TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Monitör kalibrasyonu

keynowski keynowski 20.12.2016 22:10:00
Monitörümün renk, parlaklık, kontrast ayarlarını en doğru şekilde nasıl yapabilirim? İnternette biraz araştırdım. Pek sağlıklı bir sonuca varamadım. Windows un kendi renk ayarlama progamı var. Onu da denedim ama tam olarak uygulayamadım. Teşekkürler şimdiden...

cenkog cenkog 29.12.2016 11:19:00

Bir renk kalibrasyon sisteminin en önemli parçası monitördür. Daha sonra da printer ve kullanılan mürekkep/kağıtlar gelir... Monitör kalibrasyonu belli ışık koşullarında yapılır. Işık değişirse kalibrasyon da tümüyle değişir. Bu yüzden gündüz/gece, açık/kapalı hava koşullarında ayrı ayrı ölçümler yapılarak profiller oluşturulabilir. Ayrıca ekran parlaklığı ayarları ve bilgisayarın konumu çok fazla değiştirilmemelidir... Bu arada alet yardımı olmadan monitör kalibrasyonu olmaz, yapanlar da yalan yapar... Ayrıca kalibrasyon, çekimden baskıya tüm sistemi kapsarsa en iyi sonuçlar alınır. Ama tüm sistemdeki en önemli ve anahtar parça yine de monitördür... Alet önerisi: spyder.datacolor.com/display-calibration/ Not: Ciddi işler yapılan stüdyolarda duvarlar olur olmaz renklerde boyanmamalıdır. Beyaz veya nötral gri renkler tercih edilmelidir bu arada...

keynowski keynowski 21.12.2016 15:13:00

Tekrardan çok teşekkürler Zafer Bey, selamlarımla...

zaferK zaferK 21.12.2016 15:06:00

Kenan bey tüm fotoğrafları açtım... Hepsi birbirinden güzel ve renkler tamamen doğal...hiç kurcalamayın derim...:) Selamlar...

keynowski keynowski 21.12.2016 14:38:00

3 adet fotoğrafımı .rar dosyası içerisinde e-posta adresinize gönderdim. E-postada da yazdığım gibi fotoğraflar şu an bana biraz karanlık ve kontrastlı görünüyor. Önceden daha aydınlıktı ama o ayar doğru muydu bilemiyorum. İlginize çok teşekkürler, selamlar.

zaferK zaferK 21.12.2016 13:58:00

Bilgisayarınızdaki herhangibir kuş fotoğrafını (veya birkaç fotoğrafı) mail adresime gönderirmisiniz? Selamlar... zak25@windowslive.com

keynowski keynowski 21.12.2016 12:33:00

İlginize teşekkürler Zafer Bey. Az önce fabrika ayarlarına döndürmeyi de denedim. Daha iyi mi oldu bilemiyorum. Gördüğüm görüntünün doğru olduğunu teyit edebilseydim iyi olacaktı. Selamlar...

zaferK zaferK 21.12.2016 12:01:00

En doğru renk ayarları için ekranınızı ''Fabrika ayarları''na döndürmeniz yeterli bence... Birçok yazılmla yapılan kalibrasyon ayarları sonucunda çok abartılı ve doğal olmayan sonuçlar çıkabiliyor... Selamlar...

keynowski keynowski 21.12.2016 11:45:00

Berat Bey, Çetin Bey ilginize teşekkür ederim. Ben de internetten bu konuyu araştırırken bu iş için kalibrasyon cihazlarının da olduğunu gördüm. Eğer yazılım yoluyla bu sorunu halledemezsem cihaz da düşünebilirim. Biraz daha araştırayım. Selamlar...

cheko cheko 21.12.2016 07:56:00

Monitor kalibrasyonunda aşağıdaki linkte görebileceğiniz cihazı kullanıyorum. Adı Colormunki Display... http://xritephoto.com/colormunki-display

beratt beratt 20.12.2016 22:39:00

haricen kullanılan bir cihaz ile kalibre işlemlerinin yapıldığını okudum bir forumda ve bazı firmalar bu işlemi yapıyor umarım bilen üyeler bu konuda tam yardımcı olabilirler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT