TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür Sayfaları

Türeditör Türeditör 27.07.2016 20:34:00
Sevgili Trakus Üyeleri;
Eşsiz bir bilgi kaynağı haline gelen tür sayfalarımızın dahada geliştirilmesi ancak sorumlularımızın ve diğer üyelerin güncelleme ve bilgi ekleme yapmalarıyla mümkün olabilmektedir.
Uzun süredir güncelleme yapılmayan tür sayfaları yeni sahiplerine dağıtılacaktır..
Ayrıca eğer sorumlusu olmadığınız bir tür sayfasına katkıda bulunmak isterseniz Türeditör üyesine mail atarsanızbu isteğiniz yerine getirilecektir.
Saygılarımızla
Türeditör

alpertuydes alpertuydes 24.08.2016 09:59:00

herhalde cevap veren olmayacak

kingfisher kingfisher 19.08.2016 20:33:00

Bu duyuruyu biraz geç gördüm. Geçmişte olduğu gibi, yenilenecek tür sayfaları konusunda duyuru yapılırsa, memnuniyetle bazı türlerin güncellemesini üstlenmek için talepte bulunurum. Yenilecek tür sayfalarının belirlenmesinde "Uzun süredir güncelleme yapılmayan tür sayfaları" kıstası dışında, son birkaç yıl içinde yenilenmiş olsa dahi, makulün ötesindeki sayıda bölümü "Bilgiye Ulaşılamadı" olarak doldurulan sayfaların da güncellemeye açılaması düşünülebilir. Öngörülen güncellemeler kapsamında birbirinden ayırılması zor türler için, tanı koymaya yardımcı olacak bilgiler içeren bir bölümün eklenmesi de öngörülebilir. (Bahçe Tırmaşıkkuşu - Orman Tırmaşıkkuşu, Atmaca - Çakır, Gümüş Martı ve Van Gölü Martısı örneklerinde olduğu gibi) Bu uygulama zaten bazı tür sayfalarında, bu sayfaları hazırlayan arkadaşlarımızca yapılmış, ancak belirlenecek bazı türler için bu uygulama daha sistematik hale getirilebilir. Selamlar.

bahrim bahrim 15.08.2016 16:23:00

Merhaba, Ben akkuyruksallayn sorumlusuyum ve gerçekten çok fazla güncelleme yapamıyorum. Çok iyi bir fikir. Yeteri kadar vakit ayıramadığım için, bu görevi başka birine verilmesi daha doğru olur. Bence fotoğrafı çekilemeyen türler için de bir tanımlama sayfası olmalı. kuyruk, göğüs, alın, gaga özellikleri ve renkleri seçenekler arasından seçilerek arama yapılabilir. buna uyan türler ortaya çıkar. Bence çok büyük bir kolaylık olur.

surgeon surgeon 10.08.2016 11:28:00

Kadir Ulusoy arkadaşımızın fikrine katılıyorum ayrıca yeni başlayanlar, hatta tüm üyeler için bir kuş türünün anlaşılabilmesine olanak sunması adına sitemizdeki fotoğraflardan yararlanılabilmeli. Tür tanımına en uygun olan bir iki karenin "Editörün Seçtikleri" gibi bir başlık altında sunulması da yararlı olabilir. Her zamanki gibi "neden benim karem değil de o seçildi" gibi bir soruya bulaşmak tehlikesini içeriyorsa da ... :)

biocoholic biocoholic 3.08.2016 16:52:00

Hazır konusu açılmışken konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir öneri yapmak istiyorum. Tür sayfalarında ilgili türlerin dişi ve erkek bireylerinin görselleri de bulunsa beslenme-av uçar sabit halkalı ve aksiyon karelerinin yanında erkek ve dişiyi ayırt edebileceğimiz erkek ve dişi görselleri de olsa bence faydalı olur.

alpertuydes alpertuydes 3.08.2016 11:16:00

Leylek içinde tür sorumlusu olmak istiyorum. Özellikle LEylek Köyü Eskikaraağaç'ta ve Avrupa Leylek Köyleri Ağı üzerinden daha faydalı bilgiler paylaşabileceğimi düşünüyorum. Selamlar Yavuz Abi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT