TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Collins Bird Guide

OzlemR OzlemR 14.12.2016 08:12:00
Ornitolojiye iyice gönül verince, Collins Kuş Rehberi almak gerekli hale geliyor. Bu amaçla yaptığım mini bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istedim:

1- Rehberin son baskısı ise 2nd Edition olarak geçen ikinci baskısı ve 2010 yılına ait. İlk İngilizce baskının 1999 yılında olduğu düşünülürse, on yıllık zaman dilimleri içinde yeni baskısı (gözden geçirilmiş anlamında) olacağı düşünülebilir. 3. baskı daha konuşulmuyor. Ancak geçen sürede Collins, 2015 yılında ikinci baskıya çeşitli revizyonlar yapmış. (http://www.rarebirdalert.co.uk/v2/Content/Collins_Bird_Guide_updated_but_did_anyone_know.aspx?s_id=532461164)

2- Rehberin pdf formları da var. Bazı sitelerden ücretsiz indirmek mümkün, ben denemedim. Ayrıca Application ını da yapmışlar. Apple markalı cep telefonu ve tabletlere ücreti karşılığı indirmek mümkün... Android, bilgisayar veya laptop versiyonları bulunmuyor.

3- Gelelim 2nd Edition bir baskıyı en hızlı ve ekonomik nasıl bulacağımıza... Çünkü fiyatlar amazon.com, vb. sitelerde baya farklılık gösterebiliyor. Türkiye deki perakende fiyatı da 220 TL ye kadar çıkabiliyor. Ben araştırmalarım sonunda Arkadaş Kitabevi nde 119 TL ye buldum. Kargo dahil.

Normal satış fiyatı 20 Pound iken yine de pahalı belki ama... Benim bulduğum ikinci el olmayan alternatifler arasında en hesaplı ve hızlısı... (Dün akşamüstü sipariş verdim, UPS ile bugün teslimat bekliyorum.)

http://www.arkadas.com.tr/PageSearchProductNew.aspx?text=collins+bird+guide&field=0&category=0

Katkı sağlayacak tüm yorumlara şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler,

:)zlem

OzlemR OzlemR 14.12.2016 10:37:00

Hemen bir düzeltme yapayım. Kitabım geldi. Yepyeni ve pırıl pırıl... Poşetini ben yırttım. Ve kalın kapak baskısını almışım 119 TL ye (kargo dahil). Kalın kapak baskısının 30 Pound olduğu düşünülürse... Bugünün kuruyla 130 TL'nin üzerinde olması lazım ve daha siparişi vereli 24 saat bile olmadı. Ek bilgi olsun istedim. Belki kaçırmak istemeyecekler vardır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT