşünenlerdenim, inşallah yönetim bu konuda bir açıklama ve düzeltme yapar,

yasar16 yasar16 14.07.2016 15:41:00

1

rockisland rockisland 10.07.2016 15:18:00

Birtan hocamın yazdıklarına aynen katılıyorum.
Sonuçta Fotogaleriye giren bir fotoğraf herkes tarafından beğenilebiliyorsa, GF de olmalı. Bana göre güzel her fotoğraf GF de olmalı.
Bence sadece Kıbrıs için değil diğer tüm yurtdışı fotoğrafları da GF olabilmeli.
Fotoğrafların kayıt olması ayrı bir işlem, beğeni ve yorum alması ayrı bir işlem.
Benim düşüncem de bu şekilde, herkese selamlar.

AZİM AZİM 7.07.2016 17:21:00

Birtan Hoca duygularımıza tercüman oldu. Ben de aman aman fotoğrafım illa ki GF olsun hırsında değilim. Ama bir ayrımcılık olduğu ( kurallar gereği) düşüncesindeyim. Umarım bu düzeltilir. NOT : Farklı , bizim bilmediğimiz veya düşünemediğimiz sakıncaları varsa hiç önemli değil. Biz yine aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Önemli olan bu güzel hobiyi yapabilmek :)))))

goshawk67 goshawk67 7.07.2016 15:17:00

Hem fikirim...

Lazaga Lazaga 7.07.2016 12:18:00

zaten fotoğraf Türkiye dışı kayıtlarına geçtiğine göre, gf olması taraftarıyım.

rousettus rousettus 7.07.2016 02:09:00

Ben en baştan beri katılıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve oradaki üyelerimiz diğer ülkelerden ayrı tutulmalı. Yıllar önce gözlemler bölümünde Kıbrıstaki askerlerimizin mektup adresi olarak kullanılan Mersin etiketiyle bir kaçamak yapmıştık. Umarım bu konuda yönetimden olumlu bir karar çıkar. Herkese iyi bayramlar dilerim.

cheko cheko 5.07.2016 15:31:00

Bu yaklaşımın doğru olduğunu düşünüyor ve destekliyorum...

moktem moktem 5.07.2016 13:37:00

Asıl doğrusu budur elbette.

alhn alhn 5.07.2016 13:23:00

Kıbrıstan veya başka bir ülkeden yüklenende fotoğraftır ve seçilenlerde günün fotoğrafı, günün türkiye sınırları içinde çekilen fotoğrafı denmiyor. Birtan Hocam size katılıyorum. Fotoğraf galeriye yüklenme hakkı kazanıyorsa günün fotoğrafıda olabilmeli.

moktem moktem 5.07.2016 00:09:00

Değerli Birtan Hocam. Sizin duyarlılığınıza yürekten katılıyorum. Gerek sizin gerek Sadık Hocamın kareleri ve yapıcı görüşleri ile Trakus'a katkıları cok büyüktür. Yurt dışı kareleri konusunda daha önce fikirlerimi yazmıştım burada yinelemeyeceğim ancak Kıbrıs için bence bir fark olabilir. Dediğiniz gibi günün fotoğrafı olmanın çok önemi yok ama emek emek çekilen güzelim karelere ikinci sınıf muamelesi gibi oluyor o kötü. Umarım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ayrı bir statü verilir yönetim tarafından.

hyperbiker hyperbiker 4.07.2016 19:23:00

Birtan bey, bu konuda sizi gönülden destekliyorum. Yoksa Kıbrıs için boşuna mı "Yavru Vatan" diyoruz yıllardır!

birgök birgök 4.07.2016 17:57:00

Öyle ,kompleksleri olan bir olmadığımı bilirim ve benim için de tanıyanlar öyle söylerler:)Şaka bir yana ,şikayet değil ama mantığım biraz anlamakta zorlanıyor. Hiçbir zaman dikkat etmedim ama ,bugün nasılsa bir baktım ve gördüm ki TR Dışı olduğu için ( Kurallar gereği ) fotoğrafım beğeni ve yorum sayısı olarak ,o kategoriye rahatça girebileceği halde , günün fotoğraflarına girememiş. Diyebilisiniz, girse ne olacak, girmese ne olacak???Ben de öyle düşünüyorum ama biraz da olsa mantığımı ve duygularımı bu konuda bastıramıyorum....Çünkü 9 yıldır, bu güzel siteye üyeyim,301 Tür yükledim, 8133 fotogaleride yorum aldım, 14239 fotoğrafa yorum yaptım. Trakus'u Kıbrıs'ta tanıtmaya çalıştım, Trakus'ta tür sayfalarının düzenlenmesi konusunda pek çok türün bilgilerinin yazımını kontrol ettim,4 Kuş türünün sayfa sorumluluğunu ve bilgilerini düzenledim,Kıbrıs'tan çok da olmasa 14 gözlem girişi yaptım vs....vs...Hep kendimi Trakuslu gördüm ve halen de severek öyle görüyorum.Biz Kıbrıslı kuş fotoğrafçılarına TRAKUS da her zaman destek olmuştur bunu da bir kez daha olsa belirtip teşekkür ederim. Kızıl akbaba karem Türkiye topraklarının 65- 70 km uzağında yani Kıbrıs'ta çekilmiş bir karedirve Kıbrıs'taki sayıları çooook azdır. Olan kızılakbabalar da rum kesiminde zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.Bizim için onların rum tarafında bulunmaları da ayrıca bizler için de çok sıkıntılı durumlar yaratıyor. Yani, kolayca çekilmemiş , riskli fotoğraflardan.........TR DIŞI fotoğraf bir Afrika ülkesi veya başka yerlerde çekilmiş olsa, oraları uzak, sayıları çok da denip değerlendirme yapılmamış olabilir.tabi ki site ''Türkiye'nin Anonim Kuşları''adı altında çok da haklı olarak ülke genelindeki kuş türlerini tesbiti öngörüyor. Bunu da biliyorum ancak, biraz da 2 sınıf muamelesi gibi bir durumu bana biraz hissettirdiği için üzülerek yazıyorum. Sakın, günün fotoğraflarına kareleri seçilmiş olan arkadaşlar yanlış anlamasın bu sözlerimi. Benim için değil de bundan sonra en azından yıllarca bu siteye gece -gündüz zamanını ayırmış kişilerin birazcık sitemine kulak verilsin.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT