Kuş panosu için yardım
Biyoorhan 30.12.2008 20:19:00
Herkese merhaba,
Bugünlerde Ege Üni. Botanik Bahçesi nin kuşları ile ilgili bir pano yada küçük bir katalog yapmakla meşgulüm. Botanik bahçesine neredeyse her gün ilkokul öğrencileri gelmekte ve buradaki bitkileri öğrenmekteler. Bizde en yaygın kuşlarla ilgili bir pano hazırlamayı düşündük, böylece gelen çocukların farkındalığını arttırmayı planlıyoruz.
Sizlerden bir ricam olacak. Aşağıdaki türlerle ilgili 10x15 cm boyutlarında baskı alacak şekilde birer fotoğraf göndermeniz mümkün mü? Böylece bu çalışmaya bir destek de Trakus dostlarından olsun istedim :)
Toplam 18 tür. Liste şöyle:
Atmaca, Kumru, Yeşilpapağan, Alaca Ağaçkakan, Kırlangıç, Akkuyruksallayan, Kızılgerdan, Kara Kızılkuyruk, Karatavuk, Karabaşlı Ötleğen, Çıvgın, Halkalı Sinekkapan, Büyük Baştankara, Alakarga, Leş Kargası, Serçe, İspinoz, Saka.
Foto gondermek isteyenler lütfen cevap yazsınlar.. Böylece hangi türlerin tamamlandığı da açıkça görülebilir.
NOT: Kısaca kendimi tanıtayım. Hatay-Antakyalıyım. Subaşıkuş üyelerinden biriyim, yakında raporumuz çıkıyor :) İzmir de Ege Üni. biyoloji bölümünde bu yıl doktoraya başladım. 4 yıldır kuş gözlemcisiyim. Bölüme ait botanik bahçesine yerleştirmeyi planladığımız pano sayesinde oraya gelen öğrencilerin kuşlar hakkında bilgi edinmesini sağlamak istiyoruz. Kesinlikle ticari bir amaç güdülmemektedir. Fotoğraf sahiplerinin adları panonun bir kenarına yazılacaktır.
Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar..
Orhan
Mystere 1.01.2009 02:29:00 Merhaba,atmaca,kumru, kırlangıç, kızılgerdan,saka, serçe,leşkargası,isp,noz,bbaştankara gönderebilirim, sevgiler