TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gözlem Hakkında

biocoholic biocoholic 24.08.2016 11:58:00
Bayram tatili nedeniyle memleketime gideceğim ve bütün tatili köyümde geçireceğim. Bu süre zarfında günü belli zaman aralıklarına bölerek gözlemler gerçekleştirmeyi planlıyorum. Bir günde yaklaşık köyümün çevresindeki 3 farklı bölge olarak düşünüyorum gözlem yapacağım yerleri. Yani sabah gün ışımasıyla birlikte A noktasında x saat, öğlen öncesi ve öğlen saatlerinde B noktasında x saat ve ikindi vakitlerinde C noktasında x saat olarak planlamamı yapıp gözlem yapacağım.
Yaptığım gözlemleri kuşbanka ve Trakuş a yüklerken nasıl bir yol izlemeliyim her noktayı farklı olarak mı yazmam lazım ya da noktalar sonuçta köyümün çevresindeki yaklaşık 50 kilometrekarelik bir alan içerisinde kalacağı için noktaları tek bir lokasyon olarak kabul mu etmeliyim?
Son olarak gözlem yaptığım birbirini izleyen her gün için ayrı gözlem mi girmem gerek?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

umuttank umuttank 24.08.2016 14:25:00

kusura bakmayın 50 kilometreyi 50 metre diye okumuşum hocam, evet ayrı ayrı girmek daha sağlıklı

biocoholic biocoholic 24.08.2016 13:32:00

Yorumlar için teşekkürler... O zaman ben gözlem yaptığım noktalar arasındaki mesafeye bağlı olarak yaptığım gözlemleri tek tek girersem daha sağlıklı olacak.

karaani karaani 24.08.2016 13:06:00

Hocam Merhaba, Gözlem kayıtlarımızın Geçmişe dönük olarak incelendiğinde doğru kayıtlara ulaşılması en büyük hedefimiz, Bu maksatla En doğru olan, Her gözlemi Tek tek girmektir, Fakat Zahmetli olacağını düşünüyorsanız, Şunlara dikkat edelim, En Önemli konulardan birisi Rakım, Yani Kıyı kuşu ile Dağ türlerini aynı gözlemde birleştirmemek, diğer bir konu ise 10 km mesafeyi geçen gözlemleri Ayırmak Son olarak şunu söylemek isterim, Göç zamanı Her güne ayrı gözlem girmek en güzeli olacaktır. En çok 2 günlük gözlemleri birleştirirseniz yinede sağlam gözlem verisi olacaktır, Bol Kuşlu İyi Tatiller dilerim.

umuttank umuttank 24.08.2016 12:32:00

Hocam ayrı ayrı girmek yerine gözlem süresini bütün noktalarda toplam geçirdiğiniz zaman şeklinde girersiniz, daha uygun olur, selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT