TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür listesi

emekli06 emekli06 11.10.2016 18:25:00
Site hakkında

Birkaç gündür merak edip şehirlere göre çekilen fotoğrafları incelemeye başladım. Öncelikle tabiki Ankara kayıtlarına girdim. Database çok karışık, öncelikle onu belirteyim, sağlıklı çalışmıyor ( affınıza sığınarak, ben bu tip verilerle çok çalıştım bildiğim kadarıyla Database tek olur ve her veri oradan alınır ve birden fazla aynı veri yazılamaz yazılım bunu engeller). Örnek; bir kaç tür kuş adı, birden fazla yazılmış (Boz doğan, Boz Doğan, Boz doğan),(Gece balıkçılı, Gece Balıkçılı, Gece balıkçılı), (Kızıl şahin, Kızıl Şahin, Kızıl şahin) buna benzer örnekler daha çoğaltılabilir.
Trakuş kuş listesinde 483 tür mevcut. Arama motorundan çıkan sonuç 508 tür. Birden fazla yazılmış aynı isimleri ayıklayınca kalan sayı 486. Ana sayfanın alt bölümünde belgeli 443, kalan tür 40, ikisini topladığımızda 483. Küçük çıvgın, küçük tarla kazı (ve bir kaç tane daha) listede görünmüyor ama diğer tarafta mevcut. Buna benzer hatalar var. Naçizane benim tespitlerim bunlar. Sitedeki çalışmaların bitip bitmediğini bilmiyorum ama bunlar gözönünde bulundurulursa iyi olacağı kanaatindeyim.

emekli06 emekli06 12.10.2016 20:32:00

Sayın Serhat bey, konuyu anladım. İlk zamanlar bu dosyalama sisteminde kuş adı nasıl girildiyse öyle kalıyor daha sonradan girilen isimlerden farklı olarak karşımıza çıkabiliyor. İlgili fotoğrafı çağırınca da farklı isimlerde gelebiliyor (ilk zamanlarda o şekilde kayıt edildiği için). İlgili listeyi indirdim kod sistemli olan liste. Konu daha iyi anlaşıldı. Çok teşekkür ederim. Saygılar.

serhattigrel serhattigrel 12.10.2016 01:39:00

Mustafa bey, Sanırım fotoğraf dosyalarımız ile ilgili bir tespit yapmışsınız, Bizim biri fotogaleri diğeri gözlem olmak üzere iki ana dosyalama sistemimiz mevcut. Dosya sisteminde; Fotoğrafın türü tespit edilince , Tür heyeti onaylar, Bu onay ile Site, onay yapılan tür ismini dosyaya yapıştırarak dosyayı klasöre kaldırır. Siz bu fotoğrafı çağırınca da bu dosya önünüze gelir. Yapıştırılan isim ile. Ana tür listemizde tür ismi bir gün değişirse , o eski dosyadaki isim farklı olarak kalır. ancak yeni tanımlanan dosyalara yeni isim yapıştırılır. Ama biz bu isime göre değilde tür numaralarına göre dosyaları sakladığımızdan türler hiç bir zaman karışmaz. Kısacası, üzerinde en ciddi çalışılan Türkiye tür listesi bizim listemizdir, Bu liste her sene trakuş kongresine, tür tanım heyetimizce gözden geçirilir, tür eklenir, statü değiştirilir, veya isim değiştirilebilir. Listeyi sizde Türkiye'nin Kuşları bölümünden indirebilrsiniz, Kısacası; Bulduğunuz yazım hataları, dilbilgisi kuralları çerçevesinde yaptığımız düzeltme öncesinde çakılan isimlerdir. Yeni bir tür olarak değerlendirmiyoruz, türün yüklendiği tarihteki anılan ismi olarak değerlendiriyoruz. Kusura bakmayın, Vakit bulamadım, yarın devam edeceğim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT