TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Manyas ta 4 bin 700 dik kuyruk yokmuş

DilekveTunç DilekveTunç 3.10.2016 08:31:00
Manyas Gölü ndeki sonbahar sayımında 4 bin 700 dik kuyruk tespit edilmiş. Haberi hatırlarsınız.

(SONRADAN DÜZELTME: Haber Cenk'in kontrolü olmadan yayına sokulmuş. Dİkkuyruk sonbaharda olmadığı gibi haberde bir sürü düzeltme gerekliymiş.)

http://www.hurriyet.com.tr/manyas-kus-cennetindeki-kuslar-sayiliyor-40224542

Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuşlar sayılıyor

Erdem ÖZCAN/MANYAS(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Manyas ile Bandırma İlçesi arasında Kuş Cenneti'ndeki kuşlar sayılıyor. Doğa Araştırma Derneği tarafından karadan ve gölden yapılan sayımların ilk gününde, 4 bin 700 dik kuyruk, 2 bin 850 ak pelikan, 500 pelikan tespit edildi. Manyas Kuş Cenneti'nin özellikle kuş çeşitliliği bakımından bulunmaz bir hazine olduğunu söyleyen Doğa Araştırmaları Derneği Kuş Gözlemcisi Cenk Polat, bu sayımların her ay yapılacağını sonuçlarını Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildireceklerini söyledi.
Her yıl 266 türden yüzbinlerce kuşa ev sahipliği yapan ve Avrupa Konseyi tarafından A Sınıfı Diploma'ya sahip Manyas Kuş Cenneti'ne gelen tepeli ve ak pelikanlar, karabataklar, kasıkçı, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördek, alacabalıkçıl, erguvani balıkçıl ve saz bülbülü, Milli Parklar tarafından yapılan 35 yapay yuvada kuluçkaya yattı. Yavruların bugünlerde uçmayı öğrenip, göçe hazırlandığı Kuş Cenneti’nde, merkezi Ankara'da olan Doğa Araştırma Derneği Manyas Kuş Cenneti'ndeki kuşların sayısını belirliyor. Bu iş için görevlendirilen Derneğin Kuş Gözlemcisi Cenk Polat, karadan ve gölden yaptığı ilk sayımda, dinlenip beslendikten sonra göç etmeye hazırlanan 2 bin 850 ak pelikan, soyu tükenmekte olduğu için koruma altına alınan 4 bin 700 dik kuyruk ile 500 flamingo saydı.
Manyas Kuş Cenneti'nin kuş çeşitliliği bakımından bulunmaz bir hazine olduğunu belirten Cenk Polat, bu sayımın her ay yapılacağını elde edilen verilerin Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceğini ekledi.

dg

DilekveTunç DilekveTunç 3.10.2016 10:42:00

Ah Cenk sorma, ben artık bir şartla röportaj veriyorum yazı yayınlanmadan önce bize gönderin, bilimsel hatalar varsa düzeltelim diye. Burayı okuyan dergi ve gazete çalışanları var mı bilmem? Formdan silmek isterim ama öyle bir özelik yok hala değişmediyse. Ben de düzeltme olarak yazdım ilk paylaşmıma Kolaylıklar, bir daha ki aylardaki sayımlarının sonuçlarını bekliyoruz. TRAKUŞ'ta görünce oradan doğrusunu görür belki Sevgili Basın mensubu arkadaşlarımız. dg

cenkzeynep cenkzeynep 3.10.2016 10:17:00

Merhabalar, Aslında açıklamasını haber bölümümüzde yazmıştım, sanırım görmediniz. Erdem beyle 10 dk lık ayak üstü bir sohbetimiz olmuştu. 4700 Dikkuyruk sayısına kış aylarında ulaştığımızı özellikle söylemiştim. Ve ayrıca haber yapacaksanız beni bilgilendirin ve yanlış bir şeyler yazmayın demiştim ama bilgilendirmede yapmadı . Akpelikan sayısı 6000 lere ulaştı, bu dönemde Dikkuyruk gözlemlenmedi olarak değiştireyim. Ayrıca kuş isimlerinde ve diğer bazı yerlerdede yanlış yazılan kısımları zaten görüyorsunuz. Ah ben diyeyim bu muhabirlere :)) Selamlarımla..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT