TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Harpy Kartalı

orhankaya orhankaya 10.11.2016 21:18:00
Herkese merhabalar...
Bilindiği üzere KAYA KARTALI göklerin hakimi diye biliniyordu.Geçen bir video izledim ve ilk defa adını duyduğum HARPY KARTALI beni çok şaşırttı.Hem şaşırdım hemde hayran kaldım...
Kaya kartalın dan daha büyük ve daha yırtıcıdır.En belirgin sebebi de pençeleridir.Bir tırnak uzunluğu 15 santim..Düşünsenize ne kadar yırtıcı :)

Özellikleri :
bilimsel adı "harpia harpyja" olan, 8-10 kg. ortalama ağırlık, 2.2 metreye varan kanat açıklığı, 13-15 cm. uzunluğundaki pençeleri ile güney amerika ormanlarına özgü ve ana yiyeceği maymunlar ile tembel hayvan lar olan kartal.

hayvan, insan farketmez, yuvasına yaklaşan her canlıya tereddütsüz saldırır, boyutları ve gücü nedeniyle de bu saldırılara maruz kalanlar hafif atlatamazlar.

Size şu linki paylaşmak istiyorum...Büyüklüğü ve iriliğini görmeniz açısından : https://www.youtube.com/watch?v=QyewFt3aeBY

Bu konuyu açmamın nedeni ise , Harpy kartalın ismini hiç duymayanlar için...

Selamlar...

karaani karaani 11.11.2016 18:32:00

Kaya Kartalından büyük çok kartal var ama, Sanırım Yüreği bizimki kadar büyük olan yok ;) Bir zamanlar bir oyun vardı İnsan yiyen Harpy leri ilk orda görmüştüm. :/ Ey gidi zamanlar.

orhankaya orhankaya 11.11.2016 07:33:00

Sadık bey , o kadarda değil yani :) Karşısındaki kurt veya dağ keçisi değil :):) Düşünsenize efsanelere göre insan yediği için onun adını Harpy koymuşlar...Yani insan yiyen canavar. Selamlar...

orhankaya orhankaya 11.11.2016 07:29:00

Ahmet abim , yırtıcı kuşlara olan merakımdan diyelim :) Kaya Kartalı göklerin hakimi olduğuna bende katılıyorum ama , Harpy kartalı ile karşılaşma söz konusu olursa eğer , işte o zaman Kaya kartalı göklerin en kralı 'dır denilemez...Bence benim fikrim... Sevgiler , saygılar...

engineergs engineergs 10.11.2016 22:31:00

Kabul çok güzel hayvan ama majestelerinin soytarısı olur ancak,tabiiki bana göre.Güzel paylaşım Orhan bey selamlar.

rousettus rousettus 10.11.2016 22:29:00

Orhan nereden düştü aklına meşhur maymun avcısı harpi :)) Pek kaya kartalı ile kıyaslanacak gibi değil. Hatırladığım kadarıyla yırtıcı kuşların en büyüğü.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT