TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

NE DERSİNİZ?

furtun furtun 16.12.2016 18:04:00
Bu hafta çoğumuz uzaklardan gelen güzel ziyaretçimizi, alaca çinteyi görmek için Karaburundaydık. Nadir misafirleri ile bize her zaman bonkör davranan Karaburunda keyifli anlar geçirdik... ama özellikle sahildeki çöp yoğunluğuna çok üzüldük.

Üyelerimize bir duyuru yapsak acaba bu hafta sonu Karaburunda bir çöp toplama seferberliği organize edebilir miyiz diye düşündük. İstanbul devleşti, organizasyon çok kolay değil. Ama topluca bir organizasyon yapamasak bile en azından bu hafta sonu oralara gidecek arkadaşlar yanlarına 3-5 battal boy torba, eldiven alıp ellerinden geldiğince çöp toplayabilirler dedik. Sahil epey uzun ama bu seferberliği bu ay boyunca devam ettirerek , belki belediyeyi de heveslendiririz diye düşündük.

Gidebilen, yolu oradan geçenler bir saatlerini verebilseler? işe yarar mı?

Ne dersiniz?

abrecchia abrecchia 16.12.2016 18:07:00

Oradayım 1

eke1 eke1 16.12.2016 18:17:00

Ben de varım.

msaltik msaltik 16.12.2016 18:30:00

Pazar günü geliyoruz. Trakuş'ta çekmemiş bi tek biz kaldık heralde. Hele bir çekelim kuşu. sonra temizleyelim olmaz mı Ömer Abi :)) Kuşun ortamını bozmayalım şimdi. :))

surgeon surgeon 16.12.2016 18:46:00

Urfadan geleceğim Ömer hocam. 2 Saat feda olsun :)

PYTHON PYTHON 16.12.2016 19:39:00

Abi biraz kapsamlı organizasyon yapalım ankaradan geliriz biz :)

EmrahKayhan EmrahKayhan 16.12.2016 20:20:00

Bu güzel fikrin için kutlarım Ömer abi.Bende her arkadaşım gibi O kuşu çekmek ve sırf bu fikrin için orada olmayı gerçekten isterdim,ama maalesef çok uzaktayım.katılacak,emek verecek herkese kolaylıklar diliyorum...Selametle.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 16.12.2016 20:32:00

Çok güzel bir fikir tebrik ederim. Ben de fotoğraf çekmeye giderken yanımda muhakkak çöp torbası götürürüm . Orda olmak isterdim ancak yoğun programım buna imkan vermiyor.Samsun'dan selam olsun.

ersoymatras ersoymatras 16.12.2016 21:25:00

Yaklaşık 2 senedir Trakus u faal olarak takip etmekte ve resimlerimi paylaşmaktayım.Geçen zamaan için yapmış olduğunuz her faaliyeti müsabaka tarihlerime denk gelmesinden dolayı kaçırmış ve Trakus ailesiyle tanışma fırsatı bulamamıştım. Pazar sabahı oradayım:)

furtun furtun 16.12.2016 21:52:00

Vedat bey sizinki çok daha iyi fikir. Bunu bir kuşçu standartı haline getirmek için duyurular hazırlarız. Teşekkürler. Samsuna sevgi ve selamlar.

furtun furtun 16.12.2016 21:54:00

Emrah selam. Çöp her yerde sorun. Vedat beyin fikri çok güzel. Standart kuşçu malzemelerimize çöp torbası, eldiven vs ekleyip bunu sürekli hale getirebiliriz.

furtun furtun 16.12.2016 21:54:00

Pazara kadar tertemiz yaparız biz orayı :)

EmrahKayhan EmrahKayhan 16.12.2016 22:17:00

Ömer abi aslında değinecektim buna :) gerçekten de Vedat abinin fikri çok güzel,arazide bir çok kez bulunduğum civardaki çöpleri toplayıp yaktığım olmuştur,bir çok kezde eve dönünce ceplerimdeki bisküvü vb şeylerin çöplerini evdeki çöpe atmışımdır.çöp sorunu her yerde var ne yazık.Doğa ve içindeki her şey bizlere önemli bir emanet,umarım bu emaneti çocuklarımıza eksiksiz teslim ederiz.

moja moja 17.12.2016 06:26:00

çok isterdim ama bu sene haftada 7 gün çalışıyorum havalar biraz daha düzgün olsa öğrencilerimi toplar gelirdim küçük keratayı çekmek için 2 saat izin alıp kaçabildim bu seferlik bağışlayın ama gönülden destekçinizim harika bir fikir sadece karaburun ile sınırlı kalmasın bence gidebildiğimiz her yerde bu temizliği elimizden geldiğince yapmaya devam edelim

OzlemR OzlemR 17.12.2016 09:11:00

Cumartesi (bugün) oradayım. Birazdan yola çıkıyoruz. :) Müthiş fikir!

mindo mindo 17.12.2016 11:25:00

Çok güzel bir fikir,katılacak olanların emeklerine sağlık.Sivas'tan selamlar.

devilsadvocate devilsadvocate 17.12.2016 11:37:00

yarın ben de eşimle oradayız elimizden geldiğince toplamaya çalışacağız. bu güzel fikir ve farkındalık için teşekkürler.

zien zien 18.12.2016 10:52:00

Gelemesem de gelişmeleri takip ediyorum. Düşünen Ömer beyi ve destek veren herkesi gönülden kutluyorum... İyiki varsınız...

furtun furtun 18.12.2016 11:40:00

Cumartesi günü saat 12:00 de alana gittiğimde, sabah özverili bir çöp toplama çalışması yapıldığı hemen belli oluyordu. Temizlik yapılan alan hemen göze çarpıyordu. Güzel insanlar bir yandan tanışmakla, bir yandan kuşlarla bir yandan da çöp toplamayla meşguldü. Soğuk ve rüzgara rağmen ellerinden geleni yaptılar. Karakarınlı kumkuşları torbalardan, plastikten arındırılmış su birikintisinde ve etrafında keyifle beslenip kuşçulara cömertçe pozlar veriyorlardı. Alaca çinte de gelenlere merhaba demeyi ihmal etmedi. Belirttiğimiz gibi alan çok büyük ve çöp miktarı oldukça fazla. Arkadaşlar yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Rüzgar ve deniz çöp getirmeye devam ettikçe iş zorlaşıyor. Karaburunu ziyaretlerimiz sırasında en azından kuşların beslendikleri bölgelerdeki plastik vs çöpleri toplamaya devam ederek katkı yapmaya devam etmeliyiz. Gönlü orada olan, bizzat gelerek destek veren tüm güzel insanlara teşekkür ederiz.

furtun furtun 18.12.2016 11:43:00

Arnavutköy Durusu Belediyesini aradıktan 10 dakika sonra çöp kamyonu ile destek verdiler. İlgililerinden dolayı teşekkür ederiz.

eke1 eke1 19.12.2016 18:47:00

Arnavutköy Belediyesi,duyarlı bir belediyemiz.Leylek yuvalarını yerleştirmek için sepetli bir araca ihtiyaç olduğunda yüksünmeden destek verdiler. Avcılar Kampüsündeki Leylek,yırtıcı kafeslerinin zeminlerine döşemek için dere çakılına ihtiyaç olduğunda,bu konuda yetkili ve yükümlü olan Avcılar Belediyesinden,defalarca söz vermelerine rağmen destek bulamadım.Hiç de mecbur olmadığı halde,bize kamyon tahsis eden Esenyurt Belediyesi'nin desteğini unutamam. Tüm sahili temizlemeye gücümüz yetmese de,konuğumuzun beslenme alanının temizlendiğini görmek de çok güzeldi.Teşekkürler Sevgili Ömer.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT