TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş panosu için yardım

Biyoorhan Biyoorhan 30.12.2008 20:19:00
Herkese merhaba,

Bugünlerde Ege Üni. Botanik Bahçesi nin kuşları ile ilgili bir pano yada küçük bir katalog yapmakla meşgulüm. Botanik bahçesine neredeyse her gün ilkokul öğrencileri gelmekte ve buradaki bitkileri öğrenmekteler. Bizde en yaygın kuşlarla ilgili bir pano hazırlamayı düşündük, böylece gelen çocukların farkındalığını arttırmayı planlıyoruz.

Sizlerden bir ricam olacak. Aşağıdaki türlerle ilgili 10x15 cm boyutlarında baskı alacak şekilde birer fotoğraf göndermeniz mümkün mü? Böylece bu çalışmaya bir destek de Trakus dostlarından olsun istedim :)

Toplam 18 tür. Liste şöyle:

Atmaca, Kumru, Yeşilpapağan, Alaca Ağaçkakan, Kırlangıç, Akkuyruksallayan, Kızılgerdan, Kara Kızılkuyruk, Karatavuk, Karabaşlı Ötleğen, Çıvgın, Halkalı Sinekkapan, Büyük Baştankara, Alakarga, Leş Kargası, Serçe, İspinoz, Saka.

Foto gondermek isteyenler lütfen cevap yazsınlar.. Böylece hangi türlerin tamamlandığı da açıkça görülebilir.

NOT: Kısaca kendimi tanıtayım. Hatay-Antakyalıyım. Subaşıkuş üyelerinden biriyim, yakında raporumuz çıkıyor :) İzmir de Ege Üni. biyoloji bölümünde bu yıl doktoraya başladım. 4 yıldır kuş gözlemcisiyim. Bölüme ait botanik bahçesine yerleştirmeyi planladığımız pano sayesinde oraya gelen öğrencilerin kuşlar hakkında bilgi edinmesini sağlamak istiyoruz. Kesinlikle ticari bir amaç güdülmemektedir. Fotoğraf sahiplerinin adları panonun bir kenarına yazılacaktır.

Yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar..

Orhan

mrkaleli mrkaleli 31.12.2008 08:32:00

kırlangıç, akkuyruksallayan, kızılgerdan, çıvgın, büyük baştankara, leş kargası, serçe.

bunlarda yardımcı olabilirim. trakus taki boyutlar yetmiyorsa ne boyutta ve hangi adrese yollayabilirim belirtirsiniz.

iyi çalışmalar

volkanpek volkanpek 31.12.2008 11:25:00

Alakarga,kızılgerdan,saka,büyük başatankara ve karatavuk fotosu gönderebilirim..saygılar..

MuratC MuratC 31.12.2008 19:16:00

Galerimden bakipta begenirseniz Saka ve Karakizilkuyruk gonderebilirim.

Selamlar, iyi seneler

ömer ömer 31.12.2008 19:33:00

Benim fotoğraflarımdan istediğiniz varsa gönderebilirim.

NACİEYP NACİEYP 31.12.2008 19:38:00

işe yarayacağını düşündüğünüz her fotoğrafımı kullanabilirsiniz.

çok selam..

rousettus rousettus 31.12.2008 19:38:00

Orhan merhaba

benimkilerden beğendiğin olursa istediğini alabilirsin.

bir küçük ricam var: Özcan hocama saygı ve selamlarımı iletirsen sevinirim. Orası benim de eski yuvam.

Yusuf hocaya, Serdara ve diğer tanıdıklara da selamlar.

KANDIZLIK KANDIZLIK 31.12.2008 21:30:00

ispinoz ve kkkuyruk gönderebilirim. Selamlar.

izler izler 31.12.2008 21:46:00

subasikus dostlarına selam

bize düşen bişi varsa her zaman portfolyo açıktır

mutlu yıllar

Mystere Mystere 1.01.2009 02:29:00

Merhaba,atmaca,kumru, kırlangıç, kızılgerdan,saka, serçe,leşkargası,isp,noz,bbaştankara gönderebilirim, sevgiler

serhattigrel serhattigrel 1.01.2009 15:41:00

Orhan bey,

Benide listenize alın. Kişisel sayfalarımıza gidip tür seçimini yapaıp burada listeyi yayınlama fikriniz çok güzel. Adresinizi de yayınlarsanız, Herkes istediğiniz boyutta baskı yapıp size posta ile gönderebilecektir..

sudoku sudoku 2.01.2009 21:57:00

Bu güzel düşünceden dolayı size selam , küçük öğrencilerimize sevgilerimizi gönderebiliriz,şimdilik:( ( Merkez İ.Ö.O. Doğa Kulübü olarak)

Ama kopyemi aldım, ustaları ben de ablukaya alayım bakalım bizim okula neler çıkacak:))))

uozgur uozgur 17.01.2009 00:49:00

istediğiniz kocabaş fotoğrafı en kısa zamanda sizindir.

rockisland rockisland 17.01.2009 12:46:00

Alaca ağaçkakan isterseniz ben gönderebilirim.

Selamlar

contarini contarini 17.01.2009 20:58:00

Merhaba Orhan bey. Mesajınızı yeni aldım. İstediğiniz fotoğrafımı bu konuda kullanabilirsiniz. Yeşil Papağanın kuyruğunun göründüğü de kareler var. Ancak 2 gün sonra orjinaline ulaşıp gönderebilirim. Zira fotoğraflarımın yüklü olduğu hard disc yanımda değil. Umarım geç kalmam. Selamlar.

İlker KÜL

Biyoorhan Biyoorhan 21.01.2009 22:31:00

Değerli Trakuş dostları,

Panomuz için pek çok destek geldi, bende uzun zamandır yazmadığım için çalışmayı henüz sonlandırmasak da bazı fotoğrafları hangi dostlardan edindiğimi yazmak istedim. Bu arada atmacayı listeden çıkardığımı ve onun yerine 3 tür; maskeli ötleğen, sığırcık ve kocabaşı eklediğimi belirtmeliyim.

Belirlenen türleri ve fotoğraf sahiplerini aşağıya yazıyorum.

Kumru-Volkan Pek

Alaca Ağaçkakan-Serhat Tigrel

Kırlangıç-Fikret Can

Akkuyruksallayan-Ali Atahan

Kızılgerdan-Fikret Yorgancıoğlu

Kara Kızılkuyruk-Mehmet Hanay

Karatavuk-Korhan Özkan

Büyük Baştankara-Bedri Kalemci

Maskeli Örümcekkuşu-Fikret Yorgancıoğlu

Leş Kargası-Ali Atahan

İspinoz-Mehmet Çetinkoç

Saka-Mehmet Çetinkoç

Kocabaş-Ümit Özgür

Eksik kalan türleri de yakın zamanda tamamlayacağımızı umuyorum.

Buraya adını yazmadığım ancak desteklerini esirgemeyen tüm dostlara çok teşekkürler. Fotoğrafları seçmek gerçekten çok zor oldu, doğrusu böyle bir sitemiz olduğu için çok mutluyum. Daha önce yabancı sitelerden fotoğraflara bakarken, bugün baktığım tek yer Trakus.org oldu :))

Panoyu hazırlar hazırlamaz fotoğrafları sizlerle paylaşacağım.

Selam ve saygılarımla..

Orhan

shooter shooter 22.01.2009 00:47:00

Maskeli ötleğen ve sığırcık fotoları gönderebilirim.... selamlar

izler izler 23.01.2009 17:02:00

merhaba benim orjinal fotoğraflar Adanadaki pc de

o nedenle size geri dönemedim kusura bakmayın

yıllık iznimi Adanada geçireceğim bu nedenle istediğiniz fotoğrafların hangilerinin olduğunu tekrar yazarsanız orjinallerini göndereyim

selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT