X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

termal kullanımı

biocoholic biocoholic 27.09.2016 22:06:00
Merhaba TRAKUŞ

Bugün işim gereği Bolu Göynük te termik santrale gittim ve hiç tahmin etmediğim bi şekilde yırtıcılar gördüm. Biri Kızıl Şahin 4-5 metre üstümden geçti ve termik santralin soğutma kulesinin üzerinde termal akım yakalamış gibi süzülerek yükselmeye başladı. O an önce şaşırdım sonra aslında çok normal olduğunu anladım fakat aklıma takılan o gürültülü ortamda kömür tozu, baca dumanı gibi kirleticilerin olduğu yerde olması şaşırttı beni. İnsan aktivitesi çok fazla gürültü ve duman da var acaba oranın yerlisi midir yoksa rastlantısal bi durum mu anlayamadım.
Ayrıca kızıl şahinden farklı olarak aynı bölgede yine termal akım ile süzülerek yükselen bir büyük yırtıcı daha gördüm yanımda ekipmanım olmadığı için tür teşhisi yapamadım fakat kaya kartalı ya da kara akbaba olması lazım kanatları dikdörtgen şekilli vücut alt kısımdan tamamen siyah kontrast yapan herhangi bir nokta veya bölge yok kanatlarındaki tüyler net bir şekilde aralıklı olarak görülebiliyor ve kuyruğu üçgen şeklinde idi. Telefonum ile fotoğraflarını yakaladım ama çok kaliteli değil.
Asıl sorum bu türler aynı ortamda yaşar mı çünkü yükseldikten sonra uzunca bir süre (20 dk.) av aradılar daha sonrasında ise olay yerini terketmek zorunda kaldım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT