Yaralı bulunan kuşların ve yavruların beslenmesi bilgileri .
KANDIZLIK 31.07.2016 01:52:00
Merhaba,
Hala yuvadan düşmüş yavru kuş haberleri duyuyoruz. Bir ay öncesinde serçe yavrularının ebeveynleri yakınlarında uçabildiklerini görmemize rağmen, daha geçen hafta yuvadan düşmüş yavru serçe haberi geldi. Bulgur ile beslemeye çalışılmış. Yine geçenlerde yaralı kırlangıç ve ebabili bulgur ile, simit parçalarıyla beslemeye çalışanlar haberi alındı. Etçil beslenen türlere de unlu mamuller verilmeye çalışıldığı haberleri duymaktayız .
Bulunduktan sonra uzun bir süre sıvı verilmediği de biliniyor. Gagası açılarak sıvı akıtılması, ya da hiç olmazsa burun deliklerinden birkaç damla su verilmesi, kuşları tanımayan kimseler tarafından bilinmiyor.
Önerim şöyle ki : Her türün bilgi sayfalarındaki beslenme bölümünde mesela Yaralı kuş ve yavruların beslenmesi ve korunması benzeri bir başlık ayrıca yazarak, güvenilir kaynaklardan referanslardan edinilen bilgilerin yazılması . Yazılar uzun olacaksa buraya ilgili beslenme ve korunma linki verilmesi .
Ayrıca; bunların bulunduğu andan itibaren, o bölgedeki Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezlerine ulaştırılıncaya kadar geçen sürede, saklanma ve korunma ortamının da anlatılmasının uygun olduğu kanaatini taşımaktayım .
Daha geçen hafta iletişim medyasındaki bir haberde, yaralı bulunan ebabilin, kanarya muhabbet kuşu tel kafesinde tutulduğu öğrenildi. Kuşlar hakkında bilgisi olmayanlar onların kanat kırılması pençe, tırnak kırılması ışıklı ortamda gürültülü ortamda stres faktörlerinden etkilenmeleri gibi yeterli bilgileri olmadığını hepimiz biliyoruz . Hatta kafesi balkonda güneşli alanda tuttukları da öğrenildi . Benzer olumsuzlukları örnek olarak yazdım, sizler bu olumsuzlukların ne kadar çok olduğunu biliyorsunuz tabii ki .
Bu yazılanları Yönetim okuyacaktır . İsterseniz, tür sayfalarını düzenleyen arkadaşlar ufak ufak başlasak
Attığımız her erken adım, belki bugünden itibaren birçok kuşa fayda sağlamaya başlayacaktır : )
Tüm arkadaşlara selamlar ederim