TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

alp alp 18.12.2008 21:31:00

İnanç Bey, bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim, olay çok vahim, aynı sitede başka YASADIŞI durumlar da gördüm:

www.sahibinden.com/capraz_gagaWQQaXQQ4342945WQQpXQQdisplayitem

www.sahibinden.com/evcil_2_yasinda_erkek_sahinWQQaXQQ11245158WQQpXQQdisplayitem

www.sahibinden.com/acill_satilik_atmaca_daga_yavruWQQaXQQ11175379WQQpXQQdisplayitem

www.sahibinden.com/satilik_1_yasinda_atmacaWQQaXQQ11166925WQQpXQQdisplayitem

Avcılık faaliyetleri bağlantıdaki

www.milliparklar.gov.tr/mak0809.htm

KARAR ile yapılabilmekte olup bu forumdaki kuşlara sahip olanlar ilgili karar madde 5 gereği suç işlemekteler ve madde 19 gereği cezalandırılmalıdır.

İlgilerimize...

alp alp 18.12.2008 21:47:00

Akbaba halkalı bir birey galiba?

atmaca54 atmaca54 19.12.2008 10:13:00

bu akababa halkalı satışı kesinkille yanlış ne oluyor bu millete şimdide kuş satmayamı başladık ayıp be yuh,şimdi yetkili kişilerce iletişime gecme zamanı burdan bir bakalım ne yapabileceğiz,şahinde öyle yasak olan işleri yapmayı cok seviyoruz toplum olarak,ben bir araştırıp tekrara dönecem buraya

atmaca54 atmaca54 19.12.2008 10:33:00

zafer abi bende atmacalrın peşine düştüm şerefsizler cevap vermiyorlar bir başka kanaldan devreye girmeye calışacam

Mystere Mystere 19.12.2008 10:55:00

Orman fakültesinden Zeynel Hoca ile konuştum Çanakkale den teyid alıp bana bilgi verecek eğer olumsuzsa Çanakkale milliparklarla temasa geçmemiz gerekecek, bilgilerinize

atmaca54 atmaca54 19.12.2008 11:16:00

o iki atmaca satıcısının isimleri ve numaraları yetkili kşilere verildi ve verilen kişi bu işin bir ustası kesinilikle emin olunki onlar en kısa zamanda yakalanıp cazalandırılacaklar,saygılarımla

Mystere Mystere 19.12.2008 11:23:00

Kızıl akbabanın durumu netleşti...Zeynel Hoca nın aktardığı bilgileri aynen iletiyorum:

Kuş Hırvatistanda halkalanmış ve muhtemel göç yorgunu olarak yörede bir köye iniyor öncelikle orman müdürülüğüne getiriliyor ve burada bir süre bakılarak besleniyor (bu beslenme sırasında elden beslenmeye de alışıyor) ve tekrar salınıyor. Salındığında kuş yine aynı bölgeye geliyor, bu sefer sahbinden.comdaki uyanık arkadaş durumu kendisi için fırsata dönüştürmeye çalışıyor ama köylüler ihbar edince orman müdürlüğü kuşa el koyuyor ve yörede daha uzakta ve görece daha güvenli olduğunu düşündükleri bir yerde tekrar salıyorlar. Umarım kuşumuz bu sefer özgürlüğe kanat çırpmayı tercih eder.

Buradan çıkarılacak bence 2 ders var;

1.si tutsak kuşları beslerken onları elden beslenmeye alıştırma riskine karşı bilinçlenmemiz gerektiği.

2.si de tutsak kuşlarla ilgili trakusun ülke çapında bir başvuru mercii haline gelebilmesi ihtiyacı. Zira bizler o kuşu hangi vilayette ve ortamda salınması konusunda daha iyi bilgiye sahibiz ve eminim birçok arkadaşımız da araç sağlama ve kuşu özgürleştirme operasyonuna gönüllü olurdu.

Daha iyi günlere... sevgiler

atmaca54 atmaca54 19.12.2008 19:34:00

Bugün yapmış olduğum aramalar sonucun da akşam sahatlerinde,konumuz yetkili arkadaşlara intikal etmiş durumda,kendilerinin bana söylediği konu şöyle,milli parklar genel müd ekipleri kişilerle irtibata gecmeden önce,sahibinden com site yetkilerini uyarmışlar ve sert bir dille,aynı zaman dada bugün yapılan görüşmeler sonucun dada,bu satıcılarla irtibat sağlanmak üzereymiş konuyla ilgili gelen bilgileri aktarmaya devam edecem.saygılarımla

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT