TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kafama takılanlar...

zaferK zaferK 7.12.2016 11:14:00
Bilirsiniz ;zaman zaman kafama takılanları burada paylaşıyorum...
Bu aralar yine takıldığım bazı konular var;
-Avcıların elini kolunu sallaya sallaya girdiği alanlara BAZI ÖNEMLİ MAKAMLAR dan -her seferinde-izin almadan girmek artık mümkün değil...çok canım sıkılıyor çoook...
-Bu güne kadar yüzlerce fotoğrafımı sebil gibi dağıttım ,istenilen her yere verdim.Eminim tüm TRAKUS üyeleri de seve seve fotoğraflarını vermişlerdir.Buna rağmen İLGİLİ MAKAM ların yasaklama kararı bizlerden fotoğraf alamamaları imiş...şaka değil ;evet gerekçe buymuş...
-Bir kuşçu arkadaşım var ,araziye çıktığımızda arabadan asla inmez...ihtiyaç molası için bile...havalar öyle soğudu ki ,ona özenmeye başladım...
-Sulak alan kıyısında saatlerce kamuflajda bekleyince yakın kareler çektim bu aralar...ama öyle üşüdüm ki , verem kanser romatizması olmak işten bile değil...
-Bir kaç güzel kare çekebilmek için katlandığımız meşakkatlere değermi acaba...şimdi de buna takıldım...yaşlandım galiba...
-Memleket meseleleri çığrından çıkmaya başladı ,Allahtan güçlü ülkeyiz de teğet geçiyor...
Ülkemin döviz sorununa katkıda bulunmak için ben de dolar bozdurup dekontunu medyada paylaşmak istedim.Tek kuruş dolarım olmadığını hatırlayınca çok üzüldüm ,ama vazgeçmedim.Emekli maaşımla önce 2000 TL lik dolar aldım ,sonra onu bozdurup dekontunu medyada paylaştım...kimse takmadı yahu ,üstelik olmaz öyle diyerek kınadılar beni...
-Çok canım sıkılıyor çoook...35 yıl aradan sonra tekrar sigarayamı başlasam ,ya da şöyle sert içkilere... ya da yirmi yıl sonra tekrar avcılığamı başlasam...aman Allahım ,neler diyorum ben!
İyisimi yine araziye çıkıp birkaç kare fotoğraf çekeyim...
-Işığınız hiç eksilmesin ,selamlar...sevgiler...

dkokenek dkokenek 8.12.2016 13:36:00

Abi süpersin yine... Arazide ne olur ne olmaz diye silahımı yanımda taşıyorum.(!) Kuş çekerken ne yapıyorsun diye soran olursa gösterip avcıyım diyeceğim... :-)))

ömer ömer 8.12.2016 09:08:00

Zafer bey zaman zama ben de sizin gibi şünüyorum; sonra geçiyor. İzmirde gösterdiğiniz dostluk ve ilgiye bir fotoğraf altında teşekkür etmek istiyordum ama daha iyisi olsun diye hala yapmadım.

furtun furtun 8.12.2016 08:45:00

Son kararına katılıyorum Zafer abi. Aman diyeyim sigaraya başlayıp furtunun diline düşme :)

ersoymatras ersoymatras 7.12.2016 20:41:00

Avcılar gibi her yere rahAtça girip dolaşabilmenin çözümünü ben buldum Zafer hocam.Av teskeresi çıkartıp senelik avlanma pulu almak:)Tüfek yerinede fotoğraf makinesi taşımak.:)Geçen sene itibariyle avlanma yasalarında çıkan avlanma kotası almak gibi bir derdimizde yok nasıl olsa.:):)Senelik maliyeti 140 tl civarı..Parayı veriyoruz ya nasıl olsa(hemde TL) herhangi bir problem yaşanmıyor.Yanınada bir döviz bozdurma dekontu iliştirirseniz sizden daha kralı olmaz:). Bu gibi (haysiyetsiz)konular için bence canınızı sıkmayın derim.Sigaraya HAYIR,Pipo ya EVET :)))

erkor erkor 7.12.2016 19:24:00

İLGİLİ MAKAMLARA inat, avcılık yerine fotoğraf çekmeye devam....."ilgililere" duyurulur... Yüreğine sağlık hocam...

surgeon surgeon 7.12.2016 15:33:00

Al benden de o kadar. Bu ülkenin bunaltıcı gündeminden sıyrılmak için arada bir de yurt dışı yapmak lazım Zafer abi . Kosta Rika, Peru gibi :) Ben ciddi ciddi düşünüyorum...

orhankaya orhankaya 7.12.2016 15:05:00

Zafer abim , ne güzel yazmışsınız yemin ederim çok çook güzel anlatmışsınız...En sonunda ise isyan yerine tekrar fotoğraf çekme kararının altında ki o mesaj daha süperdi. Ağzına yüreğine sağlık canım abim Sevgiler sonsuz...

gedizmen gedizmen 7.12.2016 13:31:00

harikasın be zafer hocam... iyi ki varsın...

AbonouTeikhes AbonouTeikhes 7.12.2016 13:03:00

:) Zafer Bey yüreğinize sağlık..

ayasar ayasar 7.12.2016 11:28:00

Zafer Bey, herkesin aklından geçenleri okumuşsunuz. Biz en iyi fotoğraf çekmeye devam edelim. Yoksa bu dünyanın çekilir tarafı olmayacak.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT